Mireille Mathieu Budapesten ad nagykoncertet – show jelleggel

2016/10/18  ·   Ajánló   ·  koncert.hu, MTI

Mireille Mathieu világhírű francia sanzonénekesnő 2017. március 17-én együttese kíséretében koncertet ad a Papp László Budapest Sportarénában.

Mireille Mathieu Budapesten ad nagykoncertet – show jelleggel

Az előadóművész életműve legjobb darabjait adja elő, show jelleggel, a műsorban elhangzik a Mon credo, a Qu'elle est belle és a Mon bel amour d'été is - közölték a szervezők.

A francia sajtó által a hatvanas években Édith Piaf utódjának kikiáltott Mireille Mathieu karrierje során mintegy negyven lemezt készített, tizenegy nyelven több mint 1200 dalt énekelt el és 120 millió lemezt adott el világszerte. Pályája során olyan művészekkel dolgozott együtt, mint például Charles Aznavour, Johnny Hallyday, Julio Iglesias, Paul Anka, Plácido Domingo, Elvis Presley, Tom Jones vagy Frank Sinatra.

Mireille Mathieu idén nyáron ünnepelte 70. születésnapját. A dél-franciaországi Avignonban született egy kőfaragó mester legidősebb gyermekeként, tizenhárman voltak testvérek, fürdőszobás lakásba csak tizenöt éves korában költöztek. Már négyévesen templomi kórusban énekelt, de az általános iskola után egy konzervgyárban dolgozott segédmunkásként, és megtakarított pénzén énekórákat vett. 1964-ben szülővárosában elindult egy énekversenyen bálványa, Édith Piaf La Vie en rose című dalával.

Bár Párizsban először kinevették akcentusa miatt, Piaf korábbi menedzsere mégis felfigyelt rá, egyengetni kezdte útját, és beajánlotta a legnézettebb tévés tehetségkutató műsorba. A törékeny, alig 150 centiméter magas lány 1965 novemberében lépett fel először egy televíziós show-műsorban, decemberben pedig már a híres Olympia színpadán énekelt. Elsöprő előadása és Piafra emlékeztető hangja napok alatt a közönség kedvencévé tette. Első nagy sikerű száma, a Mon credo néhány hét alatt egymillió példányban fogyott el, New Yorkban együtt lépett fel Maurice Chevalier-vel, bejárta a világot Rio de Janeirótól Tokióig, Los Angelestől Berlinig és Moszkváig.

Mimi, ahogy a franciák nevezik, 1993-ban példaképének, Édith Piafnak szentelt albummal jelentkezett, pályafutásának ötvenedik évfordulóját 2014-ben koncertkörúttal ünnepelte, amelyet az Olympia kultikus színpadán kezdett, ott, ahol 1965-ben debütált.

 Fotó innen


 

 

Szólj hozzá!


Elhunyt a Supermanagement társalapítója és tulajdonosa, Ferich Balázs

Elhunyt a Supermanagement társalapítója és...

Ferich Balázs neve onnan is ismerős lehet nektek, hogy a Blind Myself basszusgitárosa volt, majd amikor Tóth Gergővel kis kanyarok után önálló...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Pulóveres nyitóhétvége a Kobuciban

Homeopátia, homeopátia... Reméljük sem efféle, sem egyéb gyógyhatású szerekre nem szorulnak majd azok, akik részt vesznek a ma nyitó Kobuci Kert startprogramjain.

A fák almái: James McCartney és Sean Ono Lennon összeálltak egy dalra

Paul McCartney egyetlen fia és John Lennon kisebbik fia április 12-én, pénteken jelentette meg első kollabjukat, a "Primrose Hill"-t.
Új koncertek