Neoton 1000

BGF - PSZK Zalaegerszeg


CímZalaegerszeg, 8900, Gasparich u. 18/a.
BGF - PSZK Zalaegerszeg
A felsőfokú gazdasági-pénzügyi szakemberképzés színvonalának növelését az 1968-as gazdasági reformtörekvések és az 1970-es években fellendülő gazdaság megkövetelte, ezért azt a korábbi technikusi fokról a főiskolai diploma rangjára emelték. Az 1962-ben létrehozott budapesti Felsőfokú Pénzügyi és Számviteli Szakiskola az 1970/71-es tanévtől Pénzügyi és Számviteli Főiskolaként folytatta munkáját. A főiskola kezdeményezésére - mivel igény volt vidéki oktatóhelyek kialakítására is - 1971-ben a zalaegerszegi, 1972-ben pedig a salgótarjáni intézet kezdte meg működését. A 39 fős mezőgazdasági szakkal indult tagozat évfolyamonként 8, 1995-től 12 tanulócsoportos intézetté nőtte ki magát. A felsőoktatási intézmények integrációja az intézetet is érintette: 2000-től a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kara részeként folytatja tevékenységét.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetében jelenleg a nappali tagozaton 7 féléves képzési időben tanulnak a hallgatók.
Az intézet az új, bolognai szerkezetű képzés keretében a gazdaságtudományi képzési területen belül az üzleti képzési ág gazdálkodási és menedzsment alapszakán három képzési irányon (közgazdász informatikus, vállalkozásszervező, statisztikus szervező), valamint a pénzügy-számvitel alapszakon két szakirányon (pénzügy, számvitel) folytat BA szintű alapképzést.

A felsőfokú szakképzés keretében banki szakügyintéző, pénzügyi szakügyintéző, számviteli szakügyintéző, projektmenedzser asszisztens, idegenforgalmi szakmenedzser, kereskedelmi szakmenedzser, vendéglátó szakmenedzser képzéseket hirdet meg az intézet.  A felsőfokú szakképzés hallgatója mindazon hallgatói juttatásokra jogosult, mint az alapképzés nappali tagozatos hallgatói. E képzésforma előnye, hogy a rövidebb (4 féléves) képzés elvégzésével a hallgatók a munkaerőpiacra léphetnek, vagy az OKJ-képesítés megszerzése után lehetőségük van az átlépésre a diplomás alapképzésekbe - természetesen a korábbi tanulmányok beszámításával.

A főiskolán az 1997/98-as tanévtől indult be a távoktatás. Minden képzési forma iránt jelentős érdeklődés mutatkozik, a megszerezhető végzettségek, szakképesítések versenyképes jövedelmet és karrierlehetőséget biztosítanak.
Az intézet alapvető célja olyan felsőfokú képesítéssel rendelkező közgazdászok képzése, akik a gazdálkodó szervezeteknél a pénzügyi és számviteli, a szervezési és információ-feldolgozási feladatok gyakorlati megvalósítására, irányítására, ellenőrzésére, elemzésére, továbbá gazdasági folyamatok és rendszerek fejlesztésére, működtetésére egyaránt alkalmasak.


A posztgraduális oktatás keretében jelenleg
- közgazdászoknak: Controlling szakközgazdász szakon, valamint Pénzintézeti kockázatelemző szakközgazdász szakon,
- bármely diplomával rendelkezőknek: Vállalkozások pénzügyei szakon, Pénzügy adó, illeték, vám szakon, Adó és pénzügyi ellenőrzési szakon, Európai Uniós projekttervező és finanszírozási szakon,
- mérnök, üzemmérnök diplomával rendelkezőknek Mérnök-közgazdász (főiskolai) szakon biztosítunk képzési lehetőséget.


A Továbbképzési Osztály a posztgraduális (másoddiplomás) képzéseken túl OKJ szerinti szakképzéseket és kötelező továbbképzéseket is végez. A kötelező továbbképzések keretében k
önyvviteli szolgáltatást végzők (mérlegképes könyvelők) kötelező éves továbbképzése folyik vállalkozási szakirányon, valamint adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői kreditponot érő továbbképzés és könyvvizsgálók kreditpontot érő kötelező továbbképzése is biztosított.

