Budapest 2018. Apr. 08. (19:00)

Vazul Vére - Történelmi rockopera


Vazul Vére - Történelmi rockopera

Vazul Vére Történelmi Rockopera „Az egység ereje és az akol melege nem ugyanaz!”

A Vazul Vére egy olyan fáklya, mely saját magunkra veti fényét. Egy olyan kor rezgése felé hangol, melyben az erő, a tisztaság és az értés az első, ami megjelenik. Így van értelme és esélye az egységnek. Egy utat erőszakkal megszakítottak, egy kutat betemettek, mely saját forrásunk volt, ami táplált. Nem élhetjük tovább más életét.

A trilógia első része I. István halála körül játszódik a német báb, Orseolo Péter második országlásának idejében. A Vazul fiak visszatérnek, ébrednek az Ősvallásban még hívők. Kezdetét veszi a Vata-féle pogánylázadás. A darab az összefogás fontosságáról, a világban betöltött szerepünkről szól.

Nagyméretű vetített háttér, 10 énekes, táncosok, dobosok, harcművészek teszik teljessé az utazást a magyar történelem egyik elfeledett eseményébe, ízig-vérig rockoperai elemekkel.

Szereposztás:

Vazul – Molnár Péter „Stula”
István – Ráduly Levente
Levente – Schrott Péter
Vata vezér – Kálmán György
Torda – Jósa Tamás
Hajnal – Dudás Ivett
Orseolo Péter – Juhász Attila
Zerind táltos – Király Tibor
Solt – Vörösmarty Imre

Zeneszerző-szövegíró: Vörösmarty Imre

Az esemény életre hívója az organikus Zafír termékcsalád. „Megbízható kapocs ember és természet között!”
Jegyár: elővételben 4400 Ft. Támogatói jegy: 14.900 Ft.
előadás napján: 4900 Ft.

Vazul Vére támogatói jegyek

Előadásunkra lehetőség van támogatói jegyek vásárlására. A támogatói jegyet azoknak ajánljuk, akik a legjobb két sorban szeretnének ülni, élveznék a Vazul Vére könyv dedikált példányát és elfogadják a szponzor Zafír ajándék termékcsomagját is egy pezsgős koccintás keretében. A csomag értéke 16.500 Ft, ára csupán 14.900. A Támogatói jegyből befolyó bevétel jelentős része a Vazul Vére trilógia második részének megvalósulását segíti elő.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek