Neoton 1000

Csondor Kata


Zenei stílusEgyéb zene
Csondor Kata

KEZDETEK - TÁNC

5 évesen balettozni kezdett, majd Ullmann Igaz Lucy tánciskolájában a balett mellett step-táncot és akrobatikát tanult. Későbbi mestere Bakó Gábor táncművész volt, akitől modern táncot tanult.

SZÍNHÁZ ÉS SZINKRON

9 éves korától a Lakner Lívia által alapított Napsugár Gyermekszínpadon játszott, ami a nagy hírű Lakner bácsi gyerekszínháza utódjaként, az Édes mostoha, Édes mostohatestvérek, és Napsugárkisasszony darabokat adta elő. Utóbbiban a főszerepet játszotta 10 évesen, Schubert Éva, Balázs Péter, Szerencsi Éva, Csala Zsuzsa, Balázsovits Lajos partnereként.

11 éves korától szinkronizál.
Rajzfilmek pl.: Maja a méhecske, Barbie filmek, Totally Spies, Star Wars, Oroszlánkirály 2, Sailor Moon...
Sorozatok pl.: Smallville, Ügyvédek, Egyről a kettőre, Ausztrál express, Narancsvidék, Párizsi helyszínelők, Szeretők és titkok, Las Vegas, J.A.G. Becsületbeli ügyek...
Mozifilmek pl.: Addams Family, Amerikai pite 2, Penge, A kaptár, A másik Boleyn lány, Vasember 2, London, Tolvajok városa, Gagyi mami 3, High School Musical…

Híres hollywoodi színésznők szinkronhangja: Nicole Kidman, Jessica Biel, Scarlett Johansson, Michelle Rodriguez, Mischa Barton, Angelina Jolie, Julia Stiles, Christina Ricci, Sissy Spacek, Romola Garai, Cameron Diaz, Neve Campbell, Kate Hudson…
Énekesnők szinkronhangja: Britney Spears, Rihanna, Alicia Keys, Fergie, Brandy

16 évesen a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabban Yoshuát és a Kígyónő szerepét játszotta. Földessy Margit színjáték-és drámastúdiójában a Kabaréban Selly Bowlest, a Jézus pöre című darabban Mária Magdolnát, a Koldusoperában Lucyt alakította. 1997-től a Nemzeti Színiakadémia, majd az Újszínház stúdió növendékeként a Doctor Faustus (Anchalti hercegnő) és a Szószátyárok c. darabban játszott Derzsi János, Nagy Zoltán, Bánsági Ildikó, Gáspár Sándor partnereként.

Később diplomát szerzett az ELTE Tanítóképző Főiskolai Karán.

ZENE

18éves korától énekel, mesterei Sík Olga, Toldy Mária, Kővári Judit, Péter Anikó és Wienand Gábor voltak. 19 éves korától tánczenekarban énekelt, és 2003-ban debütált a Magyar Rádió Márványtermében a Stúdió 11-gyel, a Petőfi Rádió élő adásában. Ezt további márványtermi és Fészek klub-beli koncertek követtek szintén a Stúdió 11-gyel, és Fáy András születésnapi koncertjén Katát kérték fel a szerző dalainak előadására, melyet szintén a Petőfi Rádió élőben közvetített a Márványteremből. Később a Steal klubzenekar énekeseként az Rtl klub Reggeli, és Delelő műsorainak rendszeres fellépője volt, balatoni fesztiválokon és budapesti klubokban játszottak. Poór Péter és Farkas Bálint műsoraiban a Budapest Televízióban több ízben fellépett, műsort vezetett.

2008-ban a "Night and Day" feldolgozása a Jazzy Jazz Dalversenyen a legjobb 10 közé került, azóta a rádió a műsorán tartja a "Natural Woman" feldolgozásával együtt.

2009-ben a T-Mobile tévé reklámjában szinkronizált és énekelt, majd a nézők kérésére elkészült a teljes karácsonyi dal, az Add tovább ( Hóban ébred…), s ezzel megteremtődött a mobilszolgáltató hagyománya, hogy minden évben karácsonyi dal készül, így történt ez 2010-ben is, a Fényből szőtt új világ című dallal. A 2009-es sláger 2010-ben megnyerte a karácsonyi dalok versenyét, és több rádió, köztük a Neo-fm is műsorára tűzte.

2012 novemberében megjelent Kata első lemeze "Hóban ébred...az ünnep dalai" címmel. Az album a megjelenést követő 3. héten felkerült a MAHASZ top 40-es  listájára. Az "Add tovább" (Hóban ébred...) című karácsonyi klasszikushoz videoklip készült. A jelenleg 7 milliós nézettséget elért dalt tartalmazó lemezt 2013- ban Fonogram díjra jelölték. 2015-ben pedig Kata "Láss" című dala elnyerte a Jazzy Jazz Dalverseny legjobb szövegének járó díját.

2017-Saját szerzeményű dala, a "Create" bekerült A DAL című Euroviziós válogató versenyébe. Szerzőtársai: Balogh Roland, Mihola Péter, Faragó Vikor


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/CsondorKata/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Mi van veletek, Fiúk? Ez!

Mi van veletek, Fiúk? Ez!

Volt már Azok a fiúk, Pál utcai fiúk, Szigeti Fiúk, Szomori fiúk – a nemes egyszerűséggel csak "Fiúk" névre hallgató zenekarnak megjelent a...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Ha írsz egy max. 3 perces számot, most 50.000-250.000 pénzt kaphatsz érte

Az KNK Könnyűzenei Kollégiuma most kitett 125 millió forintot az asztalra a könnyűzenészek helyzetének javítása érdekében – a nyílt pályázaton bárki indulhat magánszemélyként, bár a pályaművet csapatban kell elkészítenie. Szolidaritás, összefogás, alkotás!

A Kasabian kitette a frontember szűrét

Noha az első közlések szerint útjaik közös megegyezéssel váltak el, a Kasabian további kommunikációja szerint a 39 éves Tom Meighan-nek bántalmazási ügye miatt el KELLETT hagynia a zenekart.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek