Jamie Winchester


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Jamie Winchester koncertek

Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band

Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band

Barba Negra Track augusztus 29. (18:00)
Jamie Winchester

1970-ben születtem Bangorban (kisváros Belfast mellett, az ír tengerparton). 1977-ben családommal elköltöztünk Bécsbe és onnan jártam bentlakós iskolákba Dublinba, majd később Cambridge-be (első iskolai zenekar, rossz haj, rosszabb gitározás).

Bécs után 1986-ban Budapestre költözött a családom. Az érettségi körül volt egy homályos fél évem, majd a családom úgy döntött, hogy az én helyem is Budapesten van. Ekkor, 1988-ban én is Budapestre költöztem és egészen 5 hónapig bankárnak látszó "tárgy" voltam.

1989-ben kezdtem dolgozni egy koncertszervező cégnél:
Csúcspontok:
- Pink Floyd [Athén]
- Rolling Stones [Prága]
- U2 [Népstadion]
- Stevie Wonder [Athén]
- AC/DC [Katowice]
- Joe Cocker [Salzburg]

Mélypontok:
- Alice Cooper [Belgrád]
- Deep Purple [Poznan]
- Sandra [Szófia]
- bármelyik Harlem Globetrotters buli a volt Jugoszláviában.

1990-ben Agrigentoba mentem (Szicília) a KFT együttessel. Ott találkoztunk egy orosz népi kórussal, és megszülettet a Baba Yaga. A lemezt a Tom-Tom Stúdióban vettük fel, ahol csomó jó zenésszel lehetett találkozni. Közben Bornai Tibor bevett engem Koncz Zsuzsa zenekarába, ahol szintén csomó jó zenésszel lehetett találkozni.

Beindultam! Révész Sándor, Pierrot, Gerendás Péter, Nyers (lemez), Patika, Orsi, Mester és Tanítványai, Kid, stb. (elnézést, ha bárkit kihagytam!)

1995-96 körül volt egy kis herót, amiből a Tátrai Band tagjai húztak ki, így megújult erővel jött a Black Out (lemezek), a Perfect Name, a Jazz+Az, Lerch István, Tolcsvay László, a Rémember, az Egyszercsak, Szilárd, Ákos, a Magyar Atom, a Boom Boom, és még sokan mások.

2001-ben összeraktunk egy dalötletet Hrutka Robival, ami megtetszett egy mobiltelefon-társaságnak. Sláger lett belőle, abból pedig egy zenekar és életem legtermékenyebb, legharmonikusabb, legizgalmasabb és legeredményesebb 8 éve vette kezdetét.

Játszottunk itthon és külföldön, sok és kevés embernek, jó bulikat és rosszakat. Készítettünk nagylemezeket, klipeket, EP-ket, DVD-ket. Jártunk Franciaországban zenét szerezni, Dublinban klipet forgatni, megtöltöttük néhányszor a Zöld Pardont, a Művészetek Palotáját, a Millenáris-t és a Morrison's-t, és körénk gyűlt az ország legkedvesebb és leghűségesebb közönsége.

Ha olyan ember lennék, aki képes egy helyben maradni, akkor boldogan leéltem volna az életemet ebben a zenekarban.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/jamiewinchester/
 
Képtár
  • Jamie Winchester kép 19692
  • Jamie Winchester kép 19693
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Elmaradt Caramel debreceni koncertje

Elmaradt Caramel debreceni koncertje

Mi is kiemeltük a Facebook-oldalunkon, de csak most értesültünk arról, hogy a debreceni koncert elmaradt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy igazi jazz-zenebohóc produkciójával zárul a Müpa swingfesztiválja

A hagyományokhoz híven idén swinggel búcsúztatja a nyarat a Müpa – ezúttal is a műfaj nagyjai segítségével idézik meg a pezsgő zenei korszakot a New Orleans Swingfesztivál alkalmával, augusztus 30. és szeptember 1. között.

Zenés tehetségkutató indul az István, a király rockopera megújítására

A társaságunkban időnként karaoke parti szabadul el – ezeken mindig kötelező elem egyik-másik betétdal a rockoperából. Feltehetően nem erre a megoldásra gondoltak, amikor zenés színházi tehetségkutatót hirdettek az István, a király megújítására – de a jelentkezőknek úgyanúgy a rockopera egy részletét kell előadniuk... :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek