Mamma Mia!
Budapest 2022. Dec. 11. (19:30)
Jegyvásárlás

Cantemus Vegyeskar és meglepetés vendégek hangversenye


Cantemus Vegyeskar és meglepetés vendégek hangversenye

A Cantemus Vegyeskar fennállásának két évtizede alatt, Magyarország Nemzeti Együtteseként nemcsak a hazai, de a nemzetközi zenei életnek is meghatározó részévé vált. Számos nemzetközi versenygyőzelmét követően Nyíregyháza városa intézményes formát adott a működéséhez, mely nagyban segítette az egyre szaporodó felkéréseknek való megfelelést. Mára a kórus tagsága félhivatásos státuszban látja el feladatát, és teljesíti azt a missziós tevékenységet, melynek célja az európai énekkari kultúra ezeréves hagyományainak életben tartása, és a magyar kórusmuzsika terjesztése a nagyvilágban.

A Cantemus Vegyeskart a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolából elszármazott öregdiákok éneklési vágya hozta létre 1998-ban. A gyermekként Szabó Dénes kezei között felnevelkedett énekesek, a Cantemus Gyermekkarban szerezték meg azt a kodályi zenepedagógia alapján nyugvó kivételes tudást, mely a közös éneklés művészi magaslatainak alapját képezik. A közös gyökerek, az egységes hangképzés és intonációs hagyományok olyan hasonlíthatatlan énekkari hangzást eredményeznek, mely valóban a világ élvonalába emelte az egyébként amatőr énekesekből álló együttest. Az énekkar zenei érzéke, technikai tudása, igényes repertoárja nemzetközi versenyek dobogós helyeit, első díjait és nagydíjait eredményezte a legrangosabb megmérettetéseken (Budapest, Debrecen, Arezzo, Tolosa, Gorizia, Torrevieja, Cantonigros). Az Európa-szerte egyre gyarapodó koncertfelkérések mellett Távol-Keleten (Hong Kong, Kína, Tajvan, Japán) is megnőtt a kereslet a Cantemus hangversenyeire, és évről évre gyarapszik az oratorikus felkérések száma is Magyarország vezető zenekarai részéről (Budapesti Fesztiválzenekar, Budafoki Dohnányi Zenekar, Liszt Ferenc Kamarazenekar, stb.).

A Kórus repertoárján az a capella kórusirodalom legszélesebb skálája megtalálható a reneszánsz madrigálok, misék és motetták (pl.: Palestrina, Tallis, Gesualdo, Gabrieli, stb.) világától, a mai modern zeneszerzők (pl.: Busto, Arvo Part, Lauridsen, Orbán, Kocsár, Gyöngyösi, stb.) darabjain keresztül, egészen a könnyűzenei feldolgozásokig (Beatles, Abba, stb.).

Szervező: MMA Zeneművészeti Tagozat

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nem marad Sopron fesztivál nélkül, jön a SopronFest

Nem marad Sopron fesztivál nélkül, jön a SopronFest

A város vezetői a VOLT alapítóival és a soproni kulturális és gasztronómiai élet legfontosabb szereplőivel fogtak össze azért, hogy tavasszal...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Tökéletes hír halloweenra: Budapestre jön Alice Cooper és Johnny Depp bandája

A Hollywood Vampires, „a világ legjobb bárzenekarának” nevezett amerikai szupercsapat 2023. július 18-án a Sportarénában ad koncertet. A formáció ikonikus sztárokból és rocklegendákból áll: Alice Cooper, Johnny Depp, Joe Perry és Tommy Henriksen.

A showcase nem tehetségkutató! A Music Hungary fesztivált rendez a feltörekvő előadóknak

Idén először – de hagyományteremtő szándékkal – a Music Hungary Szövetség feltörekvő előadókat bemutató, ingyenes showcase fesztivált szervez november 17. és 18. között Veszprémben, hogy bemutassa a hazai könnyűzenei színtér legfrissebb arcait.

Krúbi is Music Hungary-díjas lett

Kiosztották az első Music Hungary-díjakat Veszprémben. A díjazottak között van az Anima Sound System-alapító Prieger Zsolt, a Magyar Zene Háza és Krúbi is.

A Glastonburyn búcsúzik el brit rajongóitól Elton John

Elton John legutolsó nagy-britanniai koncertjét a jövő évi Glastonbury zenei fesztiválon fogja tartani - adta hírül pénteken a Guardian.
Új koncertek