Duckshell


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
Duckshell
Egyszer volt, hol nem volt, az Úr 2017-ik esztendejében, élt egy szegény brazil legény Pest Buda városában. Ez a szegény legény elhatározta, hogy elmegy és megkettyinti a francia király leányát. Igen ám, de hogyan? Gondolt egyet s szólt a komájának:
- “Hallod-e komám? Tudsz-e rock gitározni?”
- “Hát, hogy ne tudnék!”- válaszolta a koma, mert az meg székely legény vót és mindenhez értett, még a nóta komponáláshoz es.
- “Fiatalok vagytok még, nem értetek ti ehhez. Menjetek inkább dolgozni, tanulni, mint a többiek, hogy rendes ember legyen belőletek!” - így korholták őket, a rosszakaró népek.
De csak nekiálltak, tanakodtak s tavasztól nyárig megírtak egy tucat nótát. Jajj, de azok a nóták olyan szépen szóltak, hogy mindenki táncra perdült aki hallotta, még a vénasszonyok is úgy ropták, mintha tizenhat éves leánkák lennének.
Mikor meglettek, messzeföldről összehívták a legjobb muzsikusokat. Stoned atyát, a Hortobágyról, aki kántor is volt az orgonát simogatni, az őrült, parittya kezű angolt, hogy a dobokat püfölje, a budai vitézt, kinek akkora tenyere volt, mint egy péklapát bőgőzni hívták. Már majdnem készen voltak, de hiányzott még a melódia, ami az asszony szív meglágyításához a legfontosabb. Szóltak a kis Francseszkónak, aki kicsi volt még, de úgy fújta a tilinkót, mint egy kis angyalka a templom hármas oltárképén, és Áronnak a cigány legénynek, aki meg olyan erővel trombitált, hogy a csillagok is mind potyogtak le az égboltról.
Na, mikor így összekapaszkodtak felültek egy szekérre, és elindultak a nagyvilágba. Bejárták Itáliát, Hispániát, Franciaországot, a nagy Németországot keresztbe-kasul, az osztrák császár úgy megijedt, hogy majdnem leesett a székről, mikor Ausztriában mulattaták a népet.
Bezzeg, amikor hazaértek, nagy volt a meglepetés, a kishitűeknek az álla is leeset mikor meghallották, hogyan muzsikálnak a legények. Be is járták az országot: Keletről Nyugatra, Tokajtól Baranyáig, Pestre föl, vidékre le. S akárhol, jártak, az emberek hüledezve mondták, hogy ilyen zenét ők bizony sose hallottak. Olyan gyorsan verték az esztamot, hogy majd kiugrott a szívük, a gitár úgy visított mint a szopós malac, de a nóták mégis olyan szépen szóltak, hogy minden kislány egyszeribe szerelembe esett, mikor meghallotta.
Hogy a francia királykisasszony kegyeit és formás tomporát végül a legény elnyerte-e, és a mesének mi lett a vége, az hamarosan kiderül...

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/DuckShellOfficial/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


Linkin Park-rajongók, örömhírt és egy régi-új dalt hoztunk!

Linkin Park-rajongók, örömhírt és egy régi-új...

Egy eddig soha nem hallott felvétellel jelentette be a zenekar, hogy egy különleges box settel érkezik a 20 éves Hybrid Theory.
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál miképpen dönt idén nyáron.

Raktár, garázs, támogatás – még 30 kérdés a zeneipar megmentésével kapcsolatban

Az elmúlt időszakban a magyar zeneipar hangjegyek nélkül vívott csaták színtere lett. Képtelenség eldönteni, hogy professzionálisan irányítva vagy csak egyszerű emberi tájékozatlanság miatt, de sikerült egymás torkának ugrasztani a szakmabelieket és a civileket. Hogy a szakmán belüli villongásokról már ne is szóljunk. (De.)...

U500-as várkoncertek Szigligeten – TOP 100-as előadókkal

Nos, szolgál ez a nyár meglepetésekkel, még ha azok nem is mindig kellemesek.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek