Budapest 2020. ápr. 27. (19:00)
Jegyvásárlás

Új Liszt Ferenc Kamarakórus, Jean-Sébastien Vallée


Új Liszt Ferenc Kamarakórus, Jean-Sébastien Vallée
Janequin: Escoutez tous gentilz („La guerre”)
Poulenc: Un Soir de neige
J. S. Bach: Komm, Jesu, komm! – motetta, BWV 229
Zachary Wadsworth: Beati Quorum Remissae
Bill Carlisle: Gone Home (John Wykoff átirata)
Dominick DiOrio: I Am
Eric Whitacre: Little Man in a Hurry
Jake Runestad: Let My Love Be Heard
Roderick Williams: Guiding Night
Saunder Choi: The New Colossus

Új Liszt Ferenc Kamarakórus (karvezető: Nemes László Norbert)
Vezényel: Jean-Sébastien Vallée

Ismét egy nemzetközi hírű karnagy érkezik a koncert idején éppen tízéves Új Liszt Ferenc Kamarakórushoz, hogy a kórusirodalom klasszikusaiból és újdonságaiból adjon ízelítőt. A kanadai-amerikai Jean-Sébastien Vallée a patinás montreali McGill Egyetem professzora, valamint az Ottawai Kórustársaság zeneigazgatója, vendégszereplése pedig több szempontból is garancia az üdítő változatosságra. Egyfelől a Nemes László Norbert vezette énekkar életébe hoz új színeket, más szemléletet a kulisszák mögötti műhelymunka terén, másfelől nekünk, hallgatóknak is bizonyára frissítőleg hat majd az a repertoár, amelynek nagykövete. Egy reneszánsz és egy 20. századi francia szerző kompozíciója után – Vallée a francia kóruszene specialistája – Bach gyönyörű kétkórusos motettája csendül fel, a műsor második részében pedig főleg kortárs amerikai szerzők nagyszerű alkotásait hallhatjuk. Izgalmas és sokszínű a válogatás: a széles hangulati skála Whitacre virtuózan szellemes kompozíciójától Dominick DiOrio egy különleges gyászvers ihlette kórusdaláig terjed.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 1 900 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Szomorú hírt kaptunk a Budapesti Fesztiválzenekartól

Szomorú hírt kaptunk a Budapesti Fesztiválzenekartól

A BFZ arról értesített minket, hogy a megszűnt taót kompenzálni hivatott többlettámogatásból 200 millió forintban részesül, mely összeg az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Unza, unza... Jövőre is lesz nyár a Margitszigeten

A Budapesti Nyári Fesztivál keretében jövő nyáron olyan neves előadók érkeznek a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra, mint Angela Gheorghiu, Piotr Beczala, Annalisa Stroppa, Rost Andrea, Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Lucas & Artur Jussen, Luka Šulić, a La Fura dels Baus, a Stanley Jordan Quartet és a Monte-Carlo Balett.

Húsz év után új szólólemezt készített Szekeres Tamás

A hazai rockszíntér kiemelkedő gitárosa, az Omega állandó zenésze White Shapes of Blue című anyaga egyfajta összegzése eddigi négy évtizedes pályájának.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek