Neoton 1000

BGF - PSZK Zalaegerszeg


CímZalaegerszeg, 8900, Gasparich u. 18/a.
BGF - PSZK Zalaegerszeg
A felsőfokú gazdasági-pénzügyi szakemberképzés színvonalának növelését az 1968-as gazdasági reformtörekvések és az 1970-es években fellendülő gazdaság megkövetelte, ezért azt a korábbi technikusi fokról a főiskolai diploma rangjára emelték. Az 1962-ben létrehozott budapesti Felsőfokú Pénzügyi és Számviteli Szakiskola az 1970/71-es tanévtől Pénzügyi és Számviteli Főiskolaként folytatta munkáját. A főiskola kezdeményezésére - mivel igény volt vidéki oktatóhelyek kialakítására is - 1971-ben a zalaegerszegi, 1972-ben pedig a salgótarjáni intézet kezdte meg működését. A 39 fős mezőgazdasági szakkal indult tagozat évfolyamonként 8, 1995-től 12 tanulócsoportos intézetté nőtte ki magát. A felsőoktatási intézmények integrációja az intézetet is érintette: 2000-től a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kara részeként folytatja tevékenységét.

A Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kar Zalaegerszegi Intézetében jelenleg a nappali tagozaton 7 féléves képzési időben tanulnak a hallgatók.
Az intézet az új, bolognai szerkezetű képzés keretében a gazdaságtudományi képzési területen belül az üzleti képzési ág gazdálkodási és menedzsment alapszakán három képzési irányon (közgazdász informatikus, vállalkozásszervező, statisztikus szervező), valamint a pénzügy-számvitel alapszakon két szakirányon (pénzügy, számvitel) folytat BA szintű alapképzést.

A felsőfokú szakképzés keretében banki szakügyintéző, pénzügyi szakügyintéző, számviteli szakügyintéző, projektmenedzser asszisztens, idegenforgalmi szakmenedzser, kereskedelmi szakmenedzser, vendéglátó szakmenedzser képzéseket hirdet meg az intézet.  A felsőfokú szakképzés hallgatója mindazon hallgatói juttatásokra jogosult, mint az alapképzés nappali tagozatos hallgatói. E képzésforma előnye, hogy a rövidebb (4 féléves) képzés elvégzésével a hallgatók a munkaerőpiacra léphetnek, vagy az OKJ-képesítés megszerzése után lehetőségük van az átlépésre a diplomás alapképzésekbe - természetesen a korábbi tanulmányok beszámításával.

A főiskolán az 1997/98-as tanévtől indult be a távoktatás. Minden képzési forma iránt jelentős érdeklődés mutatkozik, a megszerezhető végzettségek, szakképesítések versenyképes jövedelmet és karrierlehetőséget biztosítanak.
Az intézet alapvető célja olyan felsőfokú képesítéssel rendelkező közgazdászok képzése, akik a gazdálkodó szervezeteknél a pénzügyi és számviteli, a szervezési és információ-feldolgozási feladatok gyakorlati megvalósítására, irányítására, ellenőrzésére, elemzésére, továbbá gazdasági folyamatok és rendszerek fejlesztésére, működtetésére egyaránt alkalmasak.


A posztgraduális oktatás keretében jelenleg
- közgazdászoknak: Controlling szakközgazdász szakon, valamint Pénzintézeti kockázatelemző szakközgazdász szakon,
- bármely diplomával rendelkezőknek: Vállalkozások pénzügyei szakon, Pénzügy adó, illeték, vám szakon, Adó és pénzügyi ellenőrzési szakon, Európai Uniós projekttervező és finanszírozási szakon,
- mérnök, üzemmérnök diplomával rendelkezőknek Mérnök-közgazdász (főiskolai) szakon biztosítunk képzési lehetőséget.


A Továbbképzési Osztály a posztgraduális (másoddiplomás) képzéseken túl OKJ szerinti szakképzéseket és kötelező továbbképzéseket is végez. A kötelező továbbképzések keretében k
önyvviteli szolgáltatást végzők (mérlegképes könyvelők) kötelező éves továbbképzése folyik vállalkozási szakirányon, valamint adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői kreditponot érő továbbképzés és könyvvizsgálók kreditpontot érő kötelező továbbképzése is biztosított.

A főiskola oktatási műhelyei (intézeti tanszéki osztályai): pénzügyi, számviteli, controlling-ellenőrzés, vállalkozás és emberi erőforrások (korábban: management), közgazdasági informatikai (korábban: informatika-számítástechnika), módszertani (korábban: matematika-statisztika), közgazdasági és társadalomtudományi (korábban: közgazdaságtan), pénzügyi és számviteli szaknyelvi (korábban: idegen nyelvi) tanszéki osztályok és testnevelési tanszéki csoport.

A főiskolai oktatók 8,7%-a tanár, 34,8%-a docens, 32,6%-a főiskolai adjunktus és 23,9%-a tanársegéd; választott kutatási témaköreik kapcsolódnak az oktatott tárgyhoz, illetőleg tárgykörhöz. A főiskola oktatói aktívan dolgoznak a veszprémi és pécsi akadémiai bizottságokban. A kutatómunkát jól kiegészíti a tudományos diákköri mozgalom gondozása, a hallgatók évről-évre szép eredményeket érnek el az OTDK-versenyeken. Az intézet minden évben színvonalas szakmai konferenciák - pl. Közgazdasági Napok - szervezésében vállal szerepet. A főiskola nyomdája hátteret biztosít az oktatók által szerkesztett jegyzetek és egyéb intézeti kiadványok megjelentetésének.

A tudományos kutatást, a szakmai munkát és tanulást jelentősen segíti a nyilvános működésű szakkönyvtár, ahol a hagyományos szolgáltatások és dokumentumok mellett online elérhető információk is rendelkezésre állnak. A hazai - elsősorban dunántúli - főiskolákkal, egyetemekkel rendszeres kapcsolat alakult ki: az együttműködés a különböző tudományos rendezvények és tevékenységek vonatkozásában, a közös oktatások lebonyolításában, vizsgáztatási feladatok ellátásában, szakanyagok írásában, közös pályázatokban mondható erősnek. Említést érdemel a Grazi és Krensi Pénzügyi Akadémiával, a finnországi Kuusamói Gazdasági Főiskolával, a holland Fontys Egyetemmel, az Eidhoveni Főiskolával, továbbá az edinburgh-i  James Watt Egyetemmel (Skócia) kialakított jó szakmai kapcsolat. A főiskola jövője a Gasparich úti egykori katonai laktanya területén kiépülő oktatási központban biztosított: az új elhelyezés alkalmat teremt a növekedésre, a megyeszékhely felsőoktatási-képzési palettájának színesítésére, az intézményben rejlő lehetőségek kiteljesítésére.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Don't worry, be happy – és gyere Bobby McFerrin-koncertre!

Don't worry, be happy – és gyere Bobby...

Bobby McFerrin sokak számára „a fickó, aki a Don't Worry, Be Happyt énekelte”. Ő a szerzője és előadója ennek a majd' harminc évvel ezelőtt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A tavaszi nyitóhétvége nyáron lesz a Kobuciban

Egyre inkább úgy tűnik, hogy sajnos az áprilisi és májusi koncertektől is könnyes búcsút kell vennünk. Bár van aki még reménykedik, a Kobuci már most elkezdte átszervezni a programnaptárát.

Feltörték a Punnany Massif és a Dupla Kávé YouTube csatornáját!

Szegény zenészeket az ág is húzza! Jelen esetben egy ügyes hekker, vagy csapat, ezt még nem tudni, belekontárkodott az egyik legnézettebb hazai zenekar videómegosztó csatornájába, hogy némi pénzhez jusson. Aztán folytatta tovább más oldalakon is...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek