Budapest 2019. Nov. 24. (19:30)

What a wonderful Song


What a wonderful Song

"A mosolyod még él, mint árny kísér..." Igazi szórakoztató zenés est, filmslágerekkel és filmklasszikusok részleteivel.

A legismertebb Oscar díjas filmzenék az énekes-színésznő Berkes Gabriella hangjára és Kutik Rezső gitárművész játékára. Megelevenedik a kulisszák világa: filmrészletek, érdekes, szórakoztató történetek, "sztárok és sztorik".

Nem „csak” koncert - mesélő filmtörténet – felejthetetlen mozisikerek részletei. Casablanca, Skyfall, Oz, Desperado, Fekete Orfeusz, Schindler listája, Mamma Mia!, a Gettómilliomos és még számos világsiker zenéje különleges feldolgozásban.

28 igazi sláger szólal meg Berkes Gabriella énekes-színésznő hangján, Kutik Rezső gitárjátékára. A dalok egytől-egyig "Oscar-díj" közeliek: hol a film, hol az előadó, hol maga a szerzemény részesült az elismerésben. Gabi szinte lubickol a feladatban, hiszen egy estén bújhat Audrey Hepburn, Edith Piaf, Meryl Streep és Barbra Streisand bőrébe.

"Sokáig Németországban éltem és játszottam a különböző városok musicalszínpadain. Így személyes emlékeim is feltörnek, mikor a Funny Girl vagy az Evita munkálatairól mesélek. Innen van görkorcsolyatudásom is, amit meg szeretnék mutatni a közönségnek. De elénekelhetem például a Love Story híres dalát is, melyet Magyarországon a legendás énekesnő, Sárosi Kati vitt sikerre. Ma már kevesen tudják, hogy ő az én Fanni lányom nagymamája. Kati annak idején nekem adta egykori fellépő ruháját, a dalt ebben adom elő."

"Minden dal hihetelen emóciókat szabadít fel az emberekben - mondja Perjés János, az est színpadra állítója, életkortól függetlenül, hiszen van, akiben élénken él az "Ahogy lesz, úgy lesz c. dal, ez egyébként ma ismét igen aktuális. Annak idején magát a filmet betiltották hazánkban, mert a dal magyar szövege nem volt összeegyeztethető a szocialista erkölccsel. De a fiatal generációhoz is szólnak a dalok, elhangzik például Adéle híres dala a Skyfall főcímzenéje."

"Különleges kihívás ezeket a dalokat egy akusztikus gitárra átdolgozni, mondja Kutik Rezső gitárművész. Nagy könnyebbség viszont, hogy Berkes Gabi rendkívüli stílusérzékkel megáldott előadó, ez nagyban megkönnyíti a munkámat. Én válogatom a dalok mögött látható filmrészleteket is, melyekből montázsokat készítünk. 
A nagy dívák egy-egy klasszikussá váló mondata is elhangzik:

Audrey Hepburn:
"Sosem gondoltam volna, hogy olyan arccal, mint az enyém, a filmvásznon köthetek ki. Az életem sokkal több, mint egy tündérmese. Akadt jó pár nehéz pillanat, de miután sikerült legyőznöm az akadályokat, mindig megkaptam érte a jutalmam."

Barbra Streisand:
"Úgy érkeztem meg Hollywoodba, hogy nem műttettem meg az orromat, nem volt fogszabályzóm, és nem változtattam meg a nevemet. Ez pedig örömmel tölt el. Az anyám nem hitt bennem... ezért lettem híres."
"Egy házaspár ment el mellettem a Broadway-n. A férfi odaszólt a feleségének: Odanézz! Ott van Barbra Streisand! Mire a nő: ma már tizedszerre mondod. Ez még csak nem is hasonlít!"

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek