Die Antwoord


Zenei stílusAlternatív/Elektro
Die Antwoord

A Die Antwoord (kiejtve: [di'ɑnt.ʋoːrt], magyarul: A válasz) egy dél-afrikai rap-rave együttes, akik 2008-ban Fokvárosban alakultak.

Frontembereik Ninja és Yolandi Visser, zenéiket God (korábban DJ Hi-Tek) készíti. Megjelenésük tükrözi a zef ellenkultúrát és Roger Ballen munkáit.

A zenekar az első albumukat $O$ (2009) néven tették közzé online, melyet bárki ingyen letölthetett és "Enter the Ninja" számuk nemzetközi figyelmet kapott. Rövid Interscope Records-zal töltött idő után megalapították saját kiadójukat 2011-ben Zef Recordz néven, ahol kiadták a második albumukat, a Ten$Ion-t (2012) és a Donker Mag-ot (2014). Az együttes negyedik albuma, Mount Ninji and da Nice Time Kid 2016-ban jelent meg. 2017 szeptemberében a zenekar kiadja ötödik stúdió albumát, The Book of Zef néven.

A Die Antwoord frontembere Ninja, hosszú ideig tagja volt egy dél-afrikai hiphop formátumnak, amely The Original Evergreen, MaxNormal.TV és The Constructus Corporation néven működött. Debütáló albumuk, az $O$, korábbi munkájukhoz kapcsolódik, nevezetesen a Good Morning South Africa-hoz. Az albumon néhány dal újrakevert vagy egy az egyben lemásolt változata a Good Morning South Africa lemezről, mint a "Rap Rave Megamix" (ahol először pillanthatjuk meg Jones Ninja karakterét), amiből a későbbi "Zef Side" video készült és ez után a "Beat Boy". Ninja a Rolling Stones magazinnak elmondta: "Minden, ami a Die Antwoord előtt csináltam, kísérletezés, próbálkozás volt ahhoz, hogy megtaláljam a Die Antwoordot... Minden ez előtt felejthető. Minden mehet a kukába."

A Die Antwoord-re az újságírók és a kritikusok is felfigyeltek, főként Amerikában és gyakran teszik fel azt a kérdést, hogy megnyilvánulásuk csak vicc vagy ugratás? Mikor megkérdezik tőlük, hogy csak színészkednek-e, Ninja válasza mindig ez: "Ninja olyan nekem... hogy is mondjam... mint Superman, Clark Kent-nek. A különbség az, hogy én soha nem veszem le ezt a kicseszett Superman jelmezt." Munkájukat "ál-dokumentumnak" és "eltúlzott tapasztalatnak" írják le. Ninja a Spin magazinnak elmondta:

"Az emberek öntudatlanok, és neked kell használnod a művészeted, mint egy sokkolót, hogy felébreszd őket. Néhány ember már túl messzire ment. Ők csak azt kérdezgetik: 'Ez a valóság? Valódi ez?', ez 'béna'. Ezt a szót használjuk rájuk dél-Afrikában, 'béna'. Olyan, mint a barom. 'Ez a valóság?'. Újszerűnek kell lenni és haladni a korral. Példaképnek és útmutatónak kell lenned a többi ember számára, hogy elűzd az unalmukat."

A Die Antwoord ismert a különös kultúrájáról és a rajongók által készített művekről. Néhány klipjükben megjelenik az elismert fotográfus, Roger Ballen munkája is.

A Die Antwoord zenei és képi világa, magába foglalj a zef kultúra elemeit, ami úgy írható le, hogy modern és vacak, divatja múlt, eldobott kulturális elemeket tartalmaz. Yo-Landi azt mondta: "Olyan, mintha az emberek arannyal és szarral tuningolnák az autójukat. A zef az, amikor csóró vagy, de divatos. Szegény vagy, de szexi és van stílusod." A dalszövegeiket afrikaans nyelven, xhosza nyelven és angolul adják elő.


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/DieAntwoord
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Császár Előd pólója

Császár Előd pólója

Véletlenül láttam azt a főzős műsort – jó nem végig, max. negyedóra –, amelyben visszatért a képernyőre Császár Előd. Speciel nem...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

A világhírű gospel-dal története, amelyet eddig már 67 millióan láttak – magyar csattanóval!

Azért valljuk be, még akkor is nagy szám ez, amikor hetente robbannak be olyan dalok, klipek, szövegvideók, amelyeknek pillanatok alatt szalad fel milliókig a számlálójuk. A cikkünk tárgya azonban mindenhonnan nézve egy igazi gospel-dal, nem egy divatos pop-, rock- vagy bármilyen sláger.

Naptárt elő: 2020. augusztus 5. – Sziget

A szervezők már javában dolgoznak a jövő évi fesztivál programján. Noha még egyetlen név sincs meg, csak gyűlnek a kívánságok, a jegyértékesítés elindul: a zsákbamacskások bátorságát némi kedvezménnyel honorálják.

Ki a fene jár manapság komolyzenei koncertre?!?

Röhej az egész. Mi ebben a jó? Most komolyan...
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek