Merlin Nemzetközi Színház


CímBudapest, 1052, Gerlóczy utca 4.
Merlin Nemzetközi Színház
A MERLiN 18 éves működése bizonyítja, hogy a színházat működtető csapat és a hozzánk kapcsolódó művészek mindig valami különlegeset, magas színvonalút, európait hoznak a magyar kulturális életbe.
A színház alapítása óta számtalan olyan társulat születését segítette, melyek mára világszerte ismertté lettek. (pl. Krétakör)
1991-ben megteremtettük - és azóta is műveljük - a magyarországi angol nyelvű színjátszást komoly magyar és külföldi sikerekkel, és olyan művészekkel együttműködve, mint a The Royal Shakespeare Company, a Derevo vagy az Oscar díjra jelölt Susannah York...

A MERLiN sosem akart „csak" színház lenni. Mi mindig a „HELY" akartunk lenni Budapesten.

Nyughatatlanságunk, kíváncsiságunk, európaiságunk mára egy olyan művészeti központot hozott létre, mely megállja a helyét a világ bármelyik más kulturális intézményével összehasonlítva.

A Merlin Európai Uniós Kulturális Központját 2005-ben José Manuel Durão Barroso nyitotta meg, a 2007-ben indult MERLiN ENERGiA sorozat világhírű művészeket és Nobel-díjas tudósokat hozott a színházba.
bEUgró
A 4 hónapos rendezvénysorozat lehetőséget biztosított az Európai Unióba hazánkkal 2004-ben együtt belépő országok bemutatására, bemutatkozására.
Az eseménysorozat legfőbb célkitűzése a kelet-európai országok kultúrájának bemutatása mellett, hogy a közösség által meghirdetett összefogás és nemzetközi harmonizáció a mindenki számára értéket képviselő művészet kötetlen eszközrendszerének segítségével, informális keretek között, népszerű, mégis igényes formában valósuljon meg.
Ennek megfelelően minden hónapban két csatlakozásra jelölt ország mutatkozhatott be.
Az eseménysorozat lehetőséget nyújtott a csatlakozó országok színházi társulatainak, mozgás- vagy táncszínházának, zenészeinek, képzőművészeinek, filmeseinek, valamint irodalmárainak megismerésére. E programok mellett a bemutatkozó ország turisztikai kiállítása, valamint gasztronómiai különlegességei is várták a közönséget. Délutánonként az Európai Bizottság Delegációja részvételével az adott ország csatlakozását érintő legfőbb kérdések kerültek megvitatásra

MERLiN ENERGiA

A 2007-ben indult sorozat világhírű művészeket és Nobel-díjas tudósokat hozott a színházba.
Az eseménysorozat programjában ugyanúgy szerepelnek tudományos előadások, beszélgetések, mint rendhagyó színházi előadások, koncertek, kiállítások.
Nagyon fontosnak tartjuk, hogy az Energiához kapcsolódó témák, illetve azok kreatív megközelítése egy szélesebb civil közönséget szólítson meg.
Olyan célokat szeretnénk tudatosítani, melyeket mindenki saját belátása szerint a magáévá tehet, hiszen egy apró változtatás is nagymértékben hozzájárulhat a világ változásához.
A programsorozat központja, de nem kizárólagos helyszíne a Merlin, sőt az a cél, hogy minél több város és helyszín kapcsolódjon be.

--------------------------------------------------------

A gazdasági világválság mindennapjainkba való begyűrűzésével egyértelművé vált, hogy komoly változásokra van szükség egyéni és vállalati szinten egyaránt. Az eddig csak bizonyos körökben emlegetett misztikus CSR és vállalati felelősségvállalás kifejezések egyre inkább előtérbe kerülnek, mint az egyetlen járható út, amely mentén újra lehet értékelni a valóban felelős vállalatok munkáját és sikerét. Ennek egyik része a belső működésre vonatkozik és az átláthatóság ugyanolyan fontos eleme, mint az ember- és környezetbarát működés vagy a kultúra támogatása.
Ez utóbbiakra próbálja felhívni a figyelmet a MERLiN: demonstrációval a környezetért, állásfoglalással, figyelemfelkeltéssel, vagy éppen konkrét akciójavaslattal. Legfőbb célkitűzésünk, hogy a társadalmi felelősség, a környezettudatos magatartás jelentőségére a művészet kötetlen eszközrendszerének segítségével, informális keretek között, népszerű, mégis igényes módon hívjuk fel a figyelmet. Tevékenységeink során minden esetben elegyítve használjuk a tudományos megközelítést és a művészeti kifejezés eszközeit. Ennek a módszernek az a meggyőződés az alapja, hogy a művészet megkülönböztetetten alkalmas egy-egy kérdéskör érzelmi megközelítésére, keretet biztosít a természet és a kultúra szoros kapcsolatának bemutatásához.

 

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Megjelent a fura holland fiúk új EP-je

Megjelent a fura holland fiúk új EP-je

Az öt, radikálisan különböző személyiségből álló banda, a rock, soul, pop és indie vezérelte zenéjű holland DI-RECT első komolyabb európai...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

A magyar rockzene eddig kiadatlan kincsei jelennek meg bakeliten

A november 22-én megjelenő vinyl lemezek egyikén Mészáros Márta 1970-es filmje, a Szép lányok, ne sírjatok zenéje, a másik kettőn a V'Moto-Rock-előd V'73, illetve az etnorockot játszó Barbaro koncertfelvétele hallható.

Császár Előd pólója

Véletlenül láttam azt a főzős műsort – jó, nem végig, max. negyedóra –, amelyben visszatért a képernyőre Császár Előd. Speciel nem ismertem meg. Amikor kiírták a nevét, leesett az állam. Mert a pólóján a feliratot előbb le tudtam fordítani...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek