Menopauza 1170x180

90 éves korában elhunyt John Mayall, a blues legendás alakja

Kaliforniai otthonában elhunyt a nagy hatású zenész, akinek Bluesbreakers nevű zenekara a 60-as években vezető szerepet játszott a blues megújulásában.

Fotó: JohnMayall.com
A Mikulás idén Terrort hoz a Dürer Kertbe

A Mikulás idén Terrort hoz a Dürer Kertbe

December 6-án nem csak a Mikulás érkezik hozzánk, de nálunk koncertezik a 22 éve aktív Terror is. A Dürer Kertben a legismertebb Terror-dalok mellett a keményvonalas Nasty is megmutatja, mi van a zsákjában ezen az estén.
 
Betty betöltötte a 30-at – a HElMET a Dürerben ünnepel

Betty betöltötte a 30-at – a HELMET Budapesten is ünnepel

A hazai Helmet rajongók igazán szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen a zenekar tavaly is járt nálunk a Left című lemezükkel, és a Betty újrajátszó turnéjából sem maradunk ki, hiszen Page Hamilton híres arról, hogy odáig van Budapestért.
 
 
Fotó: Inota Festival

Augusztus végén ismét fényből szőtt fesztiválruhát kap az inotai hőerőmű

Amikor a szebb napokat megélt November 7. hőerőműben – ami az 1950-es évek egyik legnagyobb magyarországi ipari beruházása volt – az utolsó távozó lekapcsolta a villanyt 2001-ben, a sokat megélt falak nem gondolták volna, hogy a feltámadás ilyen káprázatos lesz :)
 
Fotó: YouTube

Szinti, dobgép, filozófia: John Maus az A38-on

John Maus tinédzserként kezdte zenei pályafutását – közben elvégezte a filozófia szakot –, olyanok inspirálták, mint Syd Barrett, Kurt Cobain vagy Jim Morrison és – váratlan fordulattal – a barokk zene. Az amerikai előadó július 27-én érkezik a Hajóra.
 
Fotó: Péter Bence

Gondolj a decemberi hidegre – Péter Bence akkor lép fel az MVM Dome-ban

Péter Bence júniusi koncertje óriási siker volt a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán júniusban, ahol a nyitókoncertet adta. A zongoravirtuóz a PIANOSPHERE turné keretében több városban – Prága, Párizs, Dubaj – is fellép majd, a záróesemény 2024. december 7-én, Magyarországon...
 
Tarján Zsófi tárlatot vezet a Banksy-kiállításon

Tarján Zsófi tárlatot vezet a Banksy-kiállításon

A The World of Banksy – Az utca a festővásznam című tárlaton július 18-án, csütörtökön a Honeybeast énekese kalauzolja el a látogatókat az alkotó életművében.
 
 
Csibész franciák a BJC-ben

Jó fej franciák a BJC-ben

2024.07.13-án a Rémi Panossian Trio lép fel a Budapest Jazz Club színpadán.
 
Nem fogod kitalálni, ki lép fel a Vasúttörténeti Park 424-es ünnepén

Nem fogod kitalálni, ki lép fel a Vasúttörténeti Park 424-es ünnepén...

Mozdonyparádéval, kiállítással és koncerttel ünneplik az ikonikus 424-es gőzmozdony 100. születésnapját vasárnap a Vasúttörténeti Parkban.
 
Fotó: Palya Bea

Palya Bea már nem palyabeácska

Palya Bea a Gödöllői Kastély Díszudvarán énekel 2024. július 20-án.
 
Fotó: Thievery Corporation

Az elektronikus zene sztárjai érkeznek a Park színpadára hétvégén

A hétvégén két este is a külföldi fellépőké a főszerep: pénteken Ibiza királya, Carl Cox érkezik egy egyedülálló hibrid szettel, majd az éjszaka folyamán újabb és újabb nemzetközi sztár DJ-k váltják egymást a lemezjátszók mögött. Vasárnap pedig egy világkörüli utazásra...
 
Gondoljatok a hűvös szélre – 5 jó őszi koncert

Gondoljatok a hűvös szélre – 5 jó őszi koncert

Most még kilóg a nyelvünk a melegtől, de a nyár, huss, egy szempillantás alatt elröpül, és már az eső meg a szél miatt fogunk rinyálni – ami állandó: a koncertek, és a Live Nation zsákszámra hordja ide a külföldi fellépőket. Még az is lehet, hogy a klíma változása miatt indián...
 
Fotó: Kőbányai János

Kiállítás: a magyar beatkorszak legendás zenekarainak koncertfotói

A Kádár-korszak késői időszakát idézi fel a magyar beatkorszak legendás zenekarainak koncertfotóin keresztül a Szentendrei Régi Művésztelep Beat! című, július 5-én nyíló kiállítása.
 
40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000 lótuszvirág Szegeden

40 színpadi program, 140 fellépő és közel 1000...

Közép-Európa legnagyobb virágzó indiailótusz-állománya (Nelumbo nucifera) mellett a Távol-Kelet íz-, illat- és dallamvilágát bemutató...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

The Most Wuthering Heights Day Ever: Budapesten is eltáncolják Kate Bush videóklipjét

Piros ruha, fekete öv, varázslat, jókedv! A The Most Wuthering Heights Day Ever egy olyan esemény, amelyet a világ különböző pontjain tartanak, s melyen a résztvevők újratáncolják Kate Bush 1978-as „Wuthering Heights” című dalának videóklipjét. Július végén szoktak lenni ezek a különleges táncesemények, mert az énekesnő...

A közönség feje felett csúszhatsz a Balatonba: STRAND fesztivál 2024

25 helyszínen közel 200 program: augusztus 22-én nyitja meg kapuit Zamárdiban a 12. STRAND Fesztivál, ahol felépül a Balaton legmagasabb tornya – innen aztán a közönség feje felett lehet majd belecsúszni a tóba.
Új koncertek