Egyelőre marad az U500-as korlát

2020/09/16  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Természetesen nem arra gondoltunk, hogy majd jól eltörlik és mehetnek a tömegrendezvények, hanem arra, hogy egyáltalán lehetnek...

Fotó: Lisa Fotios/Pexels

A rendezvényekkel kapcsolatban az eddig is ismert 500 fős korlátot erősíti meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán megjelent közlemény, amelyre a Kreativ.hu is hivatkozik, és amit mi nem találtunk, sőt, maga a cikk sem jó helyre linkel, talán csak valami technikai hiba.

Az NNK szerintük annyit ír, hogy a „nagy létszámú rendezvények megtartását – függetlenül attól, hogy zenés-táncos rendezvénynek minősülnek-e jogszabály szerint – járványügyi szempontból nem támogatjuk”.

A továbbiakban felsorolja az eddig ismert szabályokat, például:

  • csak egészséges, tüneteket nem mutató ember menjen rendezvényre,
  • fontos a gyakori kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés,
  • köhögni csak zsebkendőbe vagy könyékhajlatba ajánlott,
  • ne legyen puszi, kézfogás,
  • a résztvevők kerüljék el az arcuk érintését,
  • minimum 1,5 méteres távolságtartás,
  • orrot és szájat is eltakaró maszkviselés,
  • szellőztetés.

Az informationisbeautiful.net összeállított egy grafikont 500 virológus és egészségügyi szakember véleménye alapján, amely a legkockázatosabb helyeket, tevékenységeket szedte össze és kategorizálta.

Messze a legkockázatosabb helyek az éjszakai klubok, de rögtön követik a stadionok és a templomok. Utóbbival kapcsolatban az oldal meg is jegyzi, hogy a közös éneklés rendkívüli módon felgyorsítja a vírus terjedését.

Talán nem meglepő, hogy a beltéri bárok, a partik és a koncertek sem éppen a legbiztonságosabb helyek a covid-19 szempontjából. (napi.hu)

Vigyázzatok magatokra, egymásra!

járvány, koronavírus, Covid-19, tömegrendezvények, rendezvények, U500, Nemzeti Népegészségügyi Központ

 

 

Szólj hozzá!


Ilyen még nem volt: könyv is készült az új Kiscsillag-lemezhez

Ilyen még nem volt: könyv is készült az új...

Láttunk már verseskötetet cd-melléklettel, cd-t különlegesen illusztrált kísérőfüzettel, hangoskönyvet – ám a Tompa kések-könyv egészen...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Ajánlhatunk pár koncertet a reggeli kávé mellé?

Bőven lesz miből válogatnunk október 9. és 25. között: a 29. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál rengeteg programmal készül a könnyűzene és a jazz rajongóinak, és végre a korán kelőkre is gondolt valaki! :)

Egy imádni valóan furcsa Völgyhétvége Kapolcson

Mint azt már sokan tudják, mi is beszámoltunk róla, a Művészetek Völgyét "csak úgy" nem szerették volna elengedni a szervezők, négy részre vágták és hétvégenként tálalták, tálalják – még kettő hátravan. Mi a második Völgyhétvége vendégei voltunk.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek