14 év után eljutott hozzánk a Doktor Szöszi-musical

2021/10/18  ·   Musical   ·  koncert.hu

New York, London és Bécs és egy csomó másik város után Budapesten is látható lesz a "szőkenős" Broadway musical.

14 év után eljutott hozzánk a Doktor Szöszi-musical

A Legally Blonde zenéjét és szövegét Laurence O'Keefe és Nell Benjamin írta, a könyvet pedig Heather Hach. A történet Amanda Brown Legally Blonde című regényén és az azonos című, 2001-es filmjén alapul (főszerepben Reese Witherspoon). A Legally Blonde premierjét a kaliforniai San Franciscóban tartották 2007-ben, majd ugyanebben az évben a Broadwayre költözött, ahol vegyes kritikák és kiábrándító eladások közepette mutatták be.

A West End-en 2010. január 13-án debütált a Savoy Színházban, s innentől fogva elindult a világjárás: Dél-Koreában, Kínában, Malajziában, Japánban, Hollandiában, a Fülöp-szigeteken, Svédországban, Finnországban, Ausztriában, a Dominikai Köztársaságban, Panamában, Új-Zélandon, Franciaországban és Németországban is színpadra vitték Elle Woods történetét, ami egy talány, mert néhol annyira bugyuta az egész, mégis _mindig _ megnézzük, amikor belefutunk valamelyik csatornán :)

Mondjuk, Párizsban (2012.) kereskedelmi bukás volt, és mindössze három hét után levették a műsorról az érdeklődés hiánya miatt... A darab egyébként kapott hideget-meleget, a jobb érzésű kritikusok legalább az egyes szereplők előadói képességeit értékelték ("hibátlanul énekel és táncol, és úgy adja elő a buta szövegeket, mintha komolyan gondolná"), de elhangzott olyan minősítés, hogy "amorf, szintetikus és mániákusan üresfejű zene", a legszebb azonban ez volt: "nagy energiájú, üres kalóriájú és drága kinézetű himnusz a csajosság dicsőítéséhez". Amúgy meg elnyert egy csomó díjat (pl. Best New Musical/2010.) és jelölték is számtalan kategóriában mindenfelé.(wiki)

A magyar előadás szövegét Ladinek Judit írta, akiről eddig csak azt tudtuk, hogy színésznő a Madách társulatában – a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán szerzett diplomát 1997-ben –, most megismerheti a közönség a szövegírói oldalát is. A főszerepet (Elle Woods) kettős szereposztásban Szegő Adrienn és Pacskó Dóra (Budapesti Operettszínház) alakítja, Emmetet Bálint Ádám (Budapesti Operettszínház) és Bercsényi Péter.

Jennifer Coolidge-ot egyszerűen imádtuk a filmben Paulette Bonafontéként. Jelenleg a HBO-n futó Fehér lótusz sorozatban látható (állítólag a 2. szériában is visszatér!). Szóval, érdekes volt, hogy az igen karakteres szerepet és a megformálását is ki kapja a magyar feldolgozásban: kettős szereposztásban Janza Kata és Détár Enikő.

A Musical Színház zenés darabját Molnár László rendezi, és a BOK Csarnokban lesz látható majd januárban.

 

 

Doktor Szöszi, musical, Musical Színház, BOK Csarnok

 

 

Szólj hozzá!


Sötét energiák az A38-on

Sötét energiák az A38-on

Bár a Hajó nem igazán erről a műfajról ismeretes, a tavaszi szezonban több metálkoncert is lesz az A38-on.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa jövőre az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Emiliana Torrini a RepTárban landol nyáron – egy igazán különleges történetű albummal érkezik

Emiliana Torrini izlandi énekes-dalszerző ad koncertet július 14-én a RepTár Szolnoki Repülőmúzeumban.

Sziget, VOLT (!), Kolorádó, Carson Coma, Campus és még sokan mások: I. TURBINA MERCH FESZTIVÁL

Március 17-én (vasárnap) egy gigantikus merchvásárt tart a Turbina, ahol ismert zenekarok, fesztiválok, klubok és más zenei szervezetek árulják együtt az idei és korábbi években készített merch termékeiket. A kapu nyitva áll a rajongók, a szakma és a sajtó előtt egyaránt. A rendezvényen való részvétel ingyenes.
Új koncertek