Budapest 2019. Sep. 02. (19:00)

Zsidó Kulturális Fesztivál 2019: "Metamorphosis" - Bauer Andrea és barátai


Zsidó Kulturális Fesztivál 2019:

Bauer Andrea és barátai különleges zenei élményt nyújtanak egyetlen este alatt. A „Metamorphosis” című esten az énekesnőt Kéménczy Antal zongorán, Pusztai Csaba ütős hangszereken kíséri.

Bauer Andrea és barátai különleges zenei élményt nyújtanak egyetlen este alatt. A „Metamorphosis” című esten az énekesnőt Kéménczy Antal zongorán, Pusztai Csaba ütős hangszereken kíséri.

 

„Feladatunk az a jóval megszokottabb teendő marad, hogy leírjuk folyamatos fejlődését és változásait valaminek, ami bizonyos formában a születéstől a halálig létezik.” (Stern) Az életnek és a békének szentelt óda „anno és ma”. Az opera éteri tisztaságú, megható, olykor romantikus mondanivalójának ötvözése a természeti képek, és a modern kor mai, olykor fantasztikus és tudományos világával. A természeti képek között megjelenik a lélek fája, amelynek lombjai folyamatosan világítanak. A magjaiból kikelő fák neve a hangok fája. Éneke a szoros érzelmi kötődést, a szabadság érzetét az istentől eredő ajándékot adja. Olykor csak egyetlen hang, amely kifejezi a művészet szemszögéből a létezést. A létezést, amelyben az alkotás szabadságát hívjuk segítségül, amely képes az élet áldását elbeszélni. Az élethez való jogunkat és reményünket kifejezni a bennünk lévő változásokon keresztül, amelyben az ember tiszta és bűntelen. Ahol megjelennek a virágok a földön, itt az éneklés ideje, gerlebúgás hangzik földünkön. Érleli az első gyümölcsét a fügefa, és a virágzó szőlők illatoznak. (Énekek Éneke 2/12.13.)

 

Alkotók:

Bauer Andrea– ének, a műsor művészi koncepciójának alkotója

Kéménczy Antal– zongora, a zenei átiratok alkotója

Pusztai Csaba– ütős hangszerek, az ütős hangszerekre íródott átiratok alkotója

Zennaphotography – látvány

 

Műsor:

Verdi: Végzet hatalma (Pace, oh mio Dío)

Kéménczy: Sefárd song

Rimszkij Korszakov: The Rose and the Nightingale

Rachmanyinov: Vocalise; Bellini: Norma (Casta Diva)

Jenkins: Adiemus (Song) átirat

Donizetti, Serra: The Fifht Element (Diva Song)

Golijov: Levante; Golijov: Ainadamar (Ballade Margherite) átirat

Golijov: Ainadamar (Doy Mi Sangre) átirat

 

Jegyár: 3000 Ft

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

KoreaON 2024: az acapellától a fergeteges K-pop buliig

Idén 5 éves a KoreaON kulturális fesztivál, ami évről évre megújuló programsorozattal jelentkezik. Májusban a Comic Con vendégrendezvényeként...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Egyetlen alkalommal újra megjelenik nyomtatásban a PESTI EST

Április 4-én (...) kerül a mozikba a rendszerváltás körüli időszakot felelevenítő Kék Pelikan című film. A bemutató kampányának részeként a filmet forgalmazó JUNI11 Distribution életre kelti a kilencvenes évek és az ezredforduló legendás programmagazinját – írja a Magyar Narancs.

Új tagot keres a Szent Efrém Férfikar

Ha hiszed, ha nem, a férfikar bejelentett, főállású énekest keres. A félig-meddig családi zenekarból ugyanis kiszáll Bubnó Márk – őt egy különleges koncerttel búcsúztatják, az eseményt csatoltuk.
Új koncertek