Új Színház


CímBudapest, 1061, Paulay Ede utca 35.
Új Színház
Színházunk az Opera és a volt Balettintézet, illetve a hajdani Dreschler palota szomszédságában található Budapest belvárosában. Nemzetközi kapcsolatokkal bíró, kulturális, közművelődési és képzőművészeti kezdeményezéseket pártoló és igénylő közösségnek tartjuk magunkat, mely valóban az igényes kultúrafogyasztás érdekében működik. Ez a szolgálat több területet is magába foglal.
Színházunk egy olyan kulturális találkozóhely, amely nemcsak önálló társulattal és repertoárral rendelkező színházként tevékenykedik, hanem szeretné hozzásegíteni - korra-nemre való tekintet nélkül - az identitásra vágyó és azt kereső mai embert problémáinak feltérképezéséhez.
Huszonnégy színészünk közt a magyar színjátszás meghatározó egyéniségei és a pályájukat éppen most kezdők is vannak.Műsorunkon klasszikus és kortárs, magyar és külföldi művek egyaránt szerepelnek. Műfaji besorolását tekintve előadásaink közt megtalálhatók a komédia, tragédia, abszurd és gyerekszínházi produkciók is.
Rendezőink között a mai magyar színházművészet neves alkotói mellett olyan európai művészek is megtalálhatók, mint az Oscar-díjas cseh Jíři Menzel, az orosz Szergej Maszlobojscsikov és a román Victor Ian Frunze. Természetesen a tervezők közt is igyekszünk a legjobbakat bevonni színházunk munkájába.Fontosnak tartjuk, hogy élő kapcsolatunk legyen a kortárs irodalommal. Nemcsak annyiban, hogy a repertoárunkon rendszeresen szerepeljenek külföldi és magyar művek, hanem gyakran fölkérünk írókat, hogy az Új Színház számára írjanak darabokat. Hogy csak néhány nevet emeljünk ki a sokaságból, saját szerzőink közt tartjuk számon Lőrinczy Attilát, Zalán Tibort, Péterfy Gergelyt. Számunkra az is fontos, hogy a klasszikusok is friss nyelven szólaljanak meg, így új fordítások elkészítésével is megbízunk írókat, költőket, ahogy például Parti Nagy Lajost, Varró Dánielt, Hamvai Kornélt.
Az Új Színház Galéria lehetőséget nyújt fotó- és képzőművészek, grafikusok munkáinak bemutatására, kiállítások szervezésére.Évek óta eredményesen működik színészképző stúdiónk is. Jelen pillanatban 3 évfolyamban 21 növendékünk van, a nemrégiben nyolcvanadik évét betöltő Gosztonyi János író, rendező, színész, dramaturg és tanár vezetésével. Évről-évre sokakat vesznek föl tanítványaink közül színművészeti egyetemekre, főiskolákra vagy kerülnek közülük többen más színházakhoz.Mindehhez szükség van egy erős csapatra; művészeti titkárságra, gazdasági ügykezelésre, műszakra, sajtófőnökségre, közönségszervezésre és dramaturgiára.Színházunk mindezek szellemében szeretné megmutatni a budapesti, magyarországi és nemzetközi közönségnek a mai gondolkodás, ritmus és kultúra színeit Magyarország egyik legimpozánsabb, 1907-ben épült, Europa Nostra díjas színházépületében .
Terveink közt szerepel, hogy mindezeken túl felvállalunk beavatói és közönségnevelő tevékenységet is, mely épp olyan szorosan kapcsolódik nyitott művészszínházi működésünkhöz, mint a zenei estek, előadói estek és irodalmi találkozók megszervezése.
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Feszes és büntető: novemberben jön a Volbeat!

Feszes és büntető: novemberben jön a Volbeat!

A dán rock'n'roll lázadók bejelentették Servant Of The Road elnevezésű világkörüli turnéjuk 32 állomásos európai szakaszát, amelyen – a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Az Iron Maiden elhozza Budapestre a Legacy Of The Beast-showt

A Legacy Of The Beast elnevezésű turné indulása óta a zenekar közel kétmillió rajongónak játszott a világ 39 országában, beleértve a százezer fős Rock In Rio fesztiválfellépésüket is, Brazíliában. Most Magyarországra is elhozzák a show-t.

Vasárnap a Barba Negrában a skót metálosok, aki feldolgoztak egy Neoton-slágert

A PIRATEFEST BUDAPEST keretén belül vasárnap a Barba Negrában lép fel a Alestorm skót kalózmetál-banda a Visions Of Atlantis és a Rumproof társaságában. Legújabb lemezükről a legújabb videójuk címe: Magyarország, de nem csak egy dal erejéig kötődnek hozzánk.

Két év után ismét végighúzzák a városon a szekeret: Krisna-fesztivál a Városligetben

Két év kihagyás után a Krisna-hívők ismét Szekérfesztivált rendeznek július 9-én, szombaton, Budapesten. Az indiai Szekérfesztivál során az éneklő, táncoló résztvevők hatalmas kötelekkel húzzák végig a városon azt a tarka és díszes szekeret, amelyen Krisna, azaz Isten egy különleges formáját, az "Univerzum Urát" helyezik el.
Új koncertek