Kis türelmet, gondolkozom!Kis türelmet, gondolkozom!
hirdetés
presser
Aki megszelídítette a Motörhead-et

Aki megszelídítette a Motörhead-et

2 hete · · koncert.hu, HVG

A HVG interjút közölt Cameron Webbel, aki többek között a Motörhead producere volt (+ nem kisebbeké, mint a Limp Bizkit, a Megadeth és a Sum 41), s aki jelenleg a Paddy And The Rats június elején megjelenő albumán dolgozik Budapesten*.


A Motörhead-del kapcsolatban elmondta, hogy a közös munkájuk kezdetén sokan mondták, hogy nem tudja majd irányítani Lemmyéket, mert meglehetősen vadak és kiszámíthatatlanok, de ez egyáltalán nem riasztotta el. Talán ezért is sikerült ilyen gyorsan elnyernie a bizalmukat.

„Ha megkértem Lemmyt, írjon meg újra egy dalt, nem ellenkezett. Leült velem szemben, és hozzálátott” – mondja Webb. „Ha az új verzió sem tetszett, eldobta, majd nekiállt ismét. Addig írta, amíg tökéletes nem lett, aztán fogta magát, és azonnal fel is énekelte. Egy csapat voltunk, és ő hallgatott rám. Nagyon megbízott bennem.”

Webb arra törekedett, hogy jobb albumot készítsen, mint a zenekar korábbi producere. Megvoltak az elképzelései, melyekhez mindenáron tartotta magát, persze közben hagyta, hogy a zenészek önmagukat adják. Sokszor kért olyan változtatást, amivel ellenkezett a banda, mert túl sok teendőt igényelt, ilyenkor ki kellett találnia a módját, miként vegye rá őket, hogy azt csinálják, amit ő szeretne.

„Lemmyvel volt a legerősebb a kapcsolatom. Úgy hiszem, jó barátokká váltunk” – mondja Webb. „Az utolsó album munkálatainál volt egy nagy csatánk. Veszekedtünk, aztán otthagyott a stúdióban, mire én felhívtam a barátnőjét, hogy úgy érzem, már nem kedvel többé. Cheryl megnyugtatott, hogy szó sincs ilyesmiről, Lemmy pont előttem hívta őt a kocsiból, mert hazafelé rájött, túl kemény volt velem, és mindenképp bocsánatot akar kérni.”

A teljes interjú itt olvasható

* A Riot City Outlaws című lemez június 7-én jelenik meg, a rajta szereplő dalokat pedig először június 9-én, a Barba Negrában adja elő élőben a pub ’n roll zenekar.


 

 
 
 
 
21128Koncert
3449Előadó
1654Helyszín
 
Koncert naptár
 
Töltsd fel az oldalrasaját koncertedet, helyszínedet, zenekarodat
Chick Corea május 2-án a MoM...
Chick Corea május 2-án a MoM... Másfél év után ismét magyar színpadon játszik Chick Corea, a dzsessz történetének egyik legkiválóbb billentyűse. A 22 Grammy-díjjal rendelkező élő legenda ezúttal Trilogy elnevezésű formációjával lép fel május 2-án a budai MoM Sportban.
Musicalek szünet nélkül:...
Musicalek szünet nélkül:... Folyamatos játszási rendre tér át a magyar színházak közül elsőként a Madách Színház, amely a jövő évadtól egész évben várja a közönséget.
Ingyenes programok a Pesti...
Ingyenes programok a Pesti... Kodály Zoltánhoz és a zenei neveléshez kötődő ingyenes kulturális programok állnak az idei Nyitott ház rendezvény középpontjában május 27-én a Pesti Vigadóban.
Thanks Jimi nap a komáromi...
Thanks Jimi nap a komáromi... Ma este kezdődik és hétfőig tart a komáromi Monostori Erődben a 27. Tartóshullám Mediawave Együttlét. Az idei filmes versenyprogramban kilencven alkotást mutatnak be, a zenei kínálatban negyven koncert és különböző műhelyek közötti spontán együttműködés szerepel.
Koncert.hu már a mobilodon is!
 
Koncert.hu Android alkalmazásKoncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
 
Új koncert helyszínek