Szkéné Színház


CímBudapest, 1111, Mûegyetem Rakpart. 3. II. emelet
Szkéné Színház
A Szkéné Mûegyetemi Színház éppen 35 éve, 1970 végére készült el. A régi próbaterem (ami az Egyetem dísztermének háború után leválasztott felsõ része volt) kiegészült egy másik helyiséggel. Így alakult ki az a színházi komplexum, ami Magyarországon akkoriban egyedülállóan korszerûnek számított. A teljesen flexibilis kb. 11 x 14 m-es, 100 személyes „fekete doboz" játéktér fölött acélsodrony háló és két világítási híd, melyek díszletek függesztésére is alkalmasak. Mobil dobogó rendszer - tetszés szerint -a nézõknek és a játszóknak, ami teljes szcenikai szabadságot biztosít az alkotóknak. 1967 végén kezdték bontani a falakat, és 1970 tavaszán nyílt meg a színház. Keleti István, Varga Tamás és Wiegmann Alfréd rendezõk koncepciója alapján, a terveket Vidolovits László építészhallgató (egy építészhallgató!) készítette el, zseniálisan.

A Szkéné jelentõs közönségréteget vonzó, mégis progresszív színház akart lenni. Bár elsõsorban diákok látogatják, mégis ez a közönség jóval szélesebb annál, mint amely az un. alternatív elõadásokra jár. Sikerült megtalálnunk azt a nagyon érzékeny sávot, ami a progresszivitás, a meg nem alkuvás és a fogyaszthatóság, közérthetõség között húzódik. Olyan elõadások maradnak repertoáron és addig, amíg azokra valós közönségigény van. Ez teszi lehetõvé, hogy számos darabunkat hosszú évekig is játsszuk (Pl. a Mester.. 15 éves története, Pintérék darabjainak 5-8 éves szériái).
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Britney Spears menedzsere szerint úgy néz ki, soha többé nem lép fel az énekesnő

Britney Spears menedzsere szerint úgy néz ki, soha...

Egy terjedelmes cikket olvastunk a 24.hu-n az énekesnő – 2007-esre hajazó – összeomlásáról. Megpróbáljuk összefoglalni.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

20 éve ismerősek ezek az arcok

Az Ismerős Arcok idén ünnepli a fennállásának 20. évfordulóját. Június 22-én 18 órától a Barba Negra Trackben adnak jubileumi nagykoncertet, továbbá aznap jelenik meg a GrundRecords gondozásában jubileumi lemezük díszkiadásban.

3 hét múlva Budapesten a dEUS

Hét év után visszatér Budapestre az elmúlt évtizedek egyik legfontosabb európai indie- és art rock csapata, a belga dEUS. A nagyhatású együttes június 8-án érkezik majd a Barba Negra Track színpadára, az idén 20 éves kultuszalbum, a The Ideal Crash jubileumi turnéjával. Emellett már elérhető a körút apropóját adó album...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek
Szent Efrém Férfikar...
Arca de Noe
Arca de Noe
Budapest 
PADDY AND THE RATS
Babra
Babra
Budapest 
Horsa Banda
Horsa Banda
Budapest 
Erdőfű
Erdőfű
Budapest 
Magos
Magos
Budapest