Szepes Gyula Művelődési Központ


CímÉrd, 2030, Alsó u. 9.
Szepes Gyula Művelődési Központ
Az 1972-ben megnyílt művelődési központ Emődy Attila és Vukovich Miklós tervei alapján készült el, kertjében Eőry Emil Városvédő angyal szobra látható. Az épület kemény geometrikus vonalaival „tiszta" tömegével, tradicionális hangulatot árasztva talán elsőként tett kísérletet a modern és a hagyományos építészet ötvözésére. A már korábban megalakult klubok, szakkörök, mint például a Képzőművészeti Kör, a Bukovinai Székely Népdalkör, az újonnan átadott épületben otthonra találtak és azóta is működnek, más, új klubokkal, művészeti csoportokkal együtt.

Az intézmény célja, a kultúra közvetítését hitelesen végezni. Az intézmény 2004-ben felvette Szepes Gyula festőművész nevét, aki az érdi táj festője volt, s évtizedekig a Képzőművész Kör vezetője.

A művelődési központ tevékenységében jelentős vonulatot képeznek a művészeti együttesek és a különböző közösségek. Énekkarok, táncegyüttesek, szabadidős-, gyűjtő- és hobby klubok valamint környezetvédelmi, kreatív szakkörök várják az érdeklődőket.
1996 óta fogadja a Szövőműhely a Lakótelepen a szövés, mint mesterség és a természetes anyagok kedvelőit.
 
Az évente megrendezésre kerülő változatos és élményt adó programok méltán népszerűek a városban és a régióban. Izgalmas kiállítások, szórakoztató és értékes színházi előadások gazdagítják a város művészeti életét. A filmkultúra központja is az intézmény, alkalmi filmvetítések, tematikus filmklubok gazdagítják a programkínálatot.
 
A művelődési központ a rendezője a Pest megyei amatőr képzőművészek kiállításának, az Országos Bukovinai Székely Népdaléneklő és Mesemondó Versenynek 

Az egész nyáron át tartó Nyári Zenélő Udvar a zenei élet legkiválóbbjainak teremt artikulációs helyet a Magyar Földrajzi Múzeum kertjében.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Belfeszt a hétvégén! Itt a részletes programbontás

Belfeszt a hétvégén! Itt a részletes programbontás

Május 24-26. között rengeteg zenei programmal, gaszto-élményekkel, és irodalommal vár minden érdeklődőt a főváros legnagyobb szabadtéri...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Glenn Hughes nem léphet fel az Open Road Festen

Rossz hír az Open Road Festre látogatóknak, hogy a 66 éves Glenn Hughes orvosai tanácsára kénytelen volt lemondani az összes májusi és júniusi turnédátumát, így sajnos Alsóörs is törlésre került.

A bíróság döntése szerint ismét van Benkó Dixieland Band

Újra Benkó Dixieland Band néven működnek a 2015-ben elhunyt Benkó Sándor zenésztársai. A három éve Dixie Kings of Hungary néven játszó zenekar a Fővárosi Ítélőtábla másodfokú, jogerős végzése alapján jogosult a Benkó Dixieland Band név viselésére – közölte a zenekar az MTI-vel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek