Budapest 2018. Sep. 27. (19:30)

Újbuda Jazz Fesztivál: Indigó / Cymbal Rush /A38 Hajó/


Újbuda Jazz Fesztivál: Indigó / Cymbal Rush /A38 Hajó/

A 14. Újbuda Jazz Fesztivál keretében visszatérünk tavaszi teltházas lemezbemutató koncertünk egyedi hangulatú helyszínére, az A38 Hajó Kiállítóterébe. Tartsatok velünk!

Palágyi Ildikó, másnéven Indigó zenéje az art-pop, a progresszív jazz és az élő elektronika találkozásából születő izgalmas zenei utazás. Műfaji sokszínűségét az érzelmes dallamok, a személyes szövegek és a pillanatot megragadó improvizáció egységesíti. Egyedi, érzékeny megszólalását Bartók Vince, Gyémánt Bálint és Szabó Dániel Ferenc sokoldalú és lendületes hangszerjátéka teszi teljessé.

A felvidéki születésű énekes-dalszerző 2016-ban diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán, majd 2018-ban a tanári mesterképzésen. Az Indigó gyermekkori becenevéből vált alkotói névvé, amikor 2015 tavaszán megalapította saját formációját. 2016-ban meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase fesztiváljára, azóta rendszeresen hallható a hazai klubokban és fesztiválokon. Idén márciusban zenésztársaival teltház előtt mutatta be "Salt" című debütáló szerzői nagylemezét az A38 Hajó Kiállítóterében.

Palágyi Ildikó 'Indigó'– ének, looper
Gyémánt Bálint – gitár
Bartók Vince – basszusgitár
Szabó Dániel Ferenc – dob

Youtube: https://bit.ly/2JbhcNF
iTunes: https://apple.co/2pEAROo
Spotify: https://spoti.fi/2GpK33t
Deezer: https://bit.ly/2Le1T99

- - -
Az estét egy izgalmas vendégzenekar, a Cymbal Rush vezeti fel.
A formáció 2016-ban mutatkozott be újító hangzásvilágukkal a Sziget Fesztivál Fidelio színpadán. Az ének, billentyűs hangszerek, basszusgitár és dobok alkotta négyes provokatívan kimozdít a komfortzónából - ez szövegekben és zenei hangképekben is megjelenik. Az amerikai és ausztrál jazz, valamint a popzene bizonyos szegmenseinek hangzásvilágából táplálkozik.

Saját dalaikban igazi stíluskavarodás történik, jellemzően a chill és pörgősebb dobtémák között váltogatva. A 2017-es MüPa Jazz Showcase meghívott zenekara és rendszeres fellépői a hazai fesztiváloknak és koncerthelyszíneknek.

Kész Petra - ének, looper
Vikukel Dániel - billentyű
Arday Dani - basszusgitár
Földesi Attila - dob

Youtube: https://bit.ly/2LQ3HbA
Spotify: https://spoti.fi/2LHwOP2
iTunes: https://apple.co/2n2zfx0

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek