Magyar Rádió Márványterme


CímBudapest, 1088, Pollack Mihály tér 8.
Magyar Rádió Márványterme
A hetvenes években csodálatosan restaurált, 144 négyzetméter alapterületű márványterem rendkívül elegáns környezetet nyújt nagy létszámú rendezvényekhez.

A Katolikus Néppártot Esterházy Móric gróf itt alapította 1895-ben. A terem számtalan reprezentatív előadás helyszíne volt. 1946 után a köztársasági palota dísztermeként adott helyet a miniszterek eskütételére. 1950 után a Rádió tulajdonába került, díjátadások, nemzetközi együttműködési szerződéseket írtak alá falai között. A hetvenes évektől a Rádiókabaré felvételeit és számos zenei előadást rögzítettek itt. A kilencvenes évektől a havonta megrendezett ingyenes koncerteket is befogadta. A terem jellegéből adódóan előnyösen használhatók ki a kapcsolódó helyiségek: az elegáns nagy előcsarnok, a társalgó, a büfé, a hangulatos klubhelyiség. Ezek alkalmasak lehetnek konferenciák szekcióüléseinek lebonyolítására. Bálok, fogadások alkalmával a kiszolgáló vagy „meghitt" külön helyiség zártkörű rendezvény lebonyolítására és kiállítások rendezésének is megfelel.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Örök kérdés marad, hogy miért halt meg a P.Mobil angyalarcú gitárosa, Bencsik Samu

Örök kérdés marad, hogy miért halt meg a P.Mobil...

Ma lenne 67 éves Bencsik Sándor Samu (1952-1987), a tragikus sorsú gitáros, aki játszott a Beatrice, a Gesarol – később P. Mobil és a P.Box...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

Sztárok, cirkuszi show és meglepetések: ilyen lesz az idei Szenes Iván-Emlékkoncert

Szenes Iván Emlékét az általa írt több ezer dalszöveg és számos színdarab mellett a lánya, Andrea által minden évben megszervezett koncert is őrzi, melyet a hagyományokhoz hűen idén is a „régi ház körül”, a Szenes Iván nevét viselő téren láthat és hallhat a közönség, szeptember 15-én.

Háromórás koncertet ad az Arénában a Dream Theater

Jövőre tizenkettedszer is eljön Magyarországra a Dream Theater. A világhírű amerikai progresszív metálzenekar 2020. február 8-án a Papp László Budapest Sportarénában ad mintegy háromórás koncertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek