Buena Vista Social Club


Zenei stílusVilágzene
Buena Vista Social Club

A Buena Vista Social Club egy havannai, főként sötétbőrűek számára létrehozott, s a negyvenes években működött könnyűzenei klub volt, ahol jellegzetes kubai zenét játszottak és táncoltak. A klub az ötvenes évek elején bezárt, de megihlette Ry Coodert és Wim Wenderst, akik ugyanezzel a névvel zenei albumot és dokumentumfilmet készítettek veterán kubai zenészek főszereplésével.

Az album és a film világhírűvé vált, és a benne szereplő zenészekre ráragadt a Buena Vista Social Club név, mint az együttes neve.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/pages/Buena-Vista-Social-Club/108640569160475?fref=ts
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Magyar zenekar is fellépett a világ legnagyobb Beatles fesztiválján

Magyar zenekar is fellépett a világ legnagyobb Beatles...

Ismét Magyarország egyik legnépszerűbb Beatles tribute zenekara, a Bits képviselte Magyarországot és a magyar Beatles közösséget a világ...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Az ezer személyiségű Adam Naas októberben érkezik az Akváriumba

Október 21-én Budapesten ad koncertet a francia könnyűzene legújabb szenzációja, a pofátlanul fiatal, mégis érett férfiak zenei bölcsességével bíró Adam Naas. Ideje megismerkedni az ősszel az Akváriumba érkező sztárral.

Bazinagy retró buli lesz a III. Hal és Vadfesztiválon!

Immáron harmadik alkalommal rendezik meg az ELTE Lágymányosi Campusánál a finom falatokkal, és koncertekkel tarkított Hal és Vadfesztivált, ahol idén a mulatós, és a retró lesz középpontban.

Napsütötte pop-punkkal indul az ősz - Zebrahead lemezbemutató koncert a Dürer Kertben

A Zebrahead hiper laza stílusban szállítja a kaliforniai életérzést napsütötte pop-punk dalaival. A csapat márciusban jelentette meg tizenharmadik lemezét Brain Invaders címmel, melyet szeptember 2-án nálunk is bemutatnak a Dürer Kertben.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek