1998/2022. (C.A.F.B./FB)

C.A.F.B.: Ugyanazt csináljuk mint régen, csak pár évvel idősebben – közeleg a nagy punkünnep

Közeleg a punkzenéért rajongók kedvenc év végi minifesztiválja, olyan visszatérő legendákkal, mint a Hétköznapi Csalódások, a Hatóságilag Tilos, vagy éppen a ’90-es évek szintén mai napig meghatározó idolja, a C.A.F.B.. A December 17-i buli kapcsán az USA-ból érkező Szakácsi...
 
Fotó: Révész Sándor/FB (2021.)

Ajándék: Révész Sándor újra felénekelte a Piramis ünnepi klasszikusát

Az új köntösbe csomagolt Ajándékot idén maga a Piramis egykori frontembere hozta el zenésztársával, a Máté Péter-díjas Menyhárt Jánossal.
 
 
Fotó: MTI

Koncertek a Mikulásgyárban

Idén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár, ahol december 22-ig várják az ajándékokat.
 
Dalszövegekkel üzen neked karácsonyra a Budapest Park

Igazgyöngyök – Dalszövegekkel üzen neked karácsonyra a Budapest Park

Pozitív, szívmelengető, ugyanakkor elgondolkodtató plakátokba ütközhetünk lépten-nyomon decemberben Budapesten. A Budapest Park karácsonyi kampányának középpontjában ugyanis a szeretet áll, de nem a megszokott módon közelítették meg a témát.
 
 A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A dal mindenkié – Óévbúcsúztató Csík Zenekar-Presser Gábor-Karácsony János koncert

A Csík Zenekar, Presser Gábor és Karácsony János egy kétéves turné keretében mutatja be országhatáron belül és a határon túl a 2020-ban megjelent lemezt, amelynek végén 2022. december 28-án a Budapesti Kongresszusi Központba érkezik a produkció.
 
Fotó: etsy.com

Legyetek jók: kottákat és hangszereket gyűjt a jövő kis muzsikusainak a Müpa

A zene jobbá teszi az életünket: akár élvezettel hallgatjuk, akár gyakoroljuk, a muzsika jótékony hatásai elvitathatatlanok. Ám a zenetanulás felemelő élménye sajnos nem mindenkinek adatik meg.
 
 
A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

A valaha celluloidra vitt leggyötrelmesebb jelenet – Hugh Grant utálta a táncolást az Igazából szerelemben

"Kiestem a ritmusból, főleg az elején, amikor a seggemet riszálom..." – sztár a mai napig morog amiatt, hogy táncolásra "kényszerítették" a filmben, amely nélkül 20 éve nincs karácsony.
 
Zorán vagy a Quimby lép fel a Művészetek Völgyében?

Zorán vagy a Quimby lép fel a Művészetek Völgyében?

Jó hírünk van: mindketten! 2023. július 21. és 30. között a 32. Művészetek Völgyében több jubileumot is ünnepelnek majd, továbbá izgalmas, kizárólag a fesztivál kedvéért született koncertekre is számíthatunk.
 
 Ingyenes karácsonyi koncert lesz a Bazilikában

Ingyenes karácsonyi koncert lesz a Bazilikában

Különleges zenei eseménynek ad otthont december 21-én, este 8 órától Budapest egyik ikonikus épülete, a Szent István Bazilika. 
 
Ha eljön majd Hobo-karácsony...

Ha eljön majd Hobo-karácsony...

44. HOBO karácsony –„Az ám, hazám”: 2022. december 18. (vasárnap), 19.00, Budapest Kongresszusi Központ – erre a közös szeánszra invitál szeretettel mindenkit a Budapest Kongresszusi Központba, december 18-án estére Hobo.
 
Erős kezdés Orfűn

Na, milyen volt Orfű az első napon?

Telt házzal és magasra tekert fűtéssel indult el az egy héttel későbbre tolt Fishing on Orfű fesztivál. Az első nap után még mindig áll kérdés: vajon elmúlk-e a FOO eső nélkül...?
 
Azért mennek már novembertől a karácsonyi dalok, mert te akarod

Azért szólnak már novembertől a karácsonyi dalok, mert te akarod

A Dalszerző blog értesülése szerint nem is utálja mindenki annyira a karácsonyi dalokat, sőt, már novemberben jelentkezik az igény az emberekben, hogy ünnepi dalokat hallgassanak.
 
Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató a MANYI-ban

Fellegterápia – bemutatkozó album és lemezbemutató...

Fellegterápia címmel elkészült a FellegAjtó első nagylemeze. A név egy világzenei és etnoprojektet takar, amely ötvözi a hagyományos népi...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Idén is koncertek töltik meg a Gyárkertet Veszprémben

Nagy kérdés volt, hogy a tavalyi, egész nyáron át tartó fesztivál folytatja-e a működését, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa projekt már befejeződött. A válasz megérkezett: igen!

A hang már megvolt, most jön a fény is – 13. évadát nyitja a héten a Park

Az április 25-én induló új évadban már igazán nem kellene semmit csinálniuk a parkosoknak, csak jó koncerteket, programokat, azt' kész, hiszen a tavalyi évad megnyitása előtt arról számoltunk be, hogy komoly tuningot kapott a hangrendszer. De a Kispál óta tudjuk, hogy "ésfénynek" is lennie kell.
Új koncertek