Buena Vista Social Club


Zenei stílusVilágzene
Buena Vista Social Club

A Buena Vista Social Club egy havannai, főként sötétbőrűek számára létrehozott, s a negyvenes években működött könnyűzenei klub volt, ahol jellegzetes kubai zenét játszottak és táncoltak. A klub az ötvenes évek elején bezárt, de megihlette Ry Coodert és Wim Wenderst, akik ugyanezzel a névvel zenei albumot és dokumentumfilmet készítettek veterán kubai zenészek főszereplésével.

Az album és a film világhírűvé vált, és a benne szereplő zenészekre ráragadt a Buena Vista Social Club név, mint az együttes neve.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/pages/Buena-Vista-Social-Club/108640569160475?fref=ts
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


 Sinead O’Connor Budapesten járt

Sinead O’Connor Budapesten járt

Sinead O’Connor a budapesti Akvárium Klubban adott koncertet 2019. december 9-én. Ha most koncertbeszámolót nem is, de két fotót hoztunk az...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A Roy és Ádám Trióból Ádám lesz a Gitárklub következő házigazdája

Nagy Ádám gitáros, Huszka Jenő-díjas zeneszerző, a Roy & Ádám Trió zenekar egyik frontembere – de számos egyéb formációban is zenélt és zenél a mai napig. Szólóestjére adunk át egy meghívót.

Mennyire jó fej már a 73 éves Dolly Parton!

Bár hölgyek esetében nem túl elegáns dolog a kort emlegetni, de van egy pont, amikor átfordul az egész, és a kor a WOW! kategóriába csúszik át: elképesztő jól néz ki Dolly Parton, a hangja tökéletes – és az, hogy egy hét Grammy-díjas – egyébként összesen negyvenöt alkalommal jelölték erre a díjra – énekesnő-legenda...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek