Februárban jön az Eagles of Death Metal

2015/12/17  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Az Eagles of Death Metal 2016. február 20-án az Akvárium Klubban pótolja az idén november 29-én elmaradt budapesti koncertjét. Mint ismeretes, az amerikai rockzenekar koncertjén november 13-án a párizsi Bataclan klubban több mint nyolcvan ember halt meg egy terrortámadásban.

Februárban jön az Eagles of Death Metal

Akkor és ott a zenekar európai turnéja félbeszakadt. Jesse Hughes és Josh Homme zenekara azonban nem hajol meg a terror előtt és februárban visszatér Európába, hogy bemutassa idén megjelent új lemezét. A csapat Párizsban is fellép, ezúttal az Olympia koncertteremben, négy nappal később pedig az A38 szervezésében az Akvárium Klubban.

A Queens of the Stone Age-dobos/frontember Josh Homme és gyerekkori cimborája, Jesse Hughes a kilencvenes évek végén kezdte el közös zenekarát, eredetileg annak bemutatására, miként hangzana, ha az Eagles (a hetvenes évek nagyhatású folkrock-zenekara, a Hotel California előadója) death metált játszana. Gyorsan kiderült, hogy a megszületett hibrid dögös rock and rollt jelent, Homme és Hughes zenéjét a lányok, a bulik és a kocsik inspirálják - valamint a szeretet és a világbéke, ahogy első lemezük címe mutatja.

A produkcióhoz vicces álnevek (Hughes csak The Devil vagy Boots Electric, Homme Baaby Duck néven lép fel) kapcsolódnak, a képet nagyban befolyásolja Hughes Lemmyből, Axl Rose-ból, Jon Bon Joviból és Kurt Cobainből összegyúrt figurája.

Az Eagles of Death Metal idén hét év kihagyás után jelentette meg új lemezét Zippers Down címmel, ennek európai bemutató turnéját szakította félbe novemberben a szörnyű párizsi terrorakció. A zenekar hazautazott, aztán egy héttel ezelőtt egy U2-koncerten ismét fellépett Párizsban. Hughes ott jelentette be, hogy februárban visszatérnek.

A zenekar tagjai

Jesse Hughes (ének, gitár),

Dave Catching (gitár),

Matt McJunkins (basszusgitár),

Jeff Friedl (dob),

Josh Homme (dob, ének).

Az eddigi lemezek

Peace, Love, Death Metal (2004),

Death by Sexy (2006),

Heart On (2008),

Zipper Down (2015).

 


 

 

Szólj hozzá!


 Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Cirque de Margaret: Co Lee-cirkusz a Kristályban

Utolsó fejezetéhez érkezik Co Lee cirkuszos epochja, amely a Cirque de L’Homme [CDL] című, tavaly februárban debütált nagylemeze óta zajlik. A...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

A nő, aki kilenc nyelven énekel – jön, jön, jön Lara Fabian

Nem is olyan rég járt nálunk: 2022 októberében adott koncertet az Arénában. 2024. április 30-án egy másik helyszínen, az MVM Dome-ban fog fellépni.

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló céget alapítottak – ez lett a Supermanagement –, ők vették a szárnyaik alá például a Wellhellót, Dzsúdlót és Azahriah-t is. A zenész-menedzser mindössze 36 éves volt.
Új koncertek