Év koncertje - szavazás

Szepes Gyula Művelődési Központ


CímÉrd, 2030, Alsó u. 9.
Szepes Gyula Művelődési Központ
Az 1972-ben megnyílt művelődési központ Emődy Attila és Vukovich Miklós tervei alapján készült el, kertjében Eőry Emil Városvédő angyal szobra látható. Az épület kemény geometrikus vonalaival „tiszta" tömegével, tradicionális hangulatot árasztva talán elsőként tett kísérletet a modern és a hagyományos építészet ötvözésére. A már korábban megalakult klubok, szakkörök, mint például a Képzőművészeti Kör, a Bukovinai Székely Népdalkör, az újonnan átadott épületben otthonra találtak és azóta is működnek, más, új klubokkal, művészeti csoportokkal együtt.

Az intézmény célja, a kultúra közvetítését hitelesen végezni. Az intézmény 2004-ben felvette Szepes Gyula festőművész nevét, aki az érdi táj festője volt, s évtizedekig a Képzőművész Kör vezetője.

A művelődési központ tevékenységében jelentős vonulatot képeznek a művészeti együttesek és a különböző közösségek. Énekkarok, táncegyüttesek, szabadidős-, gyűjtő- és hobby klubok valamint környezetvédelmi, kreatív szakkörök várják az érdeklődőket.
1996 óta fogadja a Szövőműhely a Lakótelepen a szövés, mint mesterség és a természetes anyagok kedvelőit.
 
Az évente megrendezésre kerülő változatos és élményt adó programok méltán népszerűek a városban és a régióban. Izgalmas kiállítások, szórakoztató és értékes színházi előadások gazdagítják a város művészeti életét. A filmkultúra központja is az intézmény, alkalmi filmvetítések, tematikus filmklubok gazdagítják a programkínálatot.
 
A művelődési központ a rendezője a Pest megyei amatőr képzőművészek kiállításának, az Országos Bukovinai Székely Népdaléneklő és Mesemondó Versenynek 

Az egész nyáron át tartó Nyári Zenélő Udvar a zenei élet legkiválóbbjainak teremt artikulációs helyet a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Koncert közben ment el Elton John hangja

Koncert közben ment el Elton John hangja

Koncert közben elment a hangja vasárnap Elton Johnnak, emiatt kénytelen volt megszakítani aucklandi fellépését.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Gospel koncert a Mátyás-templomban különleges fellépőkkel

A keresztény kultúra fellegvárában megrendezésre kerülő koncert két világot és két kultúrát köt össze, melynek közös pontja a zene. A nagy találkozásra február 24-én és 25-én este nyolc órakor kerül sor.

Európai turnéra indul King Krule, sajnos egyelőre nincs magyar dátum

A jellegzetes hangú brit zenei zseni, Archy Marshall, – azaz King Krule – két évvel ezelőtt a magyar közönség előtt is bizonyított egy telt házas A38 Hajós koncert alkalmával.

A basszeros tesója ugrik be Jerry Horton helyére a Papa Roach turnéján

Az együttes a Hollywood Undead-del és Ice Nine Kills-zel ad koncertet március 4-én Magyarországon. A Jacoby Shaddix vezette banda azonban nem teljes felállással érkezik hozzánk, az alapító és azóta is oszlopos tag, Jerry Horton ugyanis a napokban eltörte két ujját, melynek következtében ki kell hagynia a turnét, legalábbis...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek