Duckshell


HonlapNem ismert
Zenei stílusPop/Rock
Duckshell
Egyszer volt, hol nem volt, az Úr 2017-ik esztendejében, élt egy szegény brazil legény Pest Buda városában. Ez a szegény legény elhatározta, hogy elmegy és megkettyinti a francia király leányát. Igen ám, de hogyan? Gondolt egyet s szólt a komájának:
- “Hallod-e komám? Tudsz-e rock gitározni?”
- “Hát, hogy ne tudnék!”- válaszolta a koma, mert az meg székely legény vót és mindenhez értett, még a nóta komponáláshoz es.
- “Fiatalok vagytok még, nem értetek ti ehhez. Menjetek inkább dolgozni, tanulni, mint a többiek, hogy rendes ember legyen belőletek!” - így korholták őket, a rosszakaró népek.
De csak nekiálltak, tanakodtak s tavasztól nyárig megírtak egy tucat nótát. Jajj, de azok a nóták olyan szépen szóltak, hogy mindenki táncra perdült aki hallotta, még a vénasszonyok is úgy ropták, mintha tizenhat éves leánkák lennének.
Mikor meglettek, messzeföldről összehívták a legjobb muzsikusokat. Stoned atyát, a Hortobágyról, aki kántor is volt az orgonát simogatni, az őrült, parittya kezű angolt, hogy a dobokat püfölje, a budai vitézt, kinek akkora tenyere volt, mint egy péklapát bőgőzni hívták. Már majdnem készen voltak, de hiányzott még a melódia, ami az asszony szív meglágyításához a legfontosabb. Szóltak a kis Francseszkónak, aki kicsi volt még, de úgy fújta a tilinkót, mint egy kis angyalka a templom hármas oltárképén, és Áronnak a cigány legénynek, aki meg olyan erővel trombitált, hogy a csillagok is mind potyogtak le az égboltról.
Na, mikor így összekapaszkodtak felültek egy szekérre, és elindultak a nagyvilágba. Bejárták Itáliát, Hispániát, Franciaországot, a nagy Németországot keresztbe-kasul, az osztrák császár úgy megijedt, hogy majdnem leesett a székről, mikor Ausztriában mulattaták a népet.
Bezzeg, amikor hazaértek, nagy volt a meglepetés, a kishitűeknek az álla is leeset mikor meghallották, hogyan muzsikálnak a legények. Be is járták az országot: Keletről Nyugatra, Tokajtól Baranyáig, Pestre föl, vidékre le. S akárhol, jártak, az emberek hüledezve mondták, hogy ilyen zenét ők bizony sose hallottak. Olyan gyorsan verték az esztamot, hogy majd kiugrott a szívük, a gitár úgy visított mint a szopós malac, de a nóták mégis olyan szépen szóltak, hogy minden kislány egyszeribe szerelembe esett, mikor meghallotta.
Hogy a francia királykisasszony kegyeit és formás tomporát végül a legény elnyerte-e, és a mesének mi lett a vége, az hamarosan kiderül...

Hírek és rajongók
https://www.facebook.com/DuckShellOfficial/
 
  Amennyiben szeretnéd adminisztrálni ezt a tételt kattints ide.
 

Szólj hozzá!


A Városmajorban és a Margitszigeten gőzerővel egyeztetnek

A Városmajorban és a Margitszigeten gőzerővel...

Itthon egy fokkal bizakodóbbak a szervezők a nyári szezonnal kapcsolatban, int külföldön, és legtöbben kivárnak vagy eltolják a dátumaikat...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Fesztivállapot – Elmarad? Áthelyezik? Folyamatosan frissülő információk

Teszünk egy kísérletet arra, hogy egy felületen nyilvántartsuk, melyik fesztivál hogy reagál a kialakult helyzetre.

Fish! Krisztián visszajelölte a metálosokat

Bár a válság miatt a koncertek teljesen leálltak, a zenekarok azért a háttérben szorgoskodnak, hogy ha egyszer végre sikerül személyesen is találkozniuk a közönségükkel, legyen némi újdonság is a repertoárban. Ezúttal a fővároshoz köthető NEW FRIEND REQUEST metál csapat dobott össze egy új dalt a Fish! zenekar frontemberével...

Egyre-másra dőlnek le a fesztiválok bástyái

Lassan már szemünk se rebben, ha elénk gördül a közösségi csatornákon egy-egy külföldi fesztivál törlésének hivatalos bejelentése. Ma három ilyen hírrel is jövünk, mi kérünk elnézést.
Koncert.hu már a mobilodon is!
Koncert.hu Android alkalmazás Koncert.hu iPhone alkalmazás
Új koncertek