Balatonfenyves 2014. Aug. 22. (20:00)

CSERHÁTI ZSUZSA - MÁTÉ PÉTER EMLÉKKONCERT


CSERHÁTI ZSUZSA - MÁTÉ PÉTER EMLÉKKONCERT

Június 27. és augusztus 23. között Balatonfenyves élete kissé megváltozik. Megváltozik, hiszen közel harminc estén át nagyszabású zenei és színházi produkciók érkeznek a tó partjára – ugyanakkor csak kissé változik meg, mert Fenyvesre továbbra is érvényes lesz a település szlogenje, hogy csendes és családias, kultúrára fogékony üdülőhely.

Rendhagyó fesztiválra kerül sor az 1989-ben a kettesfogathajtó világbajnokságra épült, felújított helyszínen. Nem néhány nap alatt darálják le rövidített műsoraikat a fellépők: minden este egyetlen, valóban színvonalas előadást élvezhet a közönség. Méghozzá többnyire olyat, ami csak erre a helyszínre szabtak, azaz máshol nem látható és hallható.

A nyár folyamán a magyar könnyűzene legjelesebb képviselői érkeznek Balatonfenyvesre, fellép Charlie, Demjén Ferenc, Zorán, Fenyő Miklós, Hobo, Lerch István és Révész Sándor, az együttesek között pedig a „nagy öregek” a Korál és a Bikini mellett, az ifjabb generáció is képviselteti magát: a Magna Cum Laude, az Anna and the Barbies és a Vad Fruttik előadásával.

Ami a színházi programokat illeti, szabad téren ritkán látható prózai produkciók elevenednek meg Fenyvesen, mások mellett Kulka János és Kern András főszereplésével. S talán nem is létezik olyan musical, illetve rockopera, amelynek dalai ne csendülnének fel a BALATONPARK estéin, a  Képzelt riporttól  egészen a Jézus Krisztus Szupersztárig.

Kellemes nyarat kívánnak a szervezők!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek