Kötelező lesz a maszkviselés az USA első távolságtartásos koncertjén

2020/05/06  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu

A 24.hu szúrta ki, hogy egy arkansasi koncertterem lesz a történelmi helyszíne az Egyesült Államok első társas távolságtartásos koncertjének. Nem, nem online, nem stream, nem osztott képernyő, nem webkamera: ÉLŐ!

Ebben a térben kell megoldani a távtartást. Menni fog...

A TempleLive nevű, egyébként elképesztően szép helyen Travis McCready country-rock énekes koncertje lesz május 15-én, többek között a következő szabályok betartásával:

  • az 1100 fős koncertteremben 229 helyet engednek majd feltölteni,
  • a közönség tagjai között kb.180 centiméternyi távolság lesz,
  • a mosdókban maximum tízen lehetnek majd egyszerre,
  • a  bejáratnál minden koncertre érkező testhőmérsékletét megmérik,
  • koncert közben is kötelező lesz a maszkviselés.

Még az a szerencse, hogy egy country koncerten az embernek nem feltétlenül támad kedve pogózni. Travis McCready egyébként a Bishop Gunn elnevezésű country-rock együttes frontembere, és egy csendes-ülős akusztik bulit fog tartani a maszkot viselő közönségének, feltételezésünk, hogy ő nem fogja viselni...

Mondjuk, egyelőre kérdéses az egész buli, mert ahogy arra az esemény posztja alatt valaki felhívta a szervezők figyelmét, Arkansas államban május 18-ig érvényben van az a rendelkezés, hogy max. 50 fő vehet részt beltéri rendezvényeken...

Hát, majd figyeljük, törlések közlésében már úgyis nagy gyakorlatunk van :( 

Egyébként, noha az amerikai sajtó is beszámolt az eseményről és a hely FB-oldalán is szerepel, a hivatalos oldalon nem található az "event"-ek között.

A mi szempontunkból csak az az izgalmas az egészben, hogy miként bonyolítanak le egy ilyen távolságtartós koncertet, amíg ez kiderül, itt egy szám az est főszereplőjének bandájától:

A hír forrása

 

 

 

 

USA, TempleLive, élő koncert, távolságtartás, Travis McCready, Bishop Gunn

 

 

Szólj hozzá!


Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek