Kispál és a Borz 30

2016/12/07  ·   Fesztivál   ·  koncert.hu

Joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon az ezer szállal a FOO-hoz kötődő zenekar fellép-e a jubileumi fesztiválon.

Kispál és a Borz 30

Nos, a válasz egyértelműen NEM.

Lovasi András a fesztivál beharangozó rendezvényén elmondta, hogy a lemezújrajátszó koncertek megteremtették annak a lehetőségét, hogy felpattan egy szikra és a zenekari láng fellobban, de ez nem történt meg, noha a bulik szép sikert könyvelhettek el maguknak, az egyik londoni koncertről itt írtunk. Azt is hozzátette, kissé belefáradt abba, hogy mindig neki kell kezdeményeznie és szervezkednie – innentől fogva a többiekre hagyatkozik e tekintetben... Azt nem tartotta lehetetlennek, hogy a zenekar ugyanazon a helyen fellép decemberben Pécsett, ahonnan 30 éve elindultak, és eljátsszák ugyanazt a 9 számot, de konkrétumokkal nem szolgált.

Ha viszont azt kérdezed, hogy a zenekar tagjai fellépnek-e Orfűn, az már egy egészen más dolog, arra a válasz: IGEN.

A Kispál és a Borz 1996 óta tartott rendszeresen ún. csendes-ülős koncerteket, különleges vendégekkel, áthangszerelt vagy épp lecsupaszított dalokkal. Ez a hangvétel később önálló életre kelt egy szólólemez erejéig (Bandi a hegyről, 2001), majd a Kiscsillagban is folytatódott, az idei Semmi konferencia c. előadás zeneanyagába torkollva.

Adta magát tehát ez a forma, hogy, – mintegy hidat képezve Lovasi szerzői-előadói korszakai között – az első 50 év legjobb és legfontosabb dalai is így kerüljenek színpadra június 20-án, Orfűn.

Az est vendégei között ott lesz Kispál András és Dióssy Ákos is, hogy a Kispál-univerzum legfontosabb dalai is elhangozhassanak.

És hát, ez a koncert nem marad minden következmény nélkül, erről itt írunk.

További fotók itt


 

 

Szólj hozzá!


A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után visszatér a Bijou

A pillangó újra kibontja szárnyát: 12 év után...

12 év után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar Bijou zenekar.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Slash visszatér!

Myles Kennedy & The Conspirators társaságában 2024. április 19-én lép fel az MVM Dome-ban.

Akik a hátukon viszik a zenét – könyv jelent meg a rockkoncertek roadjairól

Roadlegendák, legendás roadok címmel könyv jelent meg a hazai pop-rock színtér jól ismert technikusairól, azaz a roadokról. A kiadványt szombaton mutatták be a Rockmúzeumban.

A Halott Pénz eddigi legnagyobb koncertjére készül a Puskás Arénában

A zenekar idén ünnepli a Halott Pénz-sztori 20 éves jubileumát – 20 éve annak, hogy Marsalkó Dávid megjelentette az első Halott Pénz-dalt. Miközben javában készülnek a stadionos ünneplésre, a stúdióban is aktívak maradtak, érkezett is egy új dal.
Új koncertek