A főiskola oktatási műhelyei (intézeti tanszéki osztályai): pénzügyi, számviteli, controlling-ellenőrzés, vállalkozás és emberi erőforrások (korábban: management), közgazdasági informatikai (korábban: informatika-számítástechnika), módszertani (korábban: matematika-statisztika), közgazdasági és társadalomtudományi (korábban: közgazdaságtan), pénzügyi és számviteli szaknyelvi (korábban: idegen nyelvi) tanszéki osztályok és testnevelési tanszéki csoport.

A főiskolai oktatók 8,7%-a tanár, 34,8%-a docens, 32,6%-a főiskolai adjunktus és 23,9%-a tanársegéd; választott kutatási témaköreik kapcsolódnak az oktatott tárgyhoz, illetőleg tárgykörhöz. A főiskola oktatói aktívan dolgoznak a veszprémi és pécsi akadémiai bizottságokban. A kutatómunkát jól kiegészíti a tudományos diákköri mozgalom gondozása, a hallgatók évről-évre szép eredményeket érnek el az OTDK-versenyeken. Az intézet minden évben színvonalas szakmai konferenciák - pl. Közgazdasági Napok - szervezésében vállal szerepet. A főiskola nyomdája hátteret biztosít az oktatók által szerkesztett jegyzetek és egyéb intézeti kiadványok megjelentetésének.

A tudományos kutatást, a szakmai munkát és tanulást jelentősen segíti a nyilvános működésű szakkönyvtár, ahol a hagyományos szolgáltatások és dokumentumok mellett online elérhető információk is rendelkezésre állnak. A hazai - elsősorban dunántúli - főiskolákkal, egyetemekkel rendszeres kapcsolat alakult ki: az együttműködés a különböző tudományos rendezvények és tevékenységek vonatkozásában, a közös oktatások lebonyolításában, vizsgáztatási feladatok ellátásában, szakanyagok írásában, közös pályázatokban mondható erősnek. Említést érdemel a Grazi és Krensi Pénzügyi Akadémiával, a finnországi Kuusamói Gazdasági Főiskolával, a holland Fontys Egyetemmel, az Eidhoveni Főiskolával, továbbá az edinburgh-i  James Watt Egyetemmel (Skócia) kialakított jó szakmai kapcsolat. A főiskola jövője a Gasparich úti egykori katonai laktanya területén kiépülő oktatási központban biztosított: az új elhelyezés alkalmat teremt a növekedésre, a megyeszékhely felsőoktatási-képzési palettájának színesítésére, az intézményben rejlő lehetőségek kiteljesítésére.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Hangosan énekelnek: egyveleggel köszönti Kovács Katit a Fonogram Respect Team

Hangosan énekelnek: egyveleggel köszönti Kovács...

Az eredetileg színpadra tervezett közös zenélés résztvevői úgy gondolták, hogy a megfelelő tiszteletnyilvánítás nem maradhat el, ezért most...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Ez lesz abból, ha a melodic metalosok és a heavy metalosok lazítanak egyet

No nem egy harmadik metál- , hanem glam rock. Megjelent a svéd Shakedown Suzies friss lemeze, az "A business doin' pleasure".

A Dürer elment nyaralni

Arról már tavaly beszámoltunk, hogy a kultikus szórakozóhely kitelepedett a Lupa-tóra. Ez a „tesztverzió", annyira bejött, hogy idén a teljes partszakasz – mármint a fapados, nem a luxus – vendéglátását és programszervezését átvállalta a Dürer, ezért már a komplett öblöt is róluk nevezték el.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Campus Eleven 2020
NÁLATOK LAKNAK-E...
NÁLATOK LAKNAK-E...
Balatonfenyves 
NÁLATOK LAKNAK-E...
NÁLATOK LAKNAK-E...
Balatonszárszó 
ED IS ON
ED IS ON
Badacsonytomaj 
TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI
BARABÁS LŐRINC - Live Act
ZABOLÁTLAN LOVAIM -...
ZABOLÁTLAN LOVAIM -...
Balatonföldvár 
JÁRAI MÁRK
JÁRAI MÁRK
Badacsonytomaj 
Korinda koncert
Korinda koncert
Budapest