Gyöngyös 2019. Feb. 23. (19:00)

Teljes Irigy Hónaljmirigy koncert


Teljes Irigy Hónaljmirigy koncert

Mi a barátság receptje? Vegyél 8 különböző fazonú srácot a kilencvenes évek elejéről, akik imádnak zenélni, és lételemük az ökörködés. Hozd őket össze, adj nekik valami idétlen nevet, majd a létrejött speciális keveréket fűszerezd meg a szórakoztatás iránti elkötelezettséggel meg némi szerencsével, és máris kész a recept.

Az Irigy Hónaljmirigy 1990-ben, egy mátyásföldi szilveszteri bulin alakult meg, akkor még "Fintorock" néven. Kevesen gondolták volna, hogy például egy évtizeddel később szinte ugyanazt látják majd a tévében, csak sokkal profibb körülmények között, vagy hogy videoklipjeiket és régi TV-s szerepléseiket több millióan nézik meg újra és újra az interneten. Az ő szerencsés találkozásuk egy rockklubban alaposan felforgatta a hazai zenei életet. A Mirigy berobbanása akkoriban kisebbfajta forradalomnak számított a könnyűzenében. Rockzenét hallgattak, és azon versenyeztek, hogy melyiküknek a haja hosszabb. Ebből kifolyólag készültek el a hazai nagy rock előadók paródiái.
1993-ban született meg az együttes demófelvétele, majd 1994 novemberében jelent meg az első lemezük Fetrengés címmel. A siker legkézzelfoghatóbb eredményeként 1994. december 9-én olyan teltház fogadta a zenekart, hogy az E-Klub sokat látott közönségének nagy része, csak az épület előtt hallgatva kísérhette figyelemmel az előadást. A buli után indultak meg a hétvégi fellépések, de ebben az időben több tag még polgári foglalkozását is űzte. Az első nagylemez sikere után jóval tudatosabb készülődés előzte meg a második korong megjelené-sét. Az Irigy Hónaljmirigy már az első nagylemez idején is a saját lábára állt és nem engedte meg, hogy mások, kívülállók szóljanak bele a produkció megalkotásába. Koncertek és albumok sorra következtek. 2000-ben elindult az Irigy Hónaljmirigy Show, egy szórakoztató műsor, amelyben a főszereplők az Irigy Hónaljmirigy zenekar tagjai.

Klasszikus paródiájuk:
-    Szívós szemű Márta
“Nossa, nossa a szívós szemű Mártá” - Michel Telo Ai Se Eu Te Pego című dalának az eredeti szövegénél is jobban beégett a köztudatba
-    Numerakirály
A másik tingli-tangli popsláger, aminek a paródiája szintén olyan jól sikerült, a három román fiúból álló O-Zone együttes Dragostea Din Tei című száma.
-    Rum a tejbe
Gansxta Zolee és a Kartel 1995-ös Boom a fejbe című slágerének a három évvel későbbi paródiája. Bár a csapat 1990-ben alakult, az igazi áttörést ez a dal hozta meg számukra.
-    Mirigy-himnusz
A csapat indulója, a feldolgozás, ami minden koncerten elhangzik. Bár erős a verseny az eredeti YMCA című Village People klasszikussal, a magyarok jó részének az ismerős dallamok hallatán garantáltan eszébe jut az Irigy Hónaljmirigy.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek