Bekecs 2019. Aug. 13. (18:00)

Új Harmónia Fúvósegyüttes


Új Harmónia Fúvósegyüttes

ÚJ HARMÓNIA FÚVÓSEGYÜTTES

Horváth Béla – oboa
Budai Edit – oboa
Parlagi Gergely – klarinét
Olajos György – fagott
Kubassy Tamás – fagott
Seeman László – kürt
Bohnert Zoltán – kürt
Zsákai Tibor – bőgő
Művészeti vezető: Szatmári Zsolt – klarinét

Rossini: A sevillai borbély – Nyitány
Druschetzky: Esz-dúr Oktett
Farkas Ferenc: Contrafacta Hungarica
W. A. Mozart: c-moll szerenád, K.388

Kitűnő átiratok, népszerű darabok mai átültetései, korabeli adaptációk, illetve az ezek nyomán megszületett romantikus és modern művek alkotják a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Új Harmónia Fúvósegyüttes repertoárját. A Szatmári Zsolt klarinétművész vezette együttes koncertje remek ízelítőt kínál ebből a gazdag anyagból. A népszerű Rossini nyitány átiratát a XVIII. század ismert oboistája és zeneszerzője, a cseh Druschetzky eredeti darabja követi, majd Farkas Ferenc Mátyás király korának zenéjére emlékeztető, mai műve hangzik el. A Mozart szerenád az orgonára utaló hangzásával a fúvós zeneirodalom legismertebb, legszebb alkotása.

 

Bekecs Önkormányzata támogatásával

____________________________________________
A taktaharkányi és a bekecsi program együttesen elérhető Sárospatakról a kirándulóbusszal vagy saját kocsival. A busz 14.30 órakor indul Sárospatakról, a Hotel Bodrog parkolója mellől. A két - taktaharkányi és bekecsi - koncertbelépőt is tartalmazó részvételi díj: 4.500,-Ft (14 év alatti gyermekeknek: 3.500,-Ft).
Elővétel:  ticket@zemplenfestival.hu (kérjük feltüntetni: Taktaharkány-Bekecs kirándulóbusz)

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

Hölgyeim és uraim, ő SLASH!

A Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators a "The River Is Rising – Rest of the World Tour ’24" keretében – 21 ország 32 városában lépnek fel...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Azahriah nem zárja skatulyába magát. Vagy de?

Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.
Új koncertek