Jézus Szíve Plébániatemplom - Kőszeg


HonlapNem ismert
CímKőszeg, 9730, Fő tér
Jézus Szíve Plébániatemplom - Kőszeg

A neogótikus templom 1892-1894 között épült Ludwig Schöne tervei alapján. Az egyedi megoldásokat is rejtő épület 57 méteres tornyával és impozáns méreteivel ma is a város legnagyobb épülete. Az építmény uralja a...

A neogótikus templom 1892-1894 között épült Ludwig Schöne tervei alapján. Az egyedi megoldásokat is rejtő épület 57 méteres tornyával és impozáns méreteivel ma is a város legnagyobb épülete.

Az építmény uralja a teret, amelynek optikai tengelyébe, de emelkedőre helyezték. A bejárati homlokzat feletti tornyot két fiatorony erősíti, szentélye sokszögzáródású. A háromhajós csarnoktemplom kereszthajója csonka maradt.
A belső festés Otto Kott műve: a teret úgynevezett polikrom mennyezet-, fal- és oszlopfestés díszíti. Orgonája rendkívül értékes. Számos középkori és barokk kegytárgyat őriznek itt.

A templom napközben általában nyitva van.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A metálbanda kikérte magának, hogy megdicsérték

A metálbanda kikérte magának, hogy megdicsérték

A HVG közölt egy cikket a brazil kulturális alap – olyasmi lehet, mint nálunk az NKA – elnökének "zenei tárgyú" nyilatkozatairól.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Megnéznéd a Kiss-koncertet 450 ezerért?

A HVG készített egy körképet a koncertdömping jegyárairól, mely szerint kissé elszabadultak a jegyárak, több mint 65 ezer forint a legdrágább jegy az Aerosmith-re, a System of a Down esetében pedig közel 90 ezer forint a plafon.

Demjén és vendégei: Kóbor János először lép fel magyar zenész koncertjén az Omega nélkül

Demjén Ferenc két hete mindennap több órát próbál, és ez így is marad az év végi dátumig. Nem csak azért fontos számára ez a fellépés, mert a legjobb barátaival léphet fel az Arénában tizenkétezer ember előtt, de azért is, mert májusi agyvérzése után itt találkozhat először közönségével, akik aggódva követték a...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek