Változik a védettségi igazolvány érvényessége – lesz, aki csak 3 oltással mehet koncertre

2022/01/13  ·   Karanténban a világ   ·  koncert.hu, MTI

Február 15-étől az a 18 éven felüli minősül oltottnak, aki megkapta a koronavírus ellen a harmadik oltást, valamint az, aki két oltást kapott és a másodikat hat hónapon belül – közölte Gulyás Gergely a mai kormányinfón.

A fotó illusztráció (Teddy Yang/ Pexels)

"A legfrissebb, csütörtök reggeli adatok szerint 3,3 millió ember vette fel a harmadik oltását, ami azt jelenti, hogy 1,9 millió oltott ember nem jutna most oltási igazolványhoz, mivel hiába követték az ajánlást és vették fel korán a második adag vakcinát, egyelőre nem kérték a harmadikat. Ez a szám persze folyamatosan nőni fog a következő hetekben, hónapokban, ahogy egyre több magyarnak kerül azok közé, akik fél évnél régebben kapták meg az oltás második dózisát. Mivel pedig a második oltást felvevők száma azóta a 6 milliót is meghaladta, további százezreket fog érinteni a probléma." via Pénzcentrum

A 18 éven aluliaknál a két oltás elegendő.

"A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a harmadik oltást négy hónap után lehet felvenni, de hat hónapon belül ahhoz, hogy az igazolvány érvényessége megmaradjon, mindenkinek fel kell vennie. A koronavíruson "átesettség fogalma" az omikron variáns után mást fog jelenteni; nem az átesettség, hanem az oltás jelent védettséget. Hozzátette: nem kell új igazolványokat kiadni, a QR-kód alapján lehet ellenőrizni az okmányt." (MTI)

Nagyon sokan nyár elején – hányadik hullám volt? – vették fel a második oltásukat, így a megadott határidőig letelik, vag ymár most letelt az a hat hónap, amikor még érvényes lenne a védettségijük, így, ha a kártyához kötött rendezvényre, koncertre mennének, ezt február 15. után már nem tehetik meg. Vagy oltás, a harmadik.

Ahogy az eddig már több esetben is megtörtént, a Magyar Közlönyben még megjelenhetnek pontosítások, értelmező részletek.

Megnéztük, hogy február 15-ig milyen nagykoncertekre lehet menni a mostani védettségivel:

01.14. Bagossy Brothers Company

01.22. Ákos

02.12. Bangó Margit 70

02.13. Hobo 77

Akinek megvan a jegye a február 15-i Bring Me The Horizon/A Day To Remember/Poorstacy/Lorna Shore koncertre, az jobb esetben rendelkezik már a 3. oltással, vagy szeptember 15. után kapta meg a másodikat... esetleg kétoltásos 18 éven aluli.

A Republic február 19-én lép fel az Arénában, a következőt üzenik a rajongóiknak:

"Kedves Barátaink! Türelmeteket kérjük pár napig továbbra is, míg a közlönyben megjelenik a határozat a ma elhangzottakról! Annyit elárulhatunk, van megoldásunk már arra, hogy senkinek ne kelljen eladnia a jegyét, és részt vehessen koncertünkön! Ma egész nap ezen dolgoztunk és sikerült ! Köszönjük, hogy velünk vagytok!"

Várjuk!

Annak, aki oltatni szeretne, a figyelmébe ajánljuk az alábbi információkat:

A kormány tájékoztatása és terve szerint szerint  januárban minden csütörtök és péntek délután, valamint szombaton lesz oltási akció a kórházi oltópontokon és a járásközponti szakrendelők oltópontjain. Ekkor előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet menni oltásra. 

Oltási akció a kórházi és járásközponti oltópontokon:

  • 2022. január 13-14. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között
  • 2022. január 15. (szombat) 10-18 óra között,
  • 2022. január 20-21. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között,
  • 2022. január 22. (szombat) 10-18 óra között,
  • 2022. január 27-28. (csütörtök-péntek) 14-18 óra között.
  • 2022. január 29. (szombat) 10-18 óra között, ezen felül a háziorvosok is folytatják az oltást a rendelési időben.

 

 

védettségi igazolvány, oltás

 

 

Szólj hozzá!


Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

Meghalt Ipacs László, a VHK alapítója, egykori dobosa

A HVG értesülése szerint edden elhunyt Ipacs László, a Vágtázó Halottkémek egykori alapítója, dobosa. A hírt lánya, Emese tette közzé a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Hozza a legismertebb dalait – Sting két koncertet is ad Magyarországon 2022-ben!

Sting My Songs elnevezésű turnéja alkalmával 2022. október 27-én a Budapest Arénában, és – most először – 2022. szeptember 29-én a debreceni Főnix Arénában is koncertet ad. Mindezzel Sting tavasszal elhalasztott koncertjeit ütemezték át.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Két ütemben Csepelre költözik a Barba Negra

A zenészektől már egy ideje tudomást szereztünk a csepeli dologról, de tiszteletben tartottuk a koncerthelyszín szándékait. Most FB posztban ők maguk számoltak be a változásról, ezt a közlést szemlézzük.

Robbie Williams márciusban visszatér Budapestre

Robbie Williams – immár szélesebb körben megünnepelve 25 éves szólókarrierjét – bejelentette XXV elnevezésű európai turnéja állomásait. A sztár március 25-én ad koncertet az Arénában.
Új koncertek