Menopauza 1170x180

Fontosat üzent a Duran Duran koronavírusból felgyógyult gitárosa

2020/04/06  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

John Taylornak, a 80-as évek legendás bandája, a Duran Duran basszusgitárosának pár hete pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az 59 éves zenész a zenekar Instagram oldalán most közölte a hírt azzal, hogy szerencsére viszonylag hamar felgyógyult a kórból.

Fontosat üzent a Duran Duran koronavírusból felgyógyult gitárosa

Azt írja bejegyzésében, hogy talán alkatának köszönheti ezt a szerencsét, vagy annak, hogy a fertőzés egy enyhébb fajtáját kapta el (szerintünk nagyjából minden koronavírusos betegség ugyanaz, csak minden szerevezet másképpen reagál rá, de nem vagyunk szakemberek) – mindenesetre az enyhébb Covid 19 olyan volt számára, mint egy felturbózott influenza. A karantént sem élte meg büntetésként.

Mint arról mi is beszámoltunk (ha lejjebb görgetsz, csatoltuk is), a Death Angel dobosa, Will Carroll például 12 napig volt kómában, ami nem azt jelenti, hogy kómába esett, hanem azt, hogy a lélegeztetés sajátosságai miatt kómában tartották. 

Amit John Taylor még szóbba hozott, az szerintünk  nagyon-nagyon fontos:

"Fel kell szólalom a világjárvány miatt támadt óriási mértékű félelemmel szemben, ami részben indokolt, és teljes szívemből együttérzek azokkal, akiknek veszteséggel és fájdalommal kell szembenézniük, de szeretném, ha tudnád, hogy nem mindig gyilkos és le tudjuk – le fogjuk győzni a betegséget!"
A sokkoló hírek között zene füleinknek ez a mondat.
Üzenetének végén tisztelettel adózik azon országokban élő rajongói előtt –  Olaszországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és mindenhol másutt –, ahol a zenekar tagjaként járt.

"Alig várom, hogy visszatérjünk a színpadra, hogy új zenét, szerelmet és örömöt oszthassunk meg veletek. Maradjatok otthon, maradjunk kapcsolatban és legyetek kreatívak!" – írta.

Taylor a Duran Duran egyik alapító tagja, Nick Rhodes, Simon Colley és Stephen Duffy mellett. A banda jelenlegi felállásában ő, Rhodes, Roger Taylor és Simon Le Bon szerepel. (Egyébként volt egy harmadik Taylor is a zenekarban, Andy... Ez már olyan, mint a Ramones :) ) Rhodes 2019 júliusában jelentette be, hogy a zenekar 2019 eleje óta dolgozik egy albumon, amely 2020 késő tavaszán jelenhet meg. 
Pink felgyógyult a koronavírusból, begurult, és egymillió dollárt adokozott

Pink felgyógyult a koronavírusból, begurult, és egymillió dollárt adokozott

Nemcsak ő, hanem hároméves kisfia is megfertőződött – mindketten jól vannak, de az énekesnő elég pipa az USA kormányára...
Mennyire jó fej már a Twisted Sister gitárosa!

Mennyire jó fej már a Twisted Sister gitárosa!

A Lángoló aggódással teli figyelemmel kísérte a híradásokat, amelyek a Testament, az Exodus és a Death Angel európai turnéja utáni helyzetről érkeztek.

 

 

 

John Taylor, Duran Duran, koronavírus

 

 

Szólj hozzá!


40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek