Vajda Lajos múzeum


CímSzentendre, 2000, Hunyadi utca 1.
Vajda Lajos múzeum

A Ferenczy Múzeumi Centrum Vajda Lajos gyűjteményében szerepel szürreális, expresszív önarckép, festmények, grafikák, fotómontázsok, illetve az utolsó alkotások, a nagyméretű, csomagolópapírra készített szén- és tusrajzok. A magyar állam a művész özvegyétől,  Vajda Júliától vásárolta meg az életmű jelentős hányadát 1979-ben,  amelyből  száz művet a szentendrei Ferenczy Múzeumnak adományozott. A Dunára szép kilátást nyújtó, a múlt század eleje táján épült, verandás  polgári lakóházban 1986. december 22-én  megnyílt múzeum időszaki kiállításnak ad otthont a 2018. június 9-én kezdődő Art Capital ideje alatt. A múzeum kertjében kortárs szentendrei szobrászok művei láthatók.

Az állandó gyűjtemény a teljeskörű felújítás befejezése után kerül vissza a múzeumba.

Hírek és rajongók
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Elmaradt Caramel debreceni koncertje

Elmaradt Caramel debreceni koncertje

Mi is kiemeltük a Facebook-oldalunkon, de csak most értesültünk arról, hogy a debreceni koncert elmaradt.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy igazi jazz-zenebohóc produkciójával zárul a Müpa swingfesztiválja

A hagyományokhoz híven idén swinggel búcsúztatja a nyarat a Müpa – ezúttal is a műfaj nagyjai segítségével idézik meg a pezsgő zenei korszakot a New Orleans Swingfesztivál alkalmával, augusztus 30. és szeptember 1. között.

Zenés tehetségkutató indul az István, a király rockopera megújítására

A társaságunkban időnként karaoke parti szabadul el – ezeken mindig kötelező elem egyik-másik betétdal a rockoperából. Feltehetően nem erre a megoldásra gondoltak, amikor zenés színházi tehetségkutatót hirdettek az István, a király megújítására – de a jelentkezőknek úgyanúgy a rockopera egy részletét kell előadniuk... :)
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek