Budapest 2022. Dec. 23. (18:00)

Hollywood az Arénában - Filmzene koncert


Hollywood az Arénában - Filmzene koncert

Hollywood az Álomgyár, a filmek otthona. A TRAUMLIVE „a mozi szimfóniája”, egy koncert, amelyet a filmek csodálatos zenéinek szentelünk. Egy kivételes hangulatú előadás a Győri Filharmonikus Zenekar tolmácsolásában és a filmzene-specialista karmester, Alex Johansson vezényletével. Olyan gálaest, amelyen a legszebb és legismertebb darabok különleges összeállításban hangzanak el, kiváló szórakozást nyújtva mindenki számára.

Nemcsak a rendezők és a forgatókönyvírók tehetségesek a történetmesélésben vagy abban, hogy elrepítsenek bennünket egy adott korszakba, helyszínre, hanem a filmzeneszerzők is. S hogy ez mennyire így van, arra olyan közkedvelt komponisták munkái szolgálnak bizonyítékul, mint John Williams, Ennio Morricone, Hans Zimmer vagy épp Vangelis, akiktől mindenki fel tud idézni egy-egy fantasztikus dallamot. 

Tarts velünk 2022. december 23-án a Papp László Budapest Sportarénában megrendezésre kerülő Hollywood az Arénában – A legnagyobb zeneszerzők legnagyobb filmzenéi koncertre, ahol csodálatos szerzeményeken keresztül nyerhetsz betekintést a filmkészítés egyik legkreatívabb munkafolyamatának gyümölcseibe.

Amit a filmzenékben szeretek, az a változatosság. Sosem tudhatod, milyen stílusú lesz a következő megbízásod. Ez folyamatos kihívást jelent, ami nagyon izgalmas” – foglalta össze hivatásával kapcsolatban Ramin Djawadi, akitől az est folyamán a méltán népszerű sorozat, a Trónok harca kíséretéből csendülnek fel tételek. De nem hiányoznak majd a repertoárból az idén kilencvenedik születésnapját ünneplő John Williams olyan klasszikusai sem, mint az Indiana Jones- és a Harry Potter-filmek vagy a Jurassic Park témái, Ennio Morricone A profija és Volt egyszer egy vadnyugata, valamint Vangelis Tűzszekerekhez írt filmzenei slágere sem. A négy tematikus blokkra bontott est folyamán Nino Rota A keresztapához írt feledhetetlen motívuma éppúgy felcsendül majd, ahogyan Hans Zimmer GladiátorAz oroszlánkirályPearl Harbor – Égi háborúA Da Vinci-kód és A Karib-tenger kalózai-széria ihlette muzsikái, Jerry Goldsmithtől A vadon foglyai, James Newton Howardtól a King Kong, Steve Jablonskytól pedig a Transformers dallamai.

A műsorrendnek köszönhetően a különféle stílusokban és időszakban íródott zenék remekül bemutatják a filmzene világának sokszínűségét. Arról pedig, hogy a hallottak minden másodpercükkel elvarázsoljanak bennünket, hazánk egyik legkiválóbb formációja, a Győri Filharmonikus Zenekar gondoskodik, amelynek tagjai nemcsak hazánkban álltak már színpadra filmzenékkel, hanem Ennio Morriconéval is turnéztak Afrikában, Ázsiában és Európában. 

Légy részese te is ennek a csodálatos zenei utazásnak!

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A Bujtor István Filmfesztivál is elköltözik

A héten ez már a második költözködős-fesztiválos hírünk, a másik a cikk végén. Másfél évtized után Balatonszemesről Keszthelyre teszi át...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Loreena McKennitt ismét elhozza Budapestre a kelta zene varázslatos világát

A többszörösen díjazott kanadai énekesnő és dalszerző – 2004-ben megkapta a Kanada Rendjét, és 2013-ban Franciaország Nemzeti Művészetek és Levéltárak Lovagja lett – 2024-ben 24 állomásos tavaszi európai turnéja keretén belül Budapestre is ellátogat, március 24-én érkezik az MVM Dome-ba.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Az Oasis debütáló lemezét hozza el Liam Gallagher a Szigetre

Újabb fellépőket jelentett be a Sziget. A most közzétett majd' 50 előadó között szerepel Liam Gallagher, generációjának egyik legsokszínűbb és legsikeresebb előadója, az idénre új albumot is ígérő Halsey, a 8 Grammy-t birtokló Skrillex, a 21. század egyik legkiemelkedőbb pop’n’soul énekesnője, Janelle Monáe, az idei Brit...

Kalóztól kongáig: öt jó koncert a közelgő Budapest Ritmo fesztiválon

A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo idén is igazi zene csemegékkel szolgál. A már bemutatott fellépőkön kívül – link a cikk végén – további ajánlatokat teszünk régi/új izgalmas előadók felfedezésére.
Új koncertek