Egyelőre marad az U500-as korlát

2020/09/16  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

Természetesen nem arra gondoltunk, hogy majd jól eltörlik és mehetnek a tömegrendezvények, hanem arra, hogy egyáltalán lehetnek...

Fotó: Lisa Fotios/Pexels

A rendezvényekkel kapcsolatban az eddig is ismert 500 fős korlátot erősíti meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ oldalán megjelent közlemény, amelyre a Kreativ.hu is hivatkozik, és amit mi nem találtunk, sőt, maga a cikk sem jó helyre linkel, talán csak valami technikai hiba.

Az NNK szerintük annyit ír, hogy a „nagy létszámú rendezvények megtartását – függetlenül attól, hogy zenés-táncos rendezvénynek minősülnek-e jogszabály szerint – járványügyi szempontból nem támogatjuk”.

A továbbiakban felsorolja az eddig ismert szabályokat, például:

  • csak egészséges, tüneteket nem mutató ember menjen rendezvényre,
  • fontos a gyakori kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés,
  • köhögni csak zsebkendőbe vagy könyékhajlatba ajánlott,
  • ne legyen puszi, kézfogás,
  • a résztvevők kerüljék el az arcuk érintését,
  • minimum 1,5 méteres távolságtartás,
  • orrot és szájat is eltakaró maszkviselés,
  • szellőztetés.

Az informationisbeautiful.net összeállított egy grafikont 500 virológus és egészségügyi szakember véleménye alapján, amely a legkockázatosabb helyeket, tevékenységeket szedte össze és kategorizálta.

Messze a legkockázatosabb helyek az éjszakai klubok, de rögtön követik a stadionok és a templomok. Utóbbival kapcsolatban az oldal meg is jegyzi, hogy a közös éneklés rendkívüli módon felgyorsítja a vírus terjedését.

Talán nem meglepő, hogy a beltéri bárok, a partik és a koncertek sem éppen a legbiztonságosabb helyek a covid-19 szempontjából. (napi.hu)

Vigyázzatok magatokra, egymásra!

járvány, koronavírus, Covid-19, tömegrendezvények, rendezvények, U500, Nemzeti Népegészségügyi Központ

 

 

Szólj hozzá!


Hangol már a zenekar – Lovasi András új formációval járja be az országot

Hangol már a zenekar – Lovasi András új...

A zenekar a "Lovasi András és barátai nevet" viseli, s a zenész a Grand Hotel Halmahera címmel, ősszel megjelent új nagylemezét turnéztatja meg.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Sziget 2022 – az első negyvenesben az Arctic Monkeys, Dua Lipa, a Kings Of Leon, a Bastille és Stromae

„Már javában tárgyalunk a zenekarokkal, és jó eséllyel sikerül majd nagy sztárokkal emlékezetessé tenni a várva-várt visszatérést" – nyilatkozta korábban Kádár Tamás, majd közzétették a 2022-es fesztivál időpontját is: 2022. augusztus 10-15. Most megjöttek első nevek, lássuk, mennyire volt igaza a főszervezőnek.

Diana Krall, Jamie Cullum, Zaz, James Blunt – Tudjuk, mit csinálsz jövő júliusban!

Július 11. és 16. között rendezik meg a 2022-es, tizenkilencedik VeszprémFestet.

Jön a MUSE Sopronba!

Már a Volt Fesztivál 2022-es fellépőinek listáján a Muse, a The Killers, a Sum41, a Bring Me The Horizon és Yungblud. Mindez jövőre, június 21 és 25 között, Sopronban.

A jövőben a harmadik oltáshoz fogják kötni a védettségi igazolványt

Egy idő után... Hogy ez valójában egy napot, egy hetet, egy hónapot vagy egy évet jelent (a szám tetszőlegesen cserélhető), ahhoz a Telex cikke sem juttatott közelebb minket.
Új koncertek