Jamie Winchester


Zenei stílusPop/Rock

Közelgő Jamie Winchester koncertek

HRUTKA RÓBERT

HRUTKA RÓBERT

Barba Negra Music Club november 23. (20:00)
Jamie Winchester

1970-ben születtem Bangorban (kisváros Belfast mellett, az ír tengerparton). 1977-ben családommal elköltöztünk Bécsbe és onnan jártam bentlakós iskolákba Dublinba, majd később Cambridge-be (első iskolai zenekar, rossz haj, rosszabb gitározás).

Bécs után 1986-ban Budapestre költözött a családom. Az érettségi körül volt egy homályos fél évem, majd a családom úgy döntött, hogy az én helyem is Budapesten van. Ekkor, 1988-ban én is Budapestre költöztem és egészen 5 hónapig bankárnak látszó "tárgy" voltam.

1989-ben kezdtem dolgozni egy koncertszervező cégnél:
Csúcspontok:
- Pink Floyd [Athén]
- Rolling Stones [Prága]
- U2 [Népstadion]
- Stevie Wonder [Athén]
- AC/DC [Katowice]
- Joe Cocker [Salzburg]

Mélypontok:
- Alice Cooper [Belgrád]
- Deep Purple [Poznan]
- Sandra [Szófia]
- bármelyik Harlem Globetrotters buli a volt Jugoszláviában.

1990-ben Agrigentoba mentem (Szicília) a KFT együttessel. Ott találkoztunk egy orosz népi kórussal, és megszülettet a Baba Yaga. A lemezt a Tom-Tom Stúdióban vettük fel, ahol csomó jó zenésszel lehetett találkozni. Közben Bornai Tibor bevett engem Koncz Zsuzsa zenekarába, ahol szintén csomó jó zenésszel lehetett találkozni.

Beindultam! Révész Sándor, Pierrot, Gerendás Péter, Nyers (lemez), Patika, Orsi, Mester és Tanítványai, Kid, stb. (elnézést, ha bárkit kihagytam!)

1995-96 körül volt egy kis herót, amiből a Tátrai Band tagjai húztak ki, így megújult erővel jött a Black Out (lemezek), a Perfect Name, a Jazz+Az, Lerch István, Tolcsvay László, a Rémember, az Egyszercsak, Szilárd, Ákos, a Magyar Atom, a Boom Boom, és még sokan mások.

2001-ben összeraktunk egy dalötletet Hrutka Robival, ami megtetszett egy mobiltelefon-társaságnak. Sláger lett belőle, abból pedig egy zenekar és életem legtermékenyebb, legharmonikusabb, legizgalmasabb és legeredményesebb 8 éve vette kezdetét.

Játszottunk itthon és külföldön, sok és kevés embernek, jó bulikat és rosszakat. Készítettünk nagylemezeket, klipeket, EP-ket, DVD-ket. Jártunk Franciaországban zenét szerezni, Dublinban klipet forgatni, megtöltöttük néhányszor a Zöld Pardont, a Művészetek Palotáját, a Millenáris-t és a Morrison's-t, és körénk gyűlt az ország legkedvesebb és leghűségesebb közönsége.

Ha olyan ember lennék, aki képes egy helyben maradni, akkor boldogan leéltem volna az életemet ebben a zenekarban.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/jamiewinchester/
 
Képtár
  • Jamie Winchester kép 19692
  • Jamie Winchester kép 19693
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ezen a maratonon egy szál futó sem lesz, nemhogy Eliud Kipchoge

Ezen a maratonon egy szál futó sem lesz, nemhogy Eliud...

Bár a 21. században már 2 órán belül is le lehet futni egy maratoni távot, a szervezők kényelmesebbre veszik a tempót: az igazi fanatikusok 11...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

Határozott misszióval jönnek – két estét is Magyarországon tölt a dark wave-legenda Mission

Turnéjuk során a brit dark wave kultzenekar minden állomáson egymást követő két estén is fellép – két részre bontva terjedelmes diszkográfiájukat. Ám az, hogy melyik este, mi lesz az esti menü, azt mindig csak az adott pillanat dönti majd el. Április 2-án és 3-án a The Mission a Dürer Kertben.

A United-alapító áRON kihúzta a fiókot Szakonyi Milánnal

Romhányi Áron zeneszerző, zongorista, a United együttes alapító tagja és Szakonyi Milán énekes "Fiókok" címmel jelentették meg legújabb dalukat.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek