Budapest 2020. Feb. 23. (11:00)

Zenélő rovarok


Zenélő rovarok

Rimszkij-Korszakov: A dongó
Bartók: Mikrokozmosz, BB 105 – Mese a kis légyről
Josquin: A tücsök
Chopin: f-moll („Méhek”) etűd, op. 25/2
Grieg: Lírikus darabok – Pillangó
Dora Cojocaru: Rovarok, bogarak és más állatfajok

Hotzi Panni (zongora), Hotzi Mátyás (cselló), Bartek Zsolt, Marton Luca, Szűcs Péter (klarinét)
Mesélő: Mona Dániel

Hogy miként keletkezett a zene, azt nem tudjuk, de sokan gondolják úgy, hogy valamikor az ősi időkben az ember felfedezte a természet hangjainak szépségét, és megpróbálta a maga eszközeivel utánozni azt. Akárhogy is történt, a „klasszikusnak” is nevezett művészi zenében mindig fontos szerepet játszott a természet, illetve az a kérdés, hogy miként idézhető meg a körülöttünk lévő világ a zene segítségével. ▪ A Zeneakadémia ifjúsági programsorozata, a Liszt-kukacok Akadémiája a tavaszi félévben zene és természet viszonyát vizsgálja. A második koncerten még mindig az eget, a szárnyaló lényeket szemléljük, ám ezúttal a madarak helyett az apró rovarok kerülnek a középpontba. A zümmögés, a fürgeség vagy egy-egy rovar szépsége – gondoljunk csak a pillangóra! – számos zeneszerzőt megihletett évszázadokkal ezelőtt is, de a modern hangszerek és hangzások máig izgalmas „rovarzenéket” inspirálnak. Mona Dániel zenetörténész és a Zeneakadémia volt és jelenlegi hallgatóiból alakult kiváló zenészcsapat mindegyikre mutat példákat.

Rendező:

Zeneakadémia Koncertközpont

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek