jksz

Aki megszelídítette a Motörhead-et

2017. április 19.  ·     ·  koncert.hu, HVG

A HVG interjút közölt Cameron Webbel, aki többek között a Motörhead producere volt (+ nem kisebbeké, mint a Limp Bizkit, a Megadeth és a Sum 41), s aki jelenleg a Paddy And The Rats június elején megjelenő albumán dolgozik Budapesten*.

Aki megszelídítette a Motörhead-et

A Motörhead-del kapcsolatban elmondta, hogy a közös munkájuk kezdetén sokan mondták, hogy nem tudja majd irányítani Lemmyéket, mert meglehetősen vadak és kiszámíthatatlanok, de ez egyáltalán nem riasztotta el. Talán ezért is sikerült ilyen gyorsan elnyernie a bizalmukat.

„Ha megkértem Lemmyt, írjon meg újra egy dalt, nem ellenkezett. Leült velem szemben, és hozzálátott” – mondja Webb. „Ha az új verzió sem tetszett, eldobta, majd nekiállt ismét. Addig írta, amíg tökéletes nem lett, aztán fogta magát, és azonnal fel is énekelte. Egy csapat voltunk, és ő hallgatott rám. Nagyon megbízott bennem.”

Webb arra törekedett, hogy jobb albumot készítsen, mint a zenekar korábbi producere. Megvoltak az elképzelései, melyekhez mindenáron tartotta magát, persze közben hagyta, hogy a zenészek önmagukat adják. Sokszor kért olyan változtatást, amivel ellenkezett a banda, mert túl sok teendőt igényelt, ilyenkor ki kellett találnia a módját, miként vegye rá őket, hogy azt csinálják, amit ő szeretne.

„Lemmyvel volt a legerősebb a kapcsolatom. Úgy hiszem, jó barátokká váltunk” – mondja Webb. „Az utolsó album munkálatainál volt egy nagy csatánk. Veszekedtünk, aztán otthagyott a stúdióban, mire én felhívtam a barátnőjét, hogy úgy érzem, már nem kedvel többé. Cheryl megnyugtatott, hogy szó sincs ilyesmiről, Lemmy pont előttem hívta őt a kocsiból, mert hazafelé rájött, túl kemény volt velem, és mindenképp bocsánatot akar kérni.”

A teljes interjú itt olvasható

* A Riot City Outlaws című lemez június 7-én jelenik meg, a rajta szereplő dalokat pedig először június 9-én, a Barba Negrában adja elő élőben a pub ’n roll zenekar. 

 

Szólj hozzá!


Cirkuszi revü és eksztatikus házibuli: Foxygen (US) a Hajón

Cirkuszi revü és eksztatikus házibuli: Foxygen (US) a...

Jonathan Rado és Sam France elképesztő prog-barokkpop zenekarától még David Lettermannek is elállt a szava. Az élőben a nyolctagú Star Power...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

SZINte mindjárt kezdődik a fesztivál

23-án indul a Szegedi Ifjúsági Napok, az ország egyik legrégebbi fesztiválja – jövőre ünnepli 50. születésnapját.

Dalt írtak a charlotteville-i tragédia emlékére, kedden a Dürerben lépnek fel!

A legendás punk banda, az Anti-Flag augusztus 22-én tér vissza Budapestre, hogy No Gods, No Masters turnéjukon felforgassák a Dürer Kertet.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új előadók és együttesek
Új koncert helyszínek