Buena Vista Social Club


Zenei stílusVilágzene
Buena Vista Social Club

A Buena Vista Social Club egy havannai, főként sötétbőrűek számára létrehozott, s a negyvenes években működött könnyűzenei klub volt, ahol jellegzetes kubai zenét játszottak és táncoltak. A klub az ötvenes évek elején bezárt, de megihlette Ry Coodert és Wim Wenderst, akik ugyanezzel a névvel zenei albumot és dokumentumfilmet készítettek veterán kubai zenészek főszereplésével.

Az album és a film világhírűvé vált, és a benne szereplő zenészekre ráragadt a Buena Vista Social Club név, mint az együttes neve.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/pages/Buena-Vista-Social-Club/108640569160475?fref=ts
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


 Duplázik a Magashegyi Underground az A38 hajón

Duplázik a Magashegyi Underground az A38 hajón

Dupla koncertet ad a Magashegyi Underground november 1-jén és 2-án az újbudai A38 hajón.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A legtitokzatosabb francia világsztár – Mireille Mathieu

Tizenegy nyelven énekel, 150 millió albumot adott el és olyan világsztárokkal állt színpadra mint, Julio Iglesias, Tom Jones, Paul Anka és Elvis Presley. Mireille Mathieu személyében a világ egyik legsikeresebb, mégis legszerényebb és egyben legtitokzatosabb énekesnője látogat el 2020. március 3-án Magyarországra. Íme, néhány...

31 évesen a Steinway zongorák egyik nagykövete lett Balázs János

A Steinway Művészek közé választották Balázs János Kossuth-díjas zongoraművészt, akinek a neves zongoragyár hamburgi központjában gratuláltak a nemzetközi elismeréshez 2019. október 14-én.

James Blunt visszatért az alapokhoz

A 2020 áprilisában hazánkba is ellátogató brit zenész immáron harmadik dalát mutatja be hamarosan megjelenő „Once Upon A Mind" című stúdióalbumáról. Blunt ezen visszatér az alapokhoz, az elektronikus hangzásvilág után megrendítő szólamokkal és felemelő dalokkal is készül...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek