Szkéné Színház


CímBudapest, 1111, Mûegyetem Rakpart. 3. II. emelet
Szkéné Színház
A Szkéné Mûegyetemi Színház éppen 35 éve, 1970 végére készült el. A régi próbaterem (ami az Egyetem dísztermének háború után leválasztott felsõ része volt) kiegészült egy másik helyiséggel. Így alakult ki az a színházi komplexum, ami Magyarországon akkoriban egyedülállóan korszerûnek számított. A teljesen flexibilis kb. 11 x 14 m-es, 100 személyes „fekete doboz" játéktér fölött acélsodrony háló és két világítási híd, melyek díszletek függesztésére is alkalmasak. Mobil dobogó rendszer - tetszés szerint -a nézõknek és a játszóknak, ami teljes szcenikai szabadságot biztosít az alkotóknak. 1967 végén kezdték bontani a falakat, és 1970 tavaszán nyílt meg a színház. Keleti István, Varga Tamás és Wiegmann Alfréd rendezõk koncepciója alapján, a terveket Vidolovits László építészhallgató (egy építészhallgató!) készítette el, zseniálisan.

A Szkéné jelentõs közönségréteget vonzó, mégis progresszív színház akart lenni. Bár elsõsorban diákok látogatják, mégis ez a közönség jóval szélesebb annál, mint amely az un. alternatív elõadásokra jár. Sikerült megtalálnunk azt a nagyon érzékeny sávot, ami a progresszivitás, a meg nem alkuvás és a fogyaszthatóság, közérthetõség között húzódik. Olyan elõadások maradnak repertoáron és addig, amíg azokra valós közönségigény van. Ez teszi lehetõvé, hogy számos darabunkat hosszú évekig is játsszuk (Pl. a Mester.. 15 éves története, Pintérék darabjainak 5-8 éves szériái).
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes zenekarokkal a Dürer

Female Metal Voices Tour – tele lesz női frontemberes...

Ismét a hölgyeké lesz a főszerep a Dürer Kertben idén december 8-án: Magyarországra érkezik a Leaves' Eyes-Sirenia-Forever Still-Lost in...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az orosz kultúra lovagja: interjú Emelianov Anatolijjal, a Royal Moscow Balett alapítójával

A kitartás személyes megtestesítője, akit az orosz kultúrához való hozzájárulásért lovaggá is ütöttek, balett-táncosként kezdte. A hattyúk tava című balettelőadását 2019-ben két alkalommal is láthatja a magyar közönség.

A csermely halkan zúg majd Tapolcán

A Pisztráng & Borfesztivál immáron kilencedik alkalommal várja a látogatókat szeptember utolsó hétvégéjén Tapolcán, a Malom-tó partján. Szeptember 27-29. között lesz minden, mi szemnek, szájnak és fülnek ingere! ;)

Óriási elismerésben részesült a mindössze 21 éves brit rapper

Egy 21 éves londoni rapper, Dave kapta az év legjobb brit albumának járó zenei díjat, a Mercury Prize-t. Az indoklás szerint Dave Psychodrama című debütáló anyaga generációja legmerészebb rapalbuma.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek