Budapest 2019. júl. 23. (17:30)

The Ragtime Rumours / The Mojo / Muddy Shoes / VII. Bluesfeszt


The Ragtime Rumours / The Mojo / Muddy Shoes / VII. Bluesfeszt

17:30 The Mojo
19:00 Muddy Shoes
​20:30 The Ragtime Rumours

Old-school ragtime, gipsy-jazz és blues: ez a műfaji hármasság jellemzi a THE RAGTIME RUMOURS kivételes attitűdjét. Világukban mintha Tom Waits Django Reinharttal találkozna, és a műfajok legélesebb határterületei termékenyítenék meg egymást. “Rag 'n Roll” című albumukkal a tavalyi évben a kvartett rögtön elhozta EUROPEAN BLUES CHALLENGE első-díját, és nagy öröm, hogy az idén Óbudán is színre viszik a blues&roots integráló erejét.

https://theragtimerumours.com/

*****

A Fekete Jenő alapította legendás blueszenekar a MUDDY SHOES (HUN) jelentősége a hazai szubkultúrában felbecsülhetetlen. Olyan blues nagyságokat kísért a zenekar mint Louisiana Red, és megalakulása óta a műfaj ismeretlen arcait mutatta be a hazai közönségnek. Stílusuk a XX. század elejének akusztikus világától a nagyvárosi blues-on át igen tág keretek között mozog, de ma is minden nosztalgia nélkül szól hozzánk.

https://facebook.com/Muddy-Shoes-Band-117168131720137/

******

A Mojo feltehetően utalás Muddy Waters „Got My Mojo Working” c. híres blues sztenderdjére, de szélesebb értelemben egy hivatkozás is a blues zenészek által gyakran megénekelt mágikus tárgyra is. A budapesti együttes zenéjében a tradicionális blues, a hatvanas évek beat, country, jug világát ötvözi, esetenként jazzes, sajátos hangvétellel. Gyakran használnak itthon még kevéssé ismert, de másutt tradicionálisnak számító hangszereket: diddley bow-t, stompboxot, extra harmonikákat, hangzásvilágukban mégis a háromszólamú ének a legjellegzetesebb. Tavaly a "Long Step" c. albumuk nagy sikert elérve a norvég iTunes blues eladási listára első helyen került fel.

http://themojo.hu/

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


DJ-k a közösségi média fogságában

DJ-k a közösségi média fogságában

Milyen érzés a képernyőknek zenélni a klubban, amikor mindenki a telefonján keresztül néz téged? Ezt a témakört járja körül a YouTube-on...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

2018-ban 48 ezer koncertet tartottak Magyarországon

A ProArt legfrissebb zeneipari jelentéséből kiderül, hogy 2018-ban összesen 48,2 ezer koncertet (élőzenés fellépést) tartottak Magyarországon, ezek túlnyomó többsége könnyűzenei esemény (45,2 ezer) volt.

ROCK ON: Öt zenekar indul közös országos turnéra 2020 elején

A 20 éves születésnapot ünneplő KALAPÁCS már a 2018-as "Örökfekete" utódján dolgozik, és a szintén készülő friss nagylemezét bemutató DALRIADA muzsikusaival fogtak össze a Rock On! Tour-A névre keresztelt közös országos turnén. Hozzájuk csatlakozik a jövőre új albumot tervező ALCOHOL, Schrott Péter (Zártosztály,...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek