Jézus Szíve Plébániatemplom - Kőszeg


HonlapNem ismert
CímKőszeg, 9730, Fő tér
Jézus Szíve Plébániatemplom - Kőszeg

A neogótikus templom 1892-1894 között épült Ludwig Schöne tervei alapján. Az egyedi megoldásokat is rejtő épület 57 méteres tornyával és impozáns méreteivel ma is a város legnagyobb épülete. Az építmény uralja a...

A neogótikus templom 1892-1894 között épült Ludwig Schöne tervei alapján. Az egyedi megoldásokat is rejtő épület 57 méteres tornyával és impozáns méreteivel ma is a város legnagyobb épülete.

Az építmény uralja a teret, amelynek optikai tengelyébe, de emelkedőre helyezték. A bejárati homlokzat feletti tornyot két fiatorony erősíti, szentélye sokszögzáródású. A háromhajós csarnoktemplom kereszthajója csonka maradt.
A belső festés Otto Kott műve: a teret úgynevezett polikrom mennyezet-, fal- és oszlopfestés díszíti. Orgonája rendkívül értékes. Számos középkori és barokk kegytárgyat őriznek itt.

A templom napközben általában nyitva van.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Elmaradt Caramel debreceni koncertje

Elmaradt Caramel debreceni koncertje

Mi is kiemeltük a Facebook-oldalunkon, de csak most értesültünk arról, hogy a debreceni koncert elmaradt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy igazi jazz-zenebohóc produkciójával zárul a Müpa swingfesztiválja

A hagyományokhoz híven idén swinggel búcsúztatja a nyarat a Müpa – ezúttal is a műfaj nagyjai segítségével idézik meg a pezsgő zenei korszakot a New Orleans Swingfesztivál alkalmával, augusztus 30. és szeptember 1. között.

Zenés tehetségkutató indul az István, a király rockopera megújítására

A társaságunkban időnként karaoke parti szabadul el – ezeken mindig kötelező elem egyik-másik betétdal a rockoperából. Feltehetően nem erre a megoldásra gondoltak, amikor zenés színházi tehetségkutatót hirdettek az István, a király megújítására – de a jelentkezőknek úgyanúgy a rockopera egy részletét kell előadniuk... :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek