Budapest 2024. Oct. 25. (19:00)
Jegyvásárlás

Majestic Sounds orgonahangversenyek a Budapest Belvárosi Szent Mihály-templomban


Majestic Sounds orgonahangversenyek a Budapest Belvárosi Szent Mihály-templomban
Balatonboglár, Hévíz és Siófok után tavaly óta Budapesten is megrendezik a Majestic Sounds orgonahangverseny-sorozatot: az esteket 2024. május 24. és december 27-e között, péntekenként 19 órától hallgathatják meg. Az orgonaművész játékát kivetítőn is követheti a közönség, az elhangzó műveket a belépéskor kézbe adott műsorlapon is olvashatják.

Majestic Sounds orgonahangversenyek a Budapest Belvárosi Szent Mihály-templomban


Budapest szívében, a Váci utcában áll a Belvárosi Szent Mihály-templom és hangszere, amely a főváros legrégebbi, működő orgonája. Két manuálon és pedálon 25 sípsorral rendelkezik. Az orgonaház tetején barokk szobrok, a bibliai, hárfázó Dávid király és két angyal látható. Gyönyörű hangzása, felépítése lehetővé teszi az orgonairodalom jelentős részének előadását. Hangja és esztétikuma harmonikus egységben van a templom belső terével.

Teleki Miklós és felesége szenvedéllyel, valamint az egyetemes és klasszikus értékek iránti elkötelezettséggel szervezi az orgona¬hangversenyeket. Hisznek abban, hogy gondos előadó- és műsorválasztással megszólítható mindenki, életkortól, zenei képzettségtől vagy kedvenc zenei stílustól függetlenül. A nyugalmat sugárzó templomtér, az orgona hangzásbeli sokszínűsége, a művészek elhivatottsága és több évszázad időtálló zenei kincse garancia arra, hogy a nyitott szívű hallgató maradandó élményekkel gazdagodik” ‒ írta a Fidelio.hu.

A sorozatban szóló orgona- és kamarazenét is hallhat a közönség: a pontos műsor és a művészek neve az egyes dátumoknál, a  honlapon elérhető.itt

A koncertsorozat művészeti vezetője Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész, aki évente körülbelül száz hangversenyt ad és eddig tíz szóló lemeze jelent meg. A hangversenyeken alkalmanként közreműködik még Ducza Nóra szoprán énekművész, Lozsányi Tamás orgonaművész és Simai László Artisjus- és Emerton-díjas trombitaművész.

Közönségbarát programunkat minden zenekedvelőnek ajánljuk, a koncertek 60-70 percesek.

Jegyárak és információk

I. Árkategória : 6 000 Ft
II. Árkategória : 7 500 Ft
Jegyvásárlás

Felhívjuk vásárlóink figyelmét, hogy a megjelölt jegyárak nem tartalmazzák a kényelmi díj összegét. A kényelmi díj a jegyárakra vetített 6 % + 300 forint, amely az ÁFA összegét tartalmazza. A kényelmi díj pontos összege a kosároldalon található.

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a Dögkeselyűvel: mostantól a Körútnak is van saját zenéje

Amikor az Eszkimó asszony békében elvan a...

A Nagykörút, mint egy csatorna, körbeöleli a tágabb értelemben vett belvárost. Hogy a Körút identitás is lehet, sőt: dalok is születhetnek...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

SZIN 2024: a fesztivál 521 kedvezményes bérlettel ünnepli meg Szeged napját

A SZIN kedvezményes belépőkkel ünnepli Szeged Napját. A jeles dátumra utalva 521 igen kedvezményes SZIN-bérlet várja majd gazdáját, de korlátozott számban a napijegyek is olcsóbbá válnak.

Ma jelenik meg a Furiosa: A Mad Max Saga filmzenei albuma

A Mad Max-franchise előzményfilmjének zenéje a tervek szerint 2024. május 17-én jelenik meg digitálisan a WaterTower Records gondozásában. A soundtrack vinyl és CD formátumban is elérhető lesz, de kizárólag előrendelés útján.
Új koncertek