Szepes Gyula Művelődési Központ


CímÉrd, 2030, Alsó u. 9.
Szepes Gyula Művelődési Központ
Az 1972-ben megnyílt művelődési központ Emődy Attila és Vukovich Miklós tervei alapján készült el, kertjében Eőry Emil Városvédő angyal szobra látható. Az épület kemény geometrikus vonalaival „tiszta" tömegével, tradicionális hangulatot árasztva talán elsőként tett kísérletet a modern és a hagyományos építészet ötvözésére. A már korábban megalakult klubok, szakkörök, mint például a Képzőművészeti Kör, a Bukovinai Székely Népdalkör, az újonnan átadott épületben otthonra találtak és azóta is működnek, más, új klubokkal, művészeti csoportokkal együtt.

Az intézmény célja, a kultúra közvetítését hitelesen végezni. Az intézmény 2004-ben felvette Szepes Gyula festőművész nevét, aki az érdi táj festője volt, s évtizedekig a Képzőművész Kör vezetője.

A művelődési központ tevékenységében jelentős vonulatot képeznek a művészeti együttesek és a különböző közösségek. Énekkarok, táncegyüttesek, szabadidős-, gyűjtő- és hobby klubok valamint környezetvédelmi, kreatív szakkörök várják az érdeklődőket.
1996 óta fogadja a Szövőműhely a Lakótelepen a szövés, mint mesterség és a természetes anyagok kedvelőit.
 
Az évente megrendezésre kerülő változatos és élményt adó programok méltán népszerűek a városban és a régióban. Izgalmas kiállítások, szórakoztató és értékes színházi előadások gazdagítják a város művészeti életét. A filmkultúra központja is az intézmény, alkalmi filmvetítések, tematikus filmklubok gazdagítják a programkínálatot.
 
A művelődési központ a rendezője a Pest megyei amatőr képzőművészek kiállításának, az Országos Bukovinai Székely Népdaléneklő és Mesemondó Versenynek 

Az egész nyáron át tartó Nyári Zenélő Udvar a zenei élet legkiválóbbjainak teremt artikulációs helyet a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Maffiózók színésze az Akvárium Klubban lép fel zenekarával

A Maffiózók színésze az Akvárium Klubban lép fel...

Steven Van Zandt, művésznevén Little Steven augusztus 15-én zenekarával, a Disciples of Soul-lal érkezik az Akvárium Klubba, hogy idén megjelent...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Red, Red Wine-tól a Wonderful Life-ig: VeszprémFest

Két napot töltöttünk idén a mindig jó hangulatú VeszprémFesten, ahol pénteken a legendás UB40 dalaira ringatóztunk a reggae ütemnek megfelelően, míg szombat este a grúz származású, csilingelő hangú énekesnő, Katie Melua sajátos atmoszférájú, keserédes szerzeményeivel és feldolgozásaival zárta méltóképpen az idei felhozatalt.

Te mennyi pénzt ajándékoztál oda abból a százmillióból a Szigetnek?

Tavaly több mint 104 millió forint bevétele származott a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek a kártyán maradó összegekből – olvasható a Világgazdaságban.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek