Neoton 1000

Down For Whatever


Zenei stílusMetal
Down For Whatever

A Down for Whatever-t 2014. végén alapította Császár Robi, Szabó Tomi és Császár Attila. A koncepció egy hardcore bulin pattant ki a srácok fejéből. Egy olyan zenekart szerettek volna összerakni ahol a modern metal és a metalcore stíluselemeit keverik dallamos, tiszta énekkel és a hörgés/ordítás mindössze a dinamikai különbségekben mutatkozik meg, díszítésként szolgál.

Miután ténylegesen megtalálták a hangzásvilágukat, 2014. végére el is készítették az első három demó felvételüket. Akkor még csak hárman voltak, így elhatározták hogy a már meglévő instrumentális alapokkal énekes és dobos keresésbe kezdenek. 

2015. januárjában egy koncerten ismerték meg Diószegi Kikit egy közös ismerősön keresztül. Kiki éppen bandát keresett és pár nap múlva már kétség sem fért hozzá hogy működni fog a közös zenélés. Egy hét sem telt el és elkészült a Better To Be Alone, ami márciusban jelent meg egy dalszöveg videó kíséretében.  

Áprilisban pedig megjelent a Down For Whatever második dala, ami nem teljesen saját szerzemény, hanem egy aktuális pop sláger megvadítása. Ez nem más mint Calvin Harris és John Newman Blame c. felvétele. 

Nem sokkal később leforgatták az első tényleges story-lineos klipet Alpha & Omega címen, majd egy hibrid lyric-videó kíséretében megjelent az Alienation októberben. A Down for Whatever ekkora már játszott olyan zenekarokkal mint a Helia (I), a Dayseeker (USA) vagy akár a magyar AWS és a Nova Prospect. Január végén pedig az Ignite (USA) zenekar előtt léphettek fel a Barba Negrában, egy sold out-os buli keretén belül, ekkor már az új dobosukkal, Zsoldos Dáviddal kiegészülve. 

Nem sokkal Dávid érkezése után 2016. márciusában már meg is jelent a zenekar “The Last Chapter” c. felvétele, melyhez double exposure technikával készült image klipet is forgattak. 2016. tavaszán Szabó Tamás kivált a zenekarból, így ezután a DFW négy taggal folytatta tovább útját. Még ez év nyarán kétszer is játszottak a Barba Negra Track-ben (A Rage Against The Machine Tribute, valamint a USEME koncertjén), majd meghívást kaptak az amerikai We Came As Romans-től, hogy vendégzenekarként húzzák fel előttük a hangulatot!

2016. nyarán le is forgatták a “The Black March” c. dalukhoz készült különleges videóklipet, melyben a banda tagjai maguk játszották el a filmes jellegű jeleneteket!  

2016. őszén Császár Attila külföldön folytatott tanulmányai miatt kivált a zenekarból, így Robi, Dávid és Kiki hárman készítették el első nagylemezüket, mely 2017. áprilisában jelent meg “White Light” néven, az album címadó dalához készült videóklipel együtt.

Még a lemez megjelenés előtt a banda kiadta első magyar nyelvű feldolgozását, melyet gyerekkori kedvenc rajzfilmük főcímdalából csináltak! Ez a Tarzan c. mesefilm “Két Vágy” c. felvétele volt. 

A Down for Whatever első “White Light” c. albumának lemezbemutató koncertjét 2017. Április 30.-án tartotta a Dürer Kert 041-es termében, melyre egy ott még eddig sosem látott fénytechnikával, vizuállal, led falakkal és showelemekkel készültek. A felvezető zenekar a Borders of Byzantium és a New Friend Request volt.

Időközben fizikális formában is elkészült, valamint digitálisan is megjelent a zenekar első nagylemeze, melynek címadó dalához egy letisztult képivilágú, modern stílusú videóklipet is készítettek.  

Nem sokkal később csatlakozott a zenekarhoz Czink Zsombor (basszusgitár), akivel már együtt a banda a német Eskimo Callboy előtt játszott, egy teltházas A38-as hajós koncert keretein belül, melynek pillanataiból kiadtak egy videóklipet a “Let Me In” c. dalukhoz. Pár vidéki állomás után ismételten visszatértek Budapestre, ahol a Nova Prospect zenekarral egy szintén sold out-os közös estét tartottak a DürerKert 041-es termében.

2017 telén a Down for Whatever ismét stúdióba vonul, hogy a magyarországi és a környező országokat érintő tavaszi turnéjára új számokat készítsenek. A turné előreláthatólag 18-20 állomásból fog állni, melyen olyan zenekarok kísérik a bandát mint pl. a Nova Prospect, a Phrenia vagy a Sunset. 


Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/downforwhateverband/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

Ismét bizonytalanná vált az Exit fesztivál megtartása

A Magyar Szó portál szerint nem biztos, hogy lesz Exit, bár még nincs végleges döntés.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Kensington: halasztják a halasztott koncertet

Egyre sanyarúbbnak tűnik ez a 2020-as év koncertek szempontjából. Nem elég, hogy a tavaszi/nyári koncertek jelentős részétől végleg elbúcsúzhatunk, most már a halasztott dátumok is kezdenek későbbre tolódni...:(

Majdnem elmaradt, most tele lesz koncertekkel a Gitármánia tábor

A koronavírus miatt egy hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy nem is rendezik meg a rendezvényt a szolnoki Tiszaligeten, mostanra viszont a legizgalmasabb kurzusokból, koncertekből, előadásokból állt össze a július 20. és 26. közötti esemény.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek