Budapest 2019. Aug. 02. (23:59)

Break it UP Fesztivál - Pénteki napijegy - Elővételes


Break it UP Fesztivál - Pénteki napijegy - Elővételes

Az UP Újpesti Rendezvénytér egy egyedülálló, nemzetközi fesztiválnak ad otthont, ahol hatalmas show-nak lehetünk részesei.

Az UP Újpesti Rendezvénytér egy egyedülálló, nemzetközi fesztiválnak ad otthont, ahol hatalmas show-nak lehetünk részesei. Fedezzük fel együtt a break és a hip-hop világát, élvezzük a Face Team Akrobatikus Kosárlabda csapat lélegzetelállító mozdulatait! A verseny ideje alatt Dj-, és Harcművészeti bemutató is várja a látogatókat. A színházteremben Európa kiváló break és hip- hop táncosai mérkőznek meg a díjakért, miközben a teraszon megrendezésre kerül egy országos graffiti verseny is. Az estek megkoronázásaként fergeteges koncertekkel is készülünk, pénteken este a Hősök, szombaton pedig egy meglepetés koncert gondoskodnak a hangulatról és a dallamokról.

A break tánc napjaink legdinamikusabban fejlődő akrobatikus elemeket tartalmazó táncstílusa. A hetvenes évek Amerikájában alakult ki, azon belül is elsősorban New Yorkban. Hazánkban a nyolcvanas évek közepén robbant be a köztudatba a breaking. A kétezres évekhez közeledve, két magyar csapat (Suicidal Lifestyle, Enemy Squad) írta be magát a break történelembe és megnyerték a legnagyobb világversenyeket.

Az elmúlt években, több ízben is történelmet írt! 2008-tól a szertornászok vettek át elemeket a break táncból, melyet a legnehezebb pontszámmal jutalmaz a zsűri. 2018-ban az első táncstílus lett, ami szerepelt az ifjúsági olimpiai játékokon. Magyar oldalról Török Enikő (Csepke) képviselte hazánkat, aki idén a versenyzők sorát színesíti majd a fesztiválon. Manapság nem csupán a videóklipekben láthatunk breaktáncosokat! Őket hívják artistaként a világ leghíresebb cirkuszaiba vagy akár előadóként neves színházi darabokba. A 2024-és felnőtt nyári olimpián, Párizsban tervezik először bemutatni önálló sportágként. Ez a táncstílus nagy utat járt be és napjaink egyik legszínesebb kulturális életével büszkélkedhet, amely elterjedt az egész világon. Az UP Újpesti Rendezvénytér így vállalta a kihívást és egy erős nemzetközi mezőnyt sorakoztat fel, hogy elkápráztassák a közönséget.

Az UP Újpesti Rendezvénytér teraszán csapnak össze a magyar utcaművészek feltörekvő tehetségei az Allcaps kollektíva szervezésében, akiknek fő célkitűzése a magyar graffiti közösség építése és a fiatal kezdők támogatása! A klasszikus amerikai graffiti gyökerei egészen a 70-es évekig nyúlnak vissza. New York falai és metrószerelvényei a fiatal graffitisek hirdetőfelületeivé, versengési színtereivé váltak. Mára a graffiti bevette a galériákat, múzeumokat is, de továbbra is zajlik a versengés az utcákon! 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek