Boross Csilla


Zenei stílusOpera/operett

Közelgő Boross Csilla koncertek

MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/4.

MÁV Szőke Tibor Mesterbérlet/4.

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem április 30. (19:30)
Boross Csilla

Boross Csilla a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán szerzett diplomát.  Mesterei: Németh Judit, Keönch Boldizsár, Tokody Ilona, Imre Gabriella. 

2003. szeptemberétől a Magyar Állami Operaház állandó meghívott művésze.  

2008. augusztusától több éven keresztül a brnoi Janácek Opera - Janáckovo Divadlo - tagja, ahol többek között Csajkovszkij Anyeginjének Tatjánáját, a Tannhäuser Vénuszát, a Traviata, Tosca, Macbeth, Pillangókisasszony, Nabucco és az Aida címszerepét énekelte.
2009-től a prágai Nemzeti Színház vendégművészeként  Elettra (Idomeneo), Fiordiligi, Donna Anna, Tosca, Aida és Traviata szerepében ismerhette meg Prága zeneértő közönsége.  

2010. március 20.-án opera kategóriában Csehország legrangosabb kulturális kitüntetését, a Thalie 2009 díjat vehette át,  a  Pillangókisasszony előadásában nyújtott szerepformálásáért. Ugyanebben az évben a brnói színház szakmai elismerését, a Díva 2009 díjat is neki ítélték. 

Nemzetközi karrierje 2010-ben kezdődött Triestben, ahol a Traviata Violettájaként, majd még ebben az évben a Palm Beach Operaházban a Nabucco Abigéljeként mutatkozott be.

2011-ben Rómában, az olasz nemzeti egység 150. évfordulóján, Abigél szerepét énekelhette Verdi operájában, Riccardo Muti vezényletével, Leo Nucci partnereként,melyet az Olasz Rádió és Televízió, az ARTE tv csatorna is élőben sugározott. Ugyanebben az évben tomboló sikert aratott Manonként Puccini Manon Lescaut darabjában a montpellier-i Berlioz Operaház színpadán, Jean-Paul Scarpitta rendezésében, majd a római Caracallában Toscaként Carlo Guelfi (Scarpia) partnereként Ascher Fisch vezényletével, Arnaud ernard rendezésében.

2012-ben Angelica nővérként és a Köpeny Giorgettájaként volt látható az Opera de Lyon Puccini Tryptichonjának előadásain, David Pountney rendezésében, melyet a MEZZO TV élőben, majd később az ARTE tv is sugárzott. A  Washingtoni Nemzeti Operában (karmester Philippe Auguine) és a Philadelphiai Operaházban is óriási sikerrel mutatkozott be Thaddeus Strassberger monumentális Nabucco előadásainak Abigéljeként.
Még ez év nyarán a Savonlinnai Operafesztiválon Aidaként hallhatta a közönség Johan Botha partnereként, Ravennában pedig Hindemith  Sancta Susannájaként Riccardo Muti vezényletével. Októberben a Macao-i Nemzetközi Zenei Fesztiválon Toscaként mutatkozott be Roberto Aronica partnereként Lü Jia vezényletével.

2013-ban  négy új Verdi főszerepben debütált: Rómában ismét Riccardo Muti irányítása alatt, a Werner Herzog által rendezett I due Foscari c.opera Lucrezia Contarinijaként, majd a  Melbourne-i Operában az Álarcosbál Ameliájaként (karmester Andrea Molino) a La Fura dels Baus rendezésében, amelyért elnyerte 2014-ben a nagy presztízsű Green Room Awards díjat, Sanghaiban az  Attila Odabellájaként (karmester Daniel Oren), majd a Magyar Állami Operaházban a Simon Boccanegra Améliájaként. Még ez év nyarán Lady Macbeth szerepében tért vissza a Savonlinnai Operafesztiválra.

2014-ben Lady Macbethként láthatta a Palm Beach Opera közönsége, majd Genfben Abigélként mutatkozott be John Fiore vezényletével , Roland Aeschlimann rendezésében, melyet élőben közvetített a Svájci Rádió.Ezután Toscaként lépett a Magyar Állami Operaház színpadára José Cura partnereként. Júniusban a Norma címszerepében debütált Palermoban , a Teatro Massimo Operaházban,Will Humburg vezényletével.

Nyáron bravúros beugrással megmentette Giordano: Andrea Chénier c. operájának bemutatóját csupán néhány nap alatt megtanulva Maddaléna szerepét,-melyet a Peralada Operafesztiválon mutattak be nagy sikerrel, Marco Armiliato vezényletével - Carlos Alvarez és Marcelo Alvarez partnereként. Az évad második felében Lady Macbethként aratott sikert Henning Brockhaus nagyívű rendezésében a Muscati Királyi Operaházban Donato Renzetti vezényletével. A Magyar Állami Operaházban egyedülállóan  Wagner  Tannhäuser operájának mindkét női főszerepét (Vénusz, Elisabeth) megformálta. Az évad második felében Aidaként láthatta a budapesti és a római közönség Johan Botha és Fabio Sartori oartnereként. 

A 2015-16- os évadot Verdi Nabuccojának Abigéljeként indította a az Opera Pittsburgh bemutatóján nagy sikert aratva.
Hazatérve az Erkel színházban novemberben debütált Verdi: Don Carlos operájának Elisabetta di Valois-jaként.

A közeljövő szerepei: Lady Macbeth Marseilles-ben, Tosca Minnesotában és a A végzet hatalma Leonórája Genfben.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a Kexnek

Zöld Sárga: a Qualitons egy teljes albumot szentelt a...

Új lemezzel és dupla telt házzal koronázza meg karrierjének eddigi legizgalmasabb évét a Qualitons.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Aerosmith-koncert: a kiemelt állójegyek többsége már elfogyott

Ma 11 órakor kezdődött a budapesti Aerosmith koncert belépőinek teljes körű értékesítése, és ahogyan már az elmúlt két nap elővásárlásaiból is sejteni lehetett, ma megindult az igazi roham, és az első óra után már vannak olyan szektorok ahol csak pár darab belépő elérhető, illetve a kiemelt állójegyek többsége is elfogyott.

Felbukkant a neten egy egész zenei archívumra való bakelitlemez, cédé, aranylemezek

A Bors figyelt fel arra, hogy valaki egy Cipő (Bódi László) nevére kiállított aranylemezt árul a neten. A Bravissimo Best of Hungary 2 című, 1995-ben megjelent korongon szerepel a Kék és narancssárga című dal is, amelyet Cipő írt és adott elő.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek