Neoton 1000

Jézus Szíve Plébániatemplom - Kőszeg


HonlapNem ismert
CímKőszeg, 9730, Fő tér
Jézus Szíve Plébániatemplom - Kőszeg

A neogótikus templom 1892-1894 között épült Ludwig Schöne tervei alapján. Az egyedi megoldásokat is rejtő épület 57 méteres tornyával és impozáns méreteivel ma is a város legnagyobb épülete. Az építmény uralja a...

A neogótikus templom 1892-1894 között épült Ludwig Schöne tervei alapján. Az egyedi megoldásokat is rejtő épület 57 méteres tornyával és impozáns méreteivel ma is a város legnagyobb épülete.

Az építmény uralja a teret, amelynek optikai tengelyébe, de emelkedőre helyezték. A bejárati homlokzat feletti tornyot két fiatorony erősíti, szentélye sokszögzáródású. A háromhajós csarnoktemplom kereszthajója csonka maradt.
A belső festés Otto Kott műve: a teret úgynevezett polikrom mennyezet-, fal- és oszlopfestés díszíti. Orgonája rendkívül értékes. Számos középkori és barokk kegytárgyat őriznek itt.

A templom napközben általában nyitva van.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Katy Perry szűk körű babaváró bulit tartott – csak Orlando Bloom volt jelen

Katy Perry szűk körű babaváró bulit tartott –...

Pihenésnek egy kis bulvár: ahogy nézzük, 2020. attól is emlékezetes lesz, hogy megszületik az év legjobban várt sztárgyereke.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Unod a sorozatokat? Mutatunk 7 zenei témájú dokut!

Feldmár András pszichoterapeuta azért ajánlja, "hogy minél több dokumentumfilmet nézzünk meg, mert mindegyik egy ajándék. Olyan értékes ajándék, amit ritkán kap az ember az életben. Egyszerre ott vagyunk a világ legelképzelhetetlenebb helyzetében, és örülhetünk vagy szenvedhetünk azokkal, akikkel különben soha nem...

Pink felgyógyult a koronavírusból, begurult, és egymillió dollárt adokozott

Nemcsak ő, hanem hároméves kisfia is megfertőződött – mindketten jól vannak, de az énekesnő elég pipa az USA kormányára a tesztelések hiánya miatt.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek