Menopauza 1170x180

Őrmezei Közösségi Ház


CímBudapest, 1112, Cirmos utca 8.
Őrmezei Közösségi Ház

Őrmező sajátságos helynek számít, mint egy kisváros a fővárosban, Budapest többi részéhez viszonyítva – jobban ismerik egymást, jobban figyelnek egymásra az emberek. Őrmező egy zártabb közeg.

Ezt a zártabb világot nyitotta meg és hozta sokkal közelebb Budapest többi részéhez a 4-es metró, amely az elmúlt évek beruházásai közül talán a legnagyobb hatást gyakorolta az őrmezői lakosok életére.

  

Az intézmény az őrmezei lakótelep Kelenfölddel határos szegletében található, amely immáron könnyedén megközelíthető a 4-es metró őrmezei végállomásának köszönhetően.

   

Az Őrmezei Közösségi Ház a KözPont Újbudai Kulturális Nonprofit Kft telephelye. A hét 6 napján – hétfőtől péntekig 9.00 – 21.00 óráig, hétvégén a rendezvények függvényében tart nyitva.

Őrmező közösségi háza a szabadidő hasznos eltöltésének számtalan lehetőségét kínálja, legyen az rekreáció, oktatást- nevelést kiegészítő tevékenység vagy szórakozás.

A ház a kerület első közösségi házaként épült 1979-ben.

Az épület rendelkezik egy 110 nm-es nagyteremmel, öltözőkkel, ruhatárral, a földszinten 3 iroda, klubszoba, foglalkoztató terem, a Társalgó Galéria és Kávézó található, valamint információs helység, a Kréher Péter terem, amely elsődlegesen kiállító tér, de 10-15 fős tanfolyamok, foglalkozások tartására is alkalmas.

A programok a klasszikus közművelődési tevékenységi paletta szerint sokszínűek, hiszen

megtalálhatóak itt gyermek és ifjúsági előadások (ovis színházi sorozat, családi matiné, ifjúsági beavató koncertek, rendhagyó irodalomóra) valamint tánc- és mozgás kurzusok gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt, felnőtt rekreációs-kondicionáló tanfolyamok, önszerveződő közösségek. Emellett színházi, irodalmi, könnyű- és komolyzenei programok, pódiumbeszélgetések, hagyományokat ápoló rendezvények, nosztalgia táncestek, illetve táncház és kiállítások várják az érdeklődőket.

A ház büszkesége a több mint 70 éve alapított Vadrózsák Néptáncegyüttes, mely két csoporttal működik a felnőtt mellett a Cavinton senior néptánc csoporttal, akik a mai napig heti 2 alkalommal tartják próbáikat és fellépéseikkel országszerte viszik jó hírét Őrmezőnek.

A legrégebbi múltú művészeti tanfolyam Bélavári Anna balett iskolája, ahol a klasszikus balett alapjai mellett a musicalek világát is megismerik a gyerekek, megszeretik a zenét, a mozgást és a kitartáshoz és küzdeni tudáshoz is kapnak mintát.

A programkínálatban új vonulatként leghangsúlyosabban a lakótelepre beköltöző kisgyermekes családok megszólítását célozzák meg a kifejezetten kisgyermekes családi-, ill. babás-mamás programokkal kétheti rendszerességű Anya-kapocs beszélgető kör is működik, valamint babaholmi börze megszervezésére is van igény évente kétszer.

Hírek és rajongók
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja Budapestet is érinti

Girls Just Wanna Have Fun: Cyndi Lauper búcsúturnéja...

Egy évtizednyi szünet után egy utolsó lendületet vesz Cyndi Lauper: a Girls Just Wanna Have Fun búcsúturné budapesti megállója 2025. február...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Jön, jön, jön a második Denagyvilág fesztivál Szigetmonostoron

A fesztivál az első és rendkívül sikeres „próbaszezon” után idén már rendes üzemmódban 2024. július 5-7. között várja a közönséget Szigetmonostoron. A Denagyvilágon számos zenei műfaj lel otthonra a jazztől a világzenén át a népzenéig, irodalmi és társművészeti programokkal, gyerekeknek szóló udvarral és folkkocsmával.

Hare, hare: Szekérfesztivállal a Városligetbe, az Indiai fesztiválra

Az idén már 28. alkalommal tér vissza Kṛṣṇa szekere Budapestre. Ingyenes, egész napos programmal várják az érdeklődőket június 29-én, szombaton a belvárosban és a Városligetben a Szekérfesztiválon és az India Fesztiválon.
Új koncertek