Magyar Rádió Márványterme


CímBudapest, 1088, Pollack Mihály tér 8.
Magyar Rádió Márványterme
A hetvenes években csodálatosan restaurált, 144 négyzetméter alapterületű márványterem rendkívül elegáns környezetet nyújt nagy létszámú rendezvényekhez.

A Katolikus Néppártot Esterházy Móric gróf itt alapította 1895-ben. A terem számtalan reprezentatív előadás helyszíne volt. 1946 után a köztársasági palota dísztermeként adott helyet a miniszterek eskütételére. 1950 után a Rádió tulajdonába került, díjátadások, nemzetközi együttműködési szerződéseket írtak alá falai között. A hetvenes évektől a Rádiókabaré felvételeit és számos zenei előadást rögzítettek itt. A kilencvenes évektől a havonta megrendezett ingyenes koncerteket is befogadta. A terem jellegéből adódóan előnyösen használhatók ki a kapcsolódó helyiségek: az elegáns nagy előcsarnok, a társalgó, a büfé, a hangulatos klubhelyiség. Ezek alkalmasak lehetnek konferenciák szekcióüléseinek lebonyolítására. Bálok, fogadások alkalmával a kiszolgáló vagy „meghitt" külön helyiség zártkörű rendezvény lebonyolítására és kiállítások rendezésének is megfelel.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Itt a jubileumi Glastonbury fesztivál első nagy neve: Paul McCartney

Itt a jubileumi Glastonbury fesztivál első nagy neve:...

A 2020-as Glastonbury Fesztivál bérleteinek első pakkjait október 3-án, csütörtökön 18 órakor tolták ki a netre, s mindössze 27 perc alatt...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Szomorú hírt kaptunk a Budapesti Fesztiválzenekartól

A BFZ arról értesített minket, hogy a megszűnt taót kompenzálni hivatott többlettámogatásból 200 millió forintban részesül, mely összeg az együttes esetében az utóbbi évek taotámogatás-átlagának kevesebb mint 50 százaléka. Szorosabbra húzzák az övet – s ennek jó pár remek programjuk áldozatul esik.

Hogy lehet rávenni tíz 90+-os ukrán asszonyt, hogy felüljön a repülőre...?

Még bő egy hónapunk van karácsonyig. Persze, ami a kereskedelmet illeti, ott már javában áll a bál, de a normál tempóban élőknek az advent a felkészülés időszaka: 2019-ben az első vasárnapja december 1-jére esik, s ekkor lesz az első különleges koncert a Várkert Bazárban, az immáron ötödik alkalommal megrendezett adventi...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek