Budapest 2022. Nov. 24. (20:00)

Sketchbook Concertos: Modern Art Orchestra plays the music of Samu Gryllus


Sketchbook Concertos: Modern Art Orchestra plays the music of Samu Gryllus

A Modern Art Orchestra a 2022/23-as évadban a legkiválóbb mai magyar zeneszerzőket hozza el az Opus Jazz Clubba. Hatrészes koncertsorozatukban olyanokkal dolgozik együtt, akik a nagyzenekari hangzással kísérleteznek, új utakat keresve.

A komponisták egyben az estek szólistái is lesznek, és friss darabjaikat mutatják be a zenekarral. Az egyedülállóan magas színvonalú Modern Art Orchestra művészeti vezetője, Fekete-Kovács Kornél és a zenekar muzsikusai műfaji határokat meghaladó szemlélettel nyúlnak a zenéhez. Játékuk és kompozícióik középpontjában a zenei kreativitás, a zenei gondolat szabad kifejezése áll. Ebben az évadban a magyar modern zene olyan autonóm alkotóival működnek együtt, akiknek gondolkodásmódja a legközelebb áll hozzájuk.

Gryllus Samu így vallott a Modern Art Orchestrával közös koncertről:
„Jegyzetfüzet-koncertek, így neveztem el a MAO zenészeinek készült sorozatot. 17 rövid tételt írtam az együttes 17 hangszerese számára, amelyek közül valamelyikben mindenki szólistaszerephez jut. Az egyes darabok alapjait egyszerű jegyzetfüzetbe írt ötletek képezik, amelyeknek elsődleges kidolgozása és hangszerelése a zeneszerző feladata, legalábbis addig a pontig, ahol átadja a munkát az együttesnek. A zenekar kreatív részvétele, mint ezt a jazz műfajában megszokhattuk, elengedhetetlen a mű sikeres megvalósításához. A jegyzetfüzet-koncertek azoknak az élményeknek lenyomatai, amelyek a MAO alapítása óta eltelt 17 évben összekötöttek a zenekar tagjaival. Persze sokukkal még ennél is régebbre nyúlik vissza a kapcsolatunk, ezért éreztem úgy, itt az ideje, hogy a közösségünk zeneiségét önálló formájú és jellegű miniatűrökben fogalmazzuk meg.”

Közreműködik:

Gryllus Samu - basszusgitár
Modern Art Orchestra
Művészeti vezető: Fekete-Kovács Kornél

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.

 

Szólj hozzá!


Nincs vége a klubszezonnak a Dürer kert megújult Nagytermében – a külföldi fellépők egymásnak adják a kilincsét

Nincs vége a klubszezonnak a Dürer kert megújult...

Ma este az F.O System (vendég Amber Smith) koncertjével folytatódik a Dürer Nagyterem-megnyitója. A zenerajongóknak a Live Nation már a nyitás...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

KOVACS lesz a VéNégy Fesztivál headlinere

Kovacs, Kraak & Smaak, Cari Cari, Ina West, Kill the Dandies, Lash & Grey – nemzetközi kínálattal és több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál.

Öt év után visszatér a The Cult Magyarországra!

A hazai közönség is testközelből megismerheti a The Cult új albumát júniusban, a Budapest Parkban.

A Halestorm társaságában érkezik Budapestre a Black Veil Brides

2023 őszén európai turnéra indul a zenekar, melynek budapesti megállója november 20-án lesz a Budapest Arénában.

A negyedik nagylemezével indul turnéra a Carson Coma

Az eddig fiatal rockzenekarként emlegetett együttes most először kiadótól függetlenül rakta össze a legfrissebb zenei anyagát. A felnőtté válás szimbólumaként, a szinte cím nélküli IV album alaposan körbejárja az aktuális társadalmi kérdéseket, a tinédzser témákat pedig felváltották a fiatal felnőttek problémái.
Új koncertek