14 év után eljutott hozzánk a Doktor Szöszi-musical

2021/10/18  ·   Musical   ·  koncert.hu

New York, London és Bécs és egy csomó másik város után Budapesten is látható lesz a "szőkenős" Broadway musical.

14 év után eljutott hozzánk a Doktor Szöszi-musical

A Legally Blonde zenéjét és szövegét Laurence O'Keefe és Nell Benjamin írta, a könyvet pedig Heather Hach. A történet Amanda Brown Legally Blonde című regényén és az azonos című, 2001-es filmjén alapul (főszerepben Reese Witherspoon). A Legally Blonde premierjét a kaliforniai San Franciscóban tartották 2007-ben, majd ugyanebben az évben a Broadwayre költözött, ahol vegyes kritikák és kiábrándító eladások közepette mutatták be.

A West End-en 2010. január 13-án debütált a Savoy Színházban, s innentől fogva elindult a világjárás: Dél-Koreában, Kínában, Malajziában, Japánban, Hollandiában, a Fülöp-szigeteken, Svédországban, Finnországban, Ausztriában, a Dominikai Köztársaságban, Panamában, Új-Zélandon, Franciaországban és Németországban is színpadra vitték Elle Woods történetét, ami egy talány, mert néhol annyira bugyuta az egész, mégis _mindig _ megnézzük, amikor belefutunk valamelyik csatornán :)

Mondjuk, Párizsban (2012.) kereskedelmi bukás volt, és mindössze három hét után levették a műsorról az érdeklődés hiánya miatt... A darab egyébként kapott hideget-meleget, a jobb érzésű kritikusok legalább az egyes szereplők előadói képességeit értékelték ("hibátlanul énekel és táncol, és úgy adja elő a buta szövegeket, mintha komolyan gondolná"), de elhangzott olyan minősítés, hogy "amorf, szintetikus és mániákusan üresfejű zene", a legszebb azonban ez volt: "nagy energiájú, üres kalóriájú és drága kinézetű himnusz a csajosság dicsőítéséhez". Amúgy meg elnyert egy csomó díjat (pl. Best New Musical/2010.) és jelölték is számtalan kategóriában mindenfelé.(wiki)

A magyar előadás szövegét Ladinek Judit írta, akiről eddig csak azt tudtuk, hogy színésznő a Madách társulatában – a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett-musical szakán szerzett diplomát 1997-ben –, most megismerheti a közönség a szövegírói oldalát is. A főszerepet (Elle Woods) kettős szereposztásban Szegő Adrienn és Pacskó Dóra (Budapesti Operettszínház) alakítja, Emmetet Bálint Ádám (Budapesti Operettszínház) és Bercsényi Péter.

Jennifer Coolidge-ot egyszerűen imádtuk a filmben Paulette Bonafontéként. Jelenleg a HBO-n futó Fehér lótusz sorozatban látható (állítólag a 2. szériában is visszatér!). Szóval, érdekes volt, hogy az igen karakteres szerepet és a megformálását is ki kapja a magyar feldolgozásban: kettős szereposztásban Janza Kata és Détár Enikő.

A Musical Színház zenés darabját Molnár László rendezi, és a BOK Csarnokban lesz látható majd januárban.

 

 

Doktor Szöszi, musical, Musical Színház, BOK Csarnok

 

 

Szólj hozzá!


Van egy sztorid a Fishingről?

Van egy sztorid a Fishingről?

Biztosan van, több is, de ha kíváncsi vagy Beck Zoltán, Egyedi Péter, Fekete Giorgio, Leskovics Gábor „Lecsó” és Péterfy Bori történeteire, a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Visszatér Budapestre Sir Rod Stewart

2018-ban ott voltunk az arénás koncertjén, aztán pár évvel később is erre járt: nem megerősített infók szerint énekelt egy puccos esküvőn mintegy 300 milláért – de most megint mindenkinek dalolni fog, nem csak az ifjú párnak: a legnagyobb slágerit hozza el 2024. június 22-én lép az MVM Dome-ba.

Az A38-on ad koncertet a progrock svéd legendája, amelynek magyar dobosa is volt

A The Flower Kings európai lemezbemutató turnéra indul, mely során Magyarországon is fellépnek: a koncert az A38 hajón lesz, 2023. október 11-én.

Magasabb szintere emeli az űrpogót az Elefánt

A zenekartól egyáltalán nem áll távol a kísérletezés, így született meg az a különleges koncepció is, amelynek magját az űr adja, és a témát különféle perspektívák mentén haladva dolgozza fel – mindezt szeptember 30-án a Budapest Parkban tapasztalhatják meg a vállalkozó szellemű asztronauták.
Új koncertek