Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap

2015/04/15  ·   Koncertbeszámoló   ·  Juhász Vali

Egy születésnapi party vagy nagyszabású, vagy semmilyen. Ezekkel az érzésekkel indultunk el a Dürer Kertbe, ahol felvonult a hazai rockélet színe-java, kisteremben, nagyteremben párhuzamosan.

Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap

Kicsit korán is kellett kezdeni a rengeteg fellépő miatt. A BKV (vagy BKK) nem nagyon volt segítségünkre abban, hogy időben odaérjünk, és a pénztárnál is volt sorbanállás, így az elejéről némileg lemaradtunk. Aztán ott kiderült, hogy az a terv, hogy egyik teremből a másikba rohangálok, és minden koncerten vagyok egy kicsit – nem fog működni. Legalábbis nekem nem ment.

Érkezésünkkor a The White Dominos hangolt a kisteremben, és mivel a nagyteremben éppen szünet volt, úgy gondoltuk, belehallgatunk a dán banda második magyarországi fellépésébe (előző nap ugyanis az Ozone Mama vendégeként Pécsen koncerteztek). Napközben a Hootersben alapoztak (ahogy a Facebook-oldalukról megtudtuk, hiszen szorgalmasan posztoltak), a beállás közben úgy tűnt, jó bulit nyomnak majd. Így is lett, ott is ragadtunk. Fokozatosan megtelt a helyiség, és a banda amellett, hogy energetikusak voltak, nagyon ügyesen igyekeztek aktivizálni a magyar közönséget, kommunikáltak velünk sokat és meg is énekeltettek minket. Vintage rock ez a javából, modern alapokkal, két gitárral. Aztán egyszer csak kiderült, hogy eltelt az a kb egy óra, amit nekik szántak, de még szerettük volna hallani őket tovább.

Kedves The White Dominos! Szerintem nagyon sok rajongót szereztetek Budapesten, visszavárunk benneteket, szükségünk van ilyen jóvágású fiúkra, akik friss, de mégis eredeti rock-alapokon nyugvó, élvezhető rockzenét játszanak.

Utána percek alatt átpakolt az Ozone Mama, úgyhogy hiába nyomta az Ördög zenekar a Nagyteremben, vissza kellett mennünk a Kisterembe, hiszen az Ozone Mama ebben a felállásban még olyan sok koncertet nem adott Budapesten, fellépéseik élményszámba mennek. Nem mainstream, de ez nem is érdekel senkit. A lényeg a zene.

Nagyon tetszik, hogy a hangzás egyre feszesebb, a dallamos részek ezzel a szorosabb, keményebb alappal, sokkal jobban ütnek. Kicsit átváltoztak a már jól ismert dalaik – előnyükre -, az egész olyan határozottabb, egységesebb lett. Megint csak azon vettük észre magunkat, hogy itt ragadtunk, de hát ez szokásos egy ilyen több helyszínes, sok zenekart felvonultató rendezvényen.

Szóval az Ozone Mama most már kivívta magának azt a helyet, amit igazán megérdemel a magyar zenei palettán, és bár nagyon örülünk a nemzetközi sikereinek, azért mégiscsak a miénk ez a zenekar. Jó lenne, ha a közönség jobban megbecsülné őket, legyenek egyre nagyobb a rajongótáboruk, mert az Ozone Mama egyszerűen nagyon jó.

Amúgy a Dürer-kertben elég meleg van és az idő is jó volt a hétvégén, ezért (ismét szünet lévén) kisétáltunk a kerthelyiségbe, hiszen általában mindenki ott van, aki számít. Ez most is így volt. Egyszercsak megjelent egy szülinapi torta is, amiből mindenki igény szerint fogyaszthatott. Aztán megint mi történt? Ott ragadtunk.

Ezúton kérek elnézést a többi zenekartól, akik aznap este megünnepelték a Rockstar magazin születésnapját, hogy nem tudtam mindenkit maradéktalanul végighallgatni, nem is vagyok benne biztos, hogy ez volt a célja a rendezvénynek. Engem elvarázsolt a The White Dominos és az Ozone Mama – és elégedett is voltam így.

Fotók: Erdős Júlia

 


Képtár

  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41988
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41989
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41990
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41991
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41992
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41993
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41994
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41995
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41996
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41997
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41998
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 41999
  • Party egész éjjel – több helyszínen, sok zenekarral: Rockstar Magazin 6. születésnap kép 42000
 

 

Szólj hozzá!


Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A...

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Nem az a tipikus sztár, de milliók rajonganak érte – és most Magyarországra jön

Donny Benét, az ausztrál synth-funk zenész kopaszodó fejével, hódító bajuszával és fehér zakójával 2011 óta tartja lázban a világot Prágától Portlandig. Most a budapesti közönség is megismerheti Mr. Experience-t magát és új lemezét, az Infinite Desires-t július 11-én, az Akvárium Klubban.

Szeretnéd meghallgatni a fülemülék koncertjét?

Az idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatot; április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket, hogy egy késő délutáni, kora esti séta keretében hallgassák a fülemülék koncertjét.
Új koncertek