DJ Ren


HonlapNem ismert
Zenei stílusEgyéb zene
DJ Ren

DJ Ren 1995-96 táján ismerkedett meg a drum and bass-szel, magával ragadta a stílus újszerűsége, dinamikája, úgy érezte ez az a zene, amit eddig keresett. Ott volt az első hazai dnb bulikon, majd éveken át csak járta a különféle rendezvényeket, hallgatta a zenét, leste a DJ-k minden mozdulatát. Türelmetlenül várta az újabb és újabb külföldi produkciókat, amik egyre szélesítették zenei látókörét. Úgy 1999 táján megkapta első lemezét, Omni Trio emlékezetes Byte Size Life albumát díszdobozban.


2001 elején kölcsönkért lemezjátszókkal kölcsön lemezekkel próbát tett, hogy megvalósítsa, amit addig a dj-zésről gondolt - hamarosan a bakelitlemezek megszállottjává vált. Néhány kisebb klub-fellépést követően 2001 telén a Nowsound által szervezett Ladies Night-ra hívták zenélni, ahol Spice, Dazee és Jo Jo Rock társaságában bizonyíthatta, hogy a gyengébbik nemnek igenis méltó helye van a DJ-társadalomban. Az ezt követő néhány évben leginkább tanulmányaira koncentrált, de közben rendületlenül vásárolta a lemezeket, látogatta a bulikat, továbbra is együtt élt a szcénával.
2004-ben úgy döntött, hogy a jelentősen megnövekedett lemezpark nem feltétlenül táncparkett-orientált darabjait is szívesen megmutatná a nagyérdeműnek, így a Törésponton elindította rádióműsorát Ren Radio Session néven, ahol a szcéna hazai jeles képviselőit és olyan híres külföldi producereket, DJ-ket látott vendégül, mint 0=0, Young Ax, vagy Clever. Érkezésével a csapat új lendületre kapott, tevékenységüket egyre nagyobb elismertség övezi. A Töréspont Rádió mostanra kinőtte magát, Magyarország elsőszámú, kizárólag elektronikus zenét játszó netrádiójává vált és a zenei paletta továbbra is színesedik.

Az utóbbi időben egyre gyakrabban kapott meghívásokat különféle rádióműsorokba a Tilos Rádiónál, tavaly óta pedig Cadikkal közösen készítik a Dzsungel Könyve műsort.


Az utóbbi 4-5 évben - valószínűleg az Internet adta lehetőségeknek köszönhetően - felfigyeltek Renire a szervezők határon innen és túl. Bulijai vannak szerte Európában, Ausztriában, Németországban,Romániában, Szerbiában, Szlovákiában. Itthon a legjelentékenyebb promóterek gyakori vendége, zenélt a Bladerunnaz, a Drum Club bulisorozatain, Braindeath, Jungle Ball, Nowsound rendezvényeken, az ImpulseCreator által szervezett klubesten. Az egyre szaporodó vidéki szervezőcsapatoknál szintén előszeretettel játszik, visszatérő látogató Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten, Pécsen, Egerben, Baján és Gyöngyösön is. Fellépései során olyan külföldi DJ-k előtt játszott, mint DJ Storm, DJ Flight, Alley Cat, Logistics, Cyantific, Rohan, Fierce, Equinox, 0=0, Martyn, Dj Lee, Survival.

Több exkluzív stúdiómix elkészítésére is felkérték, így a legnagyobb hazai drum and bass portálon, az Impulsecreatoron, illetve több hazai szervezőcsapat oldalán is találhatóak szettjei. Havonta vendégeskedik a Tilos rádióban, Debrecenben pedig rezidens. Szabadidejében további erőfeszítéseket tesz, hogy hozzájárulhasson a hazai szcéna fejlődéséhez, a stílus népszerűsítéséhez, cikkei jelennek meg az Impulsecreatoron és a Freee magazinban, ösztönzi a feltörekvő tehetségeket, zenéiket bemutatja rádióműsorában.


Zenei ízlése igen széleskörű, mind a tört, kísérletezős, mind pedig a táncparkettre való, a közönséget megvadító zenék között talál olyat, amit szívesen játszik. Régi kedvencei Photek, Source Direct, Ed Rush & Optical, a kezdetektől a mai napig különös figyelmet fordít Paradox, Dillinja, Marcus Intalex, Calibre, Digital & Spirit, Jonny L, Total Science (Q-Project), Loxy, Keaton megjelenéseire. Bulikon a fent említetteken túl a liquid vonalat preferálja, például Hospital, vagy Soul:R kiadványokat, míg rádióműsoraiban rengeteg Paradox, Fracture & Neptune, 0=0, Polska, Macc, Dj Trax, Seba, Equinox, Breakage, Fanu és ICR hallható. A legutóbbi időben nagyon ígéretesnek tartja Instra:mental, Icicle, Proxima, Data, Mutt, Redeyes, Deep Inc, Martsman, NSF Crew, Theory, Bop & Dephecta, Cycom, Con.struct, Selector Moldy és Insight munkáit.

  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Máltai Lovagrend védené a prágai Lennon-falat

A Máltai Lovagrend védené a prágai Lennon-falat

A Lennon-fal a hetvenes évek elején "jött létre", amikor a lovagrend kertjének falán a Velkoprevorské (Nagyperjeli) téren megjelentek a korabeli...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Miattuk marad el egy fesztivál Chicagóban

Az Index értesülése szerint a Mamby on the Beach szervezői pénteken bejelentették, hogy az augusztus második felére meghirdetett fesztivál idén rajtuk kívül álló okok miatt elmarad...

Életmű-díjjal tüntetik ki Szörényi Leventét és Szörényi Szabolcsot

Szörényi Levente és Szabolcs többek közt Höfner típusú gitárokon is zenélt, amiről számos felvétel és fotó maradt fent, például a nagy múltú táncdal-fesztiválról, vagy az egyik legismertebb Illés dal, a Ne gondold! felvétele. A világhírű hangszerkészítő cég most életműdíjjal tünteti ki a Szörényi testvéreket.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek