Budakeszi 2022. Dec. 17. (20:00)

Barabás Lőrinc szóló


Barabás Lőrinc szóló

Medvetánc : szavak nélkül Beardance címmel, 2016. október 8-án mutatja be debütáló lemezét a Barabás Lőrinc Quartet a Rathasukellerben.

A Beardance az idén 33 éves trombitás hatodik albuma - 11 naplójegyzet dallal, szavak nélkül, instrumentálisan. Az album zenei világa sokszínű – míg a címadó dal egy észak amerikai indián népzene ihlette szerzemény, addig fanyar trip hoppok, jazzes drum and bass-ek is megtalálhatóak a lemezen. “Ahogy a zenekar tagjai, úgy maga az album is egyfajta olvasztótégelye különböző stílusoknak. Van benne vidámság és kevésbé vidámság is. A jazz, a világzene és a popzene határán mozgó – elektro-ufo-jazz lemez.” – összegzi a Beardance mibenlétét Barabás Lőrinc.

A trombitás - zeneszerző 7 év után először jelentet meg zenekari lemezt. A 2009-es Trick még a Barabás Lőrinc Eklektric színeiben készült, majd két szóló album látott napvilágot (Sastra 2013, Elevator Dance Music 2015).

“Az elmúlt években két ízben töltöttem hosszabb időt Londonban, kétszer pedig az USA-ban, ahol többek között indián népzenét kutattam. A sok-sok élmény, zenei hatás inspirálóan hatott rám, az új dalok, zenék pedig, mint egyfajta naplóírás, folyamatosan születtek. Ezekből jópár a szóló produkcióimban szólal meg, de a zenekari hangzás keresése, a zenekarra történő komponálás mindvégig központi szerepet játszott a zenei útkeresésben. “

A Quartet formáció idén februárban lelte meg végleges felállását Cséry Zoltán billentyűssel, Herr Attila basszusgitárossal és Nagy Zsolt dobossal.

Cséry Zoltán billentyűs a Patché formáció tagja, a Special Providence zenekar billentyűse és zeneszerzője volt sok éven keresztül. Rendszeresen találkozhatunk vele a Random Trip esteken. A popzene iránti nyitottsága egy jazz-zenész hozzáértésével párosul, míg megannyi szintetizátoron a hangszínek, effektek világában is mesteri fokon üzi a billentyűzést.

Herr Attilát többek között a Besh o droM zenekarból ismehetjük. Az atombiztos basszusgitáros jazz, blues és népzenében is jártas. Arányosan gondolkodik a zenéről, se több se kevesebb, mint amennyi kell.

Nagy Zsolt dobos a klasszikus zenéből érkezett, a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar ütő szólamvezetője, de már régóta játszik más műfajokban, pop, jazz zenekarokban is. Kiemelkedő technikai tudását, sokféle zenére való nyitottságát kreatívan kamatoztatja ebben a formációban. 

Aki szereti az igényes, fiatalos zenét, pattanjon be az autójába, vagy a Széll Kálmán téren a 22-es buszra. Érdemes néhány percet autózni és kijönni Budakeszire. Idehozzuk az A38-as hajó egyik állandó fellépőjét, Barabás Lőrincet quartet-jével együtt. Biztosak vagyunk benne, hogy a Rathauskeller intim közegében ugyanolyan ütős lesz, mint ott!

 

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Ez a Vad Fruttik új dalának története

Ez a Vad Fruttik új dalának története

Nincs vissza címmel új dallal és a hozzá forgatott klippel jött ki a Vad Fruttik. A szám alkotói folyamata egészen rendhagyó módon történt,...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Egy tragédia miatt elhalasztották, most megvan a Call Me Karizma-koncert új időpontja

Bár tavaszi koncertturnéját egy, a dobosa életében bekövetkezett tragédia miatt halasztani kényszerült, Call Me Karizma betartotta ígéretét és itt az új dátum a budapesti koncertjére, úgyhogy mindenki átírhatja a naptárjában: Call Me Karizma – november 3., Turbina.

Bazi nagy majális a Bakáts téren: közös koncertet ad a Duckshell és a Besh o droM

Nem csak a munka ünnepét, hanem Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját is megünneplik 2024. május 1-én, szerdán a Ferencvárosban.
Új koncertek