Menopauza 1170x180

Minden koncertről ki kellene tiltani a telefonokat

Hogy elkerüljék a tavalyi botrányt, a szervező már jó előre szólt – mi is csatlakoztunk az infóátadáshoz –, hogy a TOOL koncertje alatt mindenki tegye el a telefonját, mert ki fogják rakni a helyéről azt, aki előveszi.

Minden koncenrtről ki kellene tiltani a telefonokat
Fotó: Live Nation Magyarország Facebook oldala

Tornádó a Budapest Parkban

Vasárnap este tornádóként söpört végig a Budapest Parkon kedvenc gyalog kakukk figuránk, az extravagáns és szókimondó, ugyanakkor végtelenül közvetlen és imádnivaló ifjú, aki Yungblud álnéven alkot maradandót az utókor számára.
 
Mi köze van a The Dead South koncertjének a hiperkarmához?

Mi köze van a The Dead South koncertjének a hiperkarmához?

Csütörtök este hirtelen megugrott a Budapest Parkban az egy négyzetméterre jutó kalaposok száma, ami azt is megmutatta, hogy a közönség nagyon készült a kanadai zenekar harmadik budapesti koncertjére.
 
 
Csíkos generációk a színpadon és a nézőtéren (zseni volt)

Giorgio, Hobo, Presser és mások – Csíkos generációk a színpadon és a nézőtéren (zseni volt)

Generációk címmel került megrendezésre a Csík zenekar nagyszabású koncertje június 2-án a Budapest Parkban. A formátum nem új, hiszen Csíkék korábban a Magyar Dal Napján már szerveztek ilyen koncertet, azóta azonban már kettővel több generációt lehet meghívni...
 
Fotó: Fenyő Miklós

Ria, ria, Hungária! Utolsó utcabál a Puskásban

Vannak, akik 29 éve várták ezt a koncertet. És vannak olyanok (mint én), akik még meg sem születtek akkor, amikor Fenyő, Novai, Szikora és Dolly, vagyis a Hungária utoljára adott koncertet.
 
Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Irigy Hónaljmirigy Békáson – hakni vagy koncert?

Mire tombol, aki az IHM által játszott zenére tombol? A nagyérdemű ezúttal Csobánka téren tombolt – a békásmegyeri gyermeknapon.
 
Fotó: Mohácsiné Palásto Márta (MartAssist)

Köszi, YouTube! A Caligula's Horse Budapesten

A YouTube addig vizsgálgatta a fogyasztói ízlésemet, hogy az elemzés eredményének köszönhető ajánlásokat dobott fel nekem, mit nézzek, hallgassak. Én meg kattintgattam. Jó csomó muzsikát így volt szerencsém – olykor szerencsétlenségem – megismerni. Ha nincsen YT, soha az életben...
 
 
Fotó: Mark A. Rosta Photography/Random Trip FB

Csak boldog születésnap: Random Trip 15 a Parkban

Május 7-én rendezték meg a Random Trip 15 éves jubileumi koncertjét a Budapest Parkban. De nevezhetnénk akár egy óriási házibulinak is. Hogy miért?
 
Fotó: Mohácsiné pőalásti Mártas (MARTassist)

Hogyan játszik Omegát egy Omega utáni zenekar?

"Az Omega Testamentum (továbbiakban OT) érdekes hibrid. Joggal viseli az Omega nevet, mert az életben maradt tagok ötven százaléka alapította és zenél is benne. Ezzel együtt vagy éppen emiatt nem eredeti Omega, csak tribute zenekar" – Mohabá majálison járt még két hete, kis spéttel...
 
Fotók: Lara Fabian/FB – Budapest)

Lara maga az őserő

Tegnap este Budapesten, az MVM Dome-ban zárta világkörüli turnéját a csodálatos Lara Fabian.
 
Fotó: Blahalouisiana/FB

Az ügyeletes orvosnak is jutott szerep a Blahalouisiana Park-nyitó koncertjén

Bár már a nulladik napon is fergeteges bulit tartottak – kiürítési gyakorlattal – a Budapest Parkban, a valódi szezonnyitó a Blahalouisiana koncertje volt, amely tulajdonképpen Sötét villám című lemezük bemutatója is volt egyben.
 
Köszönet a remek fotókért Hegyi Júlia Lilynek

Új Margaret-korszak indult a Magyar Zene házában

Nemrég debütált a Margaret Island ötödik stúdióalbuma, Minden levegővétellel újra megszületünk címmel. Az aktuális koncerteken már el is hangzott egy-egy új dal, azonban a lemez teljes anyagát először április 19-én játszotta el a zenekar a Magyar Zene Házában.
 
Fotó: Müpa

Zene a 158-as barlangból – Buddha-passió a Müpában

Április 14-én az Oscar- és Grammy-díjas világhírű kínai zeneszerző, Tan Dun koncertjével ért véget a negyedik Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek, amelyen Budapest tizenhat különböző pontján több mint nyolcvan program idézte meg a névadó Bartók Béla szellemiségét.
 
Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch beHAJÓzik Budapestre

Lydia Lunch, az underground zenei színtér egyik megkerülhetetlen alakja június 20-án több mint hét év után visszatér a Hajó színpadára.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Egy estényi Franciaország a Szegedi Szabadtéri Játékokon: Nouvelle Vague

Idén sem marad világsztár fellépő nélkül az igényes könnyűzene fellegvára, az Újszegedi Szabadtéri Színpad. A Szajna-parti éjszakák hangulata költözik a Tisza mellé egy estére, a Szegedi Szabadtéri 2024-es koncertprogramját megnyitó Nouvelle Vague-nak köszönhetően, június 19-én.

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Ez lesz a 44. Kaláka fesztivál Egerben

Az együttes fennállásának 55. évfordulójához kapcsolódó programok egyikeként június 27-30. között 44. alkalommal rendezik meg a Kaláka Fesztivált, melynek idén is Eger ad otthont.

Levendula és rózsa

A virágzó rózsák és levendulák mellett családi programokkal, színvonalas koncertekkel, kulturális programokkal, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal várják a látogatókat szombaton és vasárnap a levendula és rózsa napokon Szegeden, az egyetemi füvészkertben.
Új koncertek