Fonyód 2020. febr. 07. (13:00)

XI. Fonyódi Kolbászfesztivál


XI. Fonyódi Kolbászfesztivál

Immár 11. alkalommal kerül megrendezésre a Fonyódi Kolbászfesztivál. Az idei évben is a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai eseményén szórakozhatunk együtt Fonyódon 2020. február 7-9. között.
Helyszín: Zákányi Kálmán városi sportcsarnok és környéke

 

A fesztiválon helyet kapnak a legjobb magyar kézművesek portékái és bemutatói a termelői piacon. Sajtkülönlegességek, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák lesznek kóstolhatóak és vásárolhatóak a helyszínen. Rétessütés, erdélyi kürtöskalács, langalló, édességek és megannyi válogatott gasztronómiai finomság várja az érdeklődőket.

Február 7. Péntek

A pénteki nap mostantól a somogyi településeké.
Velünk indult tizenegy éve a négy évszakos Balaton és mostantól velünk indul Somogyország kolbásztöltése is.
A Fonyódi kolbászfesztivál évek óta a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezésre került Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága, mely osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében. Ezen felbuzdulva a 2020-as évtől kibővítve az eddigi részt vevők körét Somogyország önkormányzatait is töltésre, egy nemes vetélkedésre hívjuk. Ezen a napon a színpadi produkciók nagy részét a résztvevő somogyi települések fellépői, produkciói adják. Így egy helyszínen megtekinthetjük Somogy megye kulturális értékeit is.

13:00 Megnyitó, köszöntők
13:10 Somogyország Kolbásztöltő Versenye
13:10 Kolbászokból készült alkotások kiállítása
13:15 Települések bemutatkozása, kulturális programjai
15:30 Chili
18:00 Eredményhirdetés
18:30 Ban DJ
19:00 Csepregi Éva
19:45 Ban DJ
20:30 Happy Gang (Cory)
22:00 Delta nagykoncert
23:30 Ban DJ

Február 8. Szombat

10:00 Buzsáki Boszorkányos Néptánc Egyesület
10:30 Kolbásztöltő verseny megnyitója, köszöntők
10:45 Fonyódi Betyárok Néptánc Egyesület néptáncbemutatója
11:30 Rakonczai Imre Piano
14:00 Silver
16:30 Dj. Dominique
18:00 Eredményhirdetés
Kolbászok éjszakája party 18 éven felülieknek!
Méltó afterparty várható a XI. Fonyódi Kolbászfesztivál díjkiosztója után, a legnagyobb magyar retro sztárokkal 19:30-tól:
Házigazda DJ Just-Inn
Fiesta (Csordás Tibi)
Korda György-Balázs Klári
Dévényi Tibi Bácsi
DJ Just-Inn

Február 9. Vasárnap

Az esemény évek óta a téli Balaton legnagyobb gasztronómiai rendezvényévé vált, elismertségét tovább növelte az elmúlt években megrendezésre került Balatoni Kiemelt Üdülőkörzet Településeinek Kolbásztöltő Bajnoksága, mely osztatlan sikert aratott a résztvevő balatoni települések körében. Ezen felbuzdulva a 2020-as évben reményeik szerint kibővítve az eddigi részt vevők körét – ismét megrendezzük a nemes vetélkedést. Ezen a napon a színpadi produkciók nagy részét a résztvevő balatoni települések fellépői, produkciói adják. Így egy helyszínen megtekinthetjük a Balaton kulturális értékeit is.
Az elmúlt években nagy sikert aratott a résztvevők és a látogatók között a települések versengése, amely a 2015. évi elindulása óta üde színfoltja a fesztiválnak. 2016-os évben nagy sikert aratott Fonyód és Badacsony közötti kapcsolat kolbásszal történő jelképes megteremtése. Figyelemfelkeltő produkcióként a települések csapatai a 2018-as évben körbe töltötték a Balatont kolbászból, amely szimbolizálja, hogy a Balaton minket mindig, télen és nyáron is összeköt.

11:00 Balatoni Települések Kolbásztöltő Bajnoksága köszöntő, megnyitó
Települések bemutatkozása, kulturális programjai
13:00 Rio
15:00 Nótár Mary
16:00 Eredményhirdetés

Kiegészítő program: Véradás a Fonyódi Kolbászfesztivál keretében
2020.02.08. 12:00-18:00 között a Művelődési Központban (Ady E. u. 17.).
Minden véradó kolbászfesztiválos ajándékot kap!
Egyetlen véradással három betegen segíthetsz. Fogjon össze a Fonyódi Kolbászfesztivál csapata egy jó ügy érdekében!
Fogjunk össze, hogy közösen segíthessünk bajba jutott embertársainkon!

A rendezvény alatt a várható nagy érdeklődés és a vendégek biztonsága érdekében a József utca érintett szakaszát (Liszt Ferenc utca- Kilátó utca között) le kívánjuk zárni a gépkocsi forgalom elől február 6-án 18:00 és február 9-e 22:00 között.

 

Ingyenes!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Egy imádni valóan furcsa Völgyhétvége Kapolcson

Egy imádni valóan furcsa Völgyhétvége Kapolcson

Mint azt már sokan tudják, mi is beszámoltunk róla, a Művészetek Völgyét "csak úgy" nem szerették volna elengedni a szervezők, négy részre...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Kiss Tibi nélkül állt fel a Quimby a raktárkoncerten

Persze, tudtuk, hiszen mondták július elején, hogy a frontember év végéig terápiás célból visszavonul, de azt is mondták, hogy a zenekar is szünetet tart. S amikor megláttuk a címet, hogy Quimby meg Raktárkoncert, felcsillant a remény, hátha...

Járunk egyet? Erkélykoncertek a 11. kerület szívében

Kultikus házak és erkélyek elevenednek meg októberben a XI. kerület központjában egy szervezett séta keretében: "Hosszúlépés. Járunk?" csapata és Max & Future szervezésében október 17-én, szombaton.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek