Neoton 1000

Kodály Zoltán Zenei Általános Iskola


CímNyíregyháza, 4400, Vay Ádám krt. 18.

Közeli koncertek a helyen

Rákász Gergely - Lords of the Organ IV.

Rákász Gergely - Lords of the Organ IV.

Kodály Zoltán Zenei Általános Iskola november 21. (18:00)
Kodály Zoltán Zenei Általános Iskola

1958-ban kezdődött az ének-zene oktatása iskolánkban, mely a mai napig az iskola fő profilja. Az elmúlt 4 évtizedben az ének-zenei képzés nemzetközi elismerésre tett szert. Énekkaraink - Nyitnikék, Napsugár kórus, Cantemus fiú vegyeskar, illetve a Cantemus Kóruscsalád tagjai: Cantemus gyermekkar, Pro Musica leánykar, Cantemus vegyeskar, sok jelentős hazai és nemzetközi kórusverseny I. díjával büszkélkedhet. 1992-ben, a korábbi iskolaépület átadásának 100. évfordulóján vette fel iskolánk a nagy magyar zeneszerző és zenepedagógus, Kodály Zoltán nevét.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város elvárásainak megfelelően ének-zene tagozatot működtetünk emelt ének-zene óraszámmal. Iskolánk három gyermekkórusa (Nyitnikék, Napsugár és Fiú vegyeskar) biztosítja a Cantemus kóruscsalád utánpótlását.
Világnézeti és politikai elkötelezettség nélkül neveljük, oktatjuk gyermekeinket a legfontosabb ismeretek, jártasságok, készségek, képességek fejlesztése révén.
A hazai, nemzeti és egyetemes kultúra értékeinek megismertetésére törekszünk.
Gondot fordítunk arra, hogy tanulóink előítélet-mentesen éljenek, jól kezeljék a konfliktusokat.
Tiszteljék és szeressék szüleiket, nevelőiket, társaikat.
Képesek legyenek szeretetet adni és kapni.
A tanulóink egyéni képességeinek figyelembevételével lehetőséget biztosítunk a tehetséggondozásra és felzárkóztatásra.
A magas szintű zenei kultúra mellett iskolánk minden más közismereti tantárgyból is jó alapot ad a jóhírű középiskolákba való továbbtanuláshoz. Az elmúlt tanévben 123 diákunk végzett kitűnő eredménnyel (tanulóink 35%-a) és 241 oklevelet, érmet szereztünk - megyei és országos - különböző tantárgyi (magyar, matematika, angol, német, fizika, környezetismeret, rajz ...) és sportversenyeken. Iskolánk 7. alkalommal lett győztes az Országos Duatlon Diákolimpián az összesített pontversenyben.
A mindennapi testedzés keretén belül un. Úszásprogram is működik nálunk évek óta. Így az első osztálytól a nyolcadikig minden gyermekünk hetente egy órát úszik, amelyhez szakembert, kísérést és felügyeletet iskolánk biztosít.
A sok területen megmutatkozó tehetséges gyerekek délutáni hasznos időtöltéséről és szórakozásáról az iskolánkban - külső iskolaként jelenlevő - alapfokú művészeti oktatási intézmények is gondoskodnak (pl. hangszeres oktatás, néptánc, grafika).
A nevelőtestület személyes példaadással, magas fokú műveltséggel, igényességgel, derűs humánumával közvetíti a diákok felé, hogy tanulni érdemes és hasznos.

Képzési forma

A Kodály Zoltán Általános Iskolában nappali rendszerű általános műveltséget megalapozó emelt szintű ének-zenei oktatás folyik. Kötelező beiskolázási körzettel nem rendelkezünk. A város minden pontjáról fogadunk gyerekeket. Évek óta többszörös a túljelentkezés.
Napjainkban 8 évfolyamon, évfolyamonként 2 -2 osztályban 434 gyermek tanul. 9 napközis és 1 tanulószobai csoportunk van.
A továbbtanulási arány 100 %-os.

Tárgyi adottságok

2001. augusztusában költöztünk új épületbe. Egykor régi, patinás házunkat - amely valaha az Evangélikus Egyház tulajdona volt, - az egyház a kártalanítások során visszakapta.
Új épületünk a város szívében épült, jól megközelíthető a Nyíregyháza belvárosát körbeölelő lakótelepekről is.
Impozáns látvány fogadja a hozzánk érkezőket. Nyugalmat áraszt a hatalmas aula, a sok üvegfal világossá, barátságossá teszi az épületet. Egy szép, reprezentatív tér látványa jelentősen befolyásolja a gyerekek, szülők, pedagógusok közérzetét.
Díszudvarunk a városban egyedülálló. Megfelelő hely a gyerekeknek a pihenésre, felüdülésre. Sajnos az udvarunk kicsi, így a sportpályánk állandó használatban van.
A létesítmény "U" alakban épült. Az alsósok a nyugati szárnyban, a felsősök a keletiben tanulnak.
450 fős szép hangversenytermünk a városban egyedülálló. Egy 120m2-es énekkari próbaterem, négy hangszeres terem, külön ének szaktanterem segíti az énekesek munkáját.
Az új épületet új bútorzattal adták át. Így esztétikus, tiszta berendezés fogadja minden teremben, ebédlőben, előadóban a tanulókat.
Könyvtárunk elég kicsi, de világos és barátságos. Ezt bizonyítja, hogy tanulóink sok időt töltenek ott délutánonként olvasással, internetezéssel.
A tornaterem mellett egy kis konditerem áll a gyerekek rendelkezésére. Ideális a tornateremhez kapcsolódó rész. 2-2 lány- és fiúöltöző, mosdók teszik lehetővé, hogy a váltó osztályok külön, kulturált körülmények között öltözhessenek, tisztálkodhassanak.
Az egész épületben megfelelő a mellékhelységek száma, állapota. (hideg-melegvizes mosdó, kézszárító).
Külön orvosi szoba van, ahol iskolaorvosunk és védőnőnk csütörtökönként ellátja a gyereket, illetve elvégzik a rendszeres vizsgálatokat.
Az a szülő, aki hozzánk hozza gyermekét, ezekkel a külső, látható adottságokkal is találkozik.

 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Többet nem ébredünk Jáksóval

Többet nem ébredünk Jáksóval

Jáksó László már ma reggel sem volt hallható az elmúlt hónapokban általa vezetett Sláger Reggel című műsorban. Három évvel ezelőtt, 2017...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A magyar zenészek az élőzenés fellépésekből szerzik jövedelmük több mint 60 százalékát

Azzal mindenki tisztában van, hogy a járvány egyik legnagyobb vesztesei a szórakoztatóiparban tevékenykedők. A 2020-as év bevételi szempontból akkor is mínuszos lesz, ha esetleg nyárra már feloldják a korlátozásokat, erről nincs információnk, csak optimizmusunknak adtunk hangot. Ennek tudatában a Music Hungary Szövetség...

Fontosat üzent a Duran Duran koronavírusból felgyógyult gitárosa

John Taylornak, a 80-as évek legendás bandája, a Duran Duran basszusgitárosának pár hete pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az 59 éves zenész a zenekar Instagram oldalán most közölte a hírt azzal, hogy szerencsére viszonylag hamar felgyógyult a kórból.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek