Budapest 2019. Nov. 25. (19:30)

Wadaiko – japándob-koncert / A japán–magyar diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulójára


Wadaiko – japándob-koncert / A japán–magyar diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulójára

A magyar-japán diplomáciai kapcsolatfelvétel százötvenedik évfordulójára rendezett programok záróeseményeként a budapesti japán nagykövetség és a Magyar-Japán Baráti Társaság wadaiko- (japándob-) koncertet szervez három taiko- (dob-) csoport, a Bonten, a Kiyo Kito Taiko és a Budapesti Japán Iskola dobegyüttese közreműködésével.
A Bonten professzionális dobcsoport, amely Kobajasi Maszatakával vezetésével világszerte koncertezik - megfordult már Olaszországban, Belgiumban, Németországban, Indonéziában, Tajvanon és az Amerikai Egyesült Államokban is. A csoport 2000-ben mutatkozott be, mind a hét tagja Kobajasi Maszataka taikointézetében, a Mirai Taiko Dojóban tanult. Magas fokú technikai tudásukkal, energiájukkal és kifejezőerejükkel mindenütt elbűvölték a közönséget. A taiko-dobolás hagyományainak tisztelete mellett műsoraikban szerepet kap a japán fuvola, a koto (japán citera) és a zongora is. A legfőbb üzenet, amelyet közvetíteni kívánnak, az élet szépsége.
A Kiyo Kito Taiko, az első magyarországi japándob-együttes 2000-ben alakult. Azóta számos sikeres koncertet tudhatnak maguk mögött, nemcsak Magyarországon, de külföldön is: Horvátországban, Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában. A csoport vezetője Laár Dávid, művészeti vezetője Takaku Keijiro, a csoport egyetlen japán tagja.
Támogató: Magyarországi Japán Vállalkozók Egyesülete


Rendező: Magyarországi Japán Nagykövetség

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek