Rabócsi Ring


CímMáriapócs, 4326, Bogáti út
Rabócsi Ring

Egy nemzetközi szintű versenypálya

Kevesen gondolták volna mondjuk tíz-tizenkét esztendeje, hogy Máriapócs, a nemzetközi zarándokhely nem csak a pápalátogatásról lesz híres. A szabolcsi kisváros a második legnépszerűbb technikai sportágnak, a rallycrossnak lett a hazai fellegvára.
Rabócsi Tibor nyíregyházi vállalkozó elképzeléseit tettek követték, és 1996. november 23-án megnyitotta kapuit a tulajdonosának nevét viselő pálya az A.M.G. RabócsiRing. Az Autó-Motor-Gokart (A.M.G.) sportkomplexummá serdülő létesítmény 96'-tól elsősorban minőségi rallycross versenyekkel alapozta meg hírnevét. A 2000-es esztendőben a pálya elnyerte a Magyar Nemzeti Autósport Szövettség "Év pályája" különdíját. Mára az ország legmodernebb és leglátogatottabb magyar rallycross pályája, amely nemzetközi minősítéssel bír és már többször helyt adott a Zemplén-Rallye Országos Bajnokság Prológjának is.
A rallycross versenyek mellett motoros verseny (supermoto) rallysprint, valamint partner és vevőtalálkozók kerülnek megrendezésre. 2003-tól a sportkomplexum bővítésével a profi Gokart Országos Bajnoki futamoknak is helyt ad a RabócsiRing. A beruházásban egy kemping és egy étterem építése is megvalósult. Ezek a szolgáltatások és a színes rendezvénysorozatok kínálnak évről-évre kultúrált szórakoztatást és egyfajta garanciát az ország és a régió technikai-sport szerelmeseinek. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2007-től már éjszakai villanyfényes Európa Bajnoki futamokban is gyönyörködhetnek a Rallycross, a Drift, a technikai sportok kedvelői.

Tízezrek a lelátókon

Az első két esztendőben csak az óriási népszerűséget kivívó országos amatőr rallycross sorozat futamait rendezték. Ez a RabócsiRing számára is állandó visszajelzés volt a fejlődéshez. Miként tavaly, az idén is az ország leglátogatottabb rallycrosspályája volt a máriapócsi. A versenyekre és az azt követő programokra nem ritkán 10.000 néző kíváncsi (VIP futamok, színésznőkkel, újságírókkal és politikusokkal, légi bemutatók, ejtőernyős ugrások, szórakoztató zenei programok, tűzijáték). Ennek tapasztalata azt mutatja, hogy a kísérő rendezvények, show-elemek olyan embereket is kicsalnak a pályára, akik csak érintőlegesen kapcsolódnak az autóversenyzéshez, s talán itt szeretik meg a benzingőz által keltett szórakozást. A pálya rangját mi sem jelzi jobban, mint a tény: az 1999-es esztendőben debütált az I. és II. osztályú országos bajnokságban, mégpedig nyitásként két fordulóval. Az állandó fejlődést követően 2000-től Közép-Európa Bajnoki Zóna Trófea futamok is megrendezésre kerülnek, nagy sikerrel. Mi sem igazolja jobban a fejlődést, minthogy a 2003-as évtől kezdődően immár folyamatosan ad otthont a pálya az Országos I. osztályú Gogart Bajnokság futamainak is. 2007-től a Drift szerelmesei is otthonra találtak a RabócsiRingen, melyen azóta is folyamatosan rendeznek amatőr és profi Drift Országos Bajnoki futamokat. Nagy érdeklődés övezi a "King of Europe" Drift Euróba Bajnoki futamokat, melyekre Európa legjobb drift versenyzői látogatnak el a RabócsiRingre, hogy összemérjék tudásukat.

Európa figyelmében

A folyamatos fejlődés következtében a pálya jogosult Európa-bajnoki futamok rendezésére, amelyre minden lehetősége adott. Nemzetközi szintű versenyrendezés, villanyfényes éjszakai futamok lehetősége, színvonalas infrastruktúra és kiszolgálás. Nagy örömünkre 2008-tól már az M3-as autópályán is eljuthatnak hozzánk a távolabbról érkezők. A RabócsiRing egyik titka az állandó fejlesztés, amit ezután is minden erőbedobással tovább folytat.

Rabócsi Ring 2009.

Ahogy már megszokhattuk minden egyes szezonban valami újdonsággal rukkol elő a technikai sportok fellegvára a RabócsiRing.
Idén sincs ez másként, a hagyományokhoz híven Húsvétkor a profi és az amatőr rallycrossé lesz a főszerep. Pünkösdkor az igen fiatal, de annál népszerűbb technikai sportág a Drift hazai képviselői látogatnak el a RabócsiRingre egy bajnoki futamra. Június 21-én pedig igazi kuriózumként, Magyarországon először, villanyfényes éjszakai rallycross futam kerül megrendezésre, ahol a magyar versenyzők mellett osztrák, cseh és lengyel "nagymenők" is rajthoz állnak ezen a rendhagyó versenyen.
A júliusi gokart OB futam után az augusztus igazi "kánaán" lesz a technikai sportok szerelmeseinek, hiszen július 22-én Európa legjobb drifterei mérik össze tudásukat egy villanyfényes, éjszakai fergeteges show keretében.
Augusztus utolsó hétvégéjén pedig több év után ismét megyénkbe látogat, a magyar rallye mezőnye. A GENERALI Nyírség rallye prológjának szintén a máriapócsi komplexum ad otthont. A verseny szuper speciál szakaszát is itt rendezik, a gyorsasági etapokat pedig a szabolcsi és zempléni utakon teljesítik a pilóták.
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén nyáron is lesz gokart tábor, illetve a profi versenypályán továbbra is várják a felnőtt és gyermek hobby-gokartozókat. Folytatódik az igen közkedvelt amatőr pályamotorozás, melynek keretében a robogósoktól a szupermotorosokig saját gépeikkel szervezetten, biztonságos körülmények között hódolhatnak szenvedélyüknek az érdeklődők. A vállalkozások pedig továbbra is szervezetten, csodálatos hangulatban rendezhetik meg itt vevő- és partnertalálkozójukat, céges rendezvényeiket, csapatépítő tréningjeiket.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


 Jártál a Palace-ba vagy a Flörtbe?

Jártál a Palace-ba vagy a Flörtbe?

Siófok nagystrandján, a Plázson legendás klubok várják egykori vendégeiket egy zenés-táncos nosztalgiázásra a hétvégén.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Billie Eilish reklámarc lett

A Deutche Telekom reklámját generációja leghíresebb popsztárja narrálja – írja a Kreatív.hu.

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva vagy csak egyszerű emberi tájékozatlanság miatt, de sikerült egymás torkának ugrasztani a szakmabelieket és a civileket. Hogy a szakmán belüli villongásokról már ne is szóljunk. (De.)...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